USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İkinci kez ölümün kıyısından döndü

Baş ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvuran 48 yaşındaki Murat Aşçıoğlu'nun bellek damarında tahminî 1 santimetrelik baloncuk bulunduğu ortaya çıktı. Baloncuğa ise Aşçıoğlu'nun 28 sene evvel askerde kafasına darp fail şarapnel parçasının illet bulunduğunu kail doktor

İkinci kez ölümün kıyısından döndü
14-12-2021 10:54

Samsun'da canlı Murat Aşçıoğlu'nun askeriye yıllarında kafasında şarapnel parçası zedelenmek etti. O dönemki dahil ile geçinme tutunan Aşçıoğlu'nun giderek başlangıcında ağrıları arttı. Ağrılarını sinüzite bağlayan Murat Aşçıoğlu, 28 sene sonraları gerçekle karşılaştı.

Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin pestil yükünü sırtlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine revan Aşçıoğlu'nun tıbbi sonuçlarında akıl damarlarında ortak baloncuk bulunduğu belirleme edildi. Doktorlar ise baloncuğun, hastanın esbak öyküsünde yaşamış bulunduğu şarapnel vakası ile ilişik irtibatlı bulunduğunu belirtti.

"Baloncuk kanamaları ölümsek oluyor"

Hasta damarındaki baloncuğun kanamadan kendilerine başvurduğunu tabir fail Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı ve İnme Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Çetin Kürşad Akpınar, "Hastamızın beyninde baloncuk tespit edildiği düşüncesince KBB bölümünden bizlere yönlendirildi. Boyutu da büyüktü. Bu cins hallerde oraya dahil geçirmek gerekiyor. Bu dahil 2 çeşitli oluyor. Açık ameliyatla yahut gizli cerrahi dahil dediğimiz anjiografik yöntemle baloncuğa dahil ediyoruz. Tedavi cevabında baloncuğun tipi, yeri, şekli, boyutu bunların bütünü ehemmiyetli faktörlerdir. Baloncuk kimisi devir kanayarak ortaya çıkabiliyor. Kimi devir ise filmler çekilerek saptanabiliyor. Hastamızın ise 28 sene evvela şarapnel parçasına ilişkin ortak karın sarsıntı öyküsü vardı. Muhtemelen ona ilişkin bulunduğunu düşündüğümüz şah damarının karın iç kısmında az elan 1 santimetrelik baloncuk vardı. Kulak, burun, boğazda bulunan şikayetlerinden çevre meydana getirilen tetkikat cevabında ortaya çıkmıştı. Bu halde bizlere yönlendirildi. Beyin cerrahisi ile yaptığımız derinti sonrası gizli cerrahi dahil ile müdahalenin elan akla yatkın olabileceğinin kararını verdik. Daha sonraları kasıktaki atardamardan girip baloncuğa ulaşarak dahil ettik. İşlem güzel geçti. Yaklaşık 5 senedir sekte merkezimiz mevcut ve haslet tıkanmalarında mekanik trombektomi formül ile beyindeki pıhtıyı alıyoruz. Artık akıl kanamalarında da makul hastalara anjiografik yöntemle dahil etmeye başladık. Bu baloncuk akıl kanaması yapabilecek ortak durumdu. Boyutu iri bulunduğu düşüncesince otama edilmeseydi nezif riski vardı. Yılda yüzdelik 2 ile 3 oranında nezif riski var. Bu kanamalar ölümsek oluyor. Bu yaptığımız dahil ile ölümsek nezif riskini azalttık. Hastanın bu açıdan yaşamını kurtarmış oluyoruz. Sigara, hipertansiyon, diyabet hastalığı hastalığı, içki ve kalıtım bilimi esbap bunlar haslet duvarında kilo vermeye hastalık kendisine ortak baloncuk oluşumuna hastalık olabiliyor" dedi.

"Bu hastamızın ak yazılı yanı kanamadan ayırt edilmiş olmasıdır"

Ameliyatı oluşturan doktorlardan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal, "Bu hastaya aşırı teknolojik ortak dahil yapıldı. Tespit edilen baloncuk yapılabilecek en akla yatkın değişmeyen ile en akla yatkın halde otama edildi. Tedavisinde açıkça cerrahi de yapabiliyor lakin bu toprak düşüncesince en filhakika haslet içinde oraya ulaşarak onu kapatabilmekti. Bu cins hastalarda arada ortak yakınma aşırı besbelli olmayabiliyor. Aslında sorunu belirleme etmek önemlidir. Bu pestil düşüncesince aşırı basitte olabilir. Böyle ortak nesne saptadıktan sonraları şayet otama edilemezse gittikçe iri ortak kanamaya kere açabilir. Kanamayı durduramayabilir zira kanamaya iktiran kılmak aşırı zor. Büyük ortak hasara kere açabilir. Bu cins olaylar ile aşırı yoğun karşılaşıyoruz. Daha aşırı kanayarak geliyorlar. Bu hastamızın ak yazılı yanı kanamadan ayırt edilmiş olmasıdır. Bizim burada beraberce emek vermek misyonumuz esasta vasküler patolojilerde teşrikimesai sağlamaktır" sanarak konuştu.

"Hastalığımı sinüzite bağlamıştım"

Tedavi edildikten sonraları kendisini baştan zade kadar hissettiğini kail pestil Murat Aşçıoğlu, "Hastaneye yetişme sebebim başlangıç ağrısı ve sol ayağım yürüdükçe uyuşmasıydı. Kulak, burun, geçit düşüncesince gelmiştim. Burunda çekilen tomografi cevabında doktorumuz bizlerden akıl emarı (MR) istedi. Beyin emarı cevabında beynimde kapanmış ortak haslet vardı. Baloncuk çıkmak içinde. Kürşat hocamızın yanına geldik. O da bizlere anjiyo olmamı, anjiyo Şayet olmazsa cerrahi dahil ile açılacağını söyledi. Askerde ortak arbede sırasında ortak görüngü olmuştu. O vakadan sonraları Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde otama gördüm. Çıktıktan sonraları sinüzite ilişkin kendisine başım ağrıyordu. Sinüzitim mevcut diyordum. Hastalığımı sinüzite bağlamıştım. Maalesef sinüzit değilmiş eskiye müstenit ortak haslet tıkanıklığı olmuş. Şu anda toy zade gibiyim. Ağrı, ızdırap yok. Kafamda ortak nesne kalmadı" halinde konuştu.
Eğitim ve Araştırma Başhekimi Doç. Dr. Ersin Köksal ise hastanenin sekte merkezinin önemine değinerek, "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığına ilişkin bölgedeki en iri hastanedir. Özellikli işlemler nice branşta hastanemizde yapılmaya bitmeme ediyor. İnme merkezimizde bunlardan ortak tanesidir. Çetin Kürşad hocamızın öncülüğünde güzel işlemler yapılmaya bitmeme ediyor" ifadelerini kullandı.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler