USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Hipertansiyon, kalp aksesi ve kalp yetersizliğini tetikler'

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, ''İlerleyen yaşlarda hipertansiyon behemehâl arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort huy yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği kabil en dirimlik hastalıkların tetikleyicisidir'' dedi.

'Hipertansiyon, kalp aksesi ve kalp yetersizliğini tetikler'
20-10-2021 12:40
Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, 65 gözyaşı ve üstü bireylerde henüz dosdoğru beraberinde kalbe cemaat kazanmak düşüncesince önerilerde bulundu. Yapılan çalışmalarda 2030 senesinde evren nüfusunun 3'te 1'i 65 gözyaşı ve beden olması beklendiğini tamlayan Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, ''İlerleyen yaşlarda hipertansiyon behemehâl arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort doğa yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği neredeyse en dirimsel hastalıkların tetikleyicisidir'' dedi.

Hipertansiyonun hassaten 65 gözyaşı üstü insanlarda baş döndürücü faziletkâr beraberinde miktarda görüldüğünü aktaran Dr. Öğretim Üyesi Gönen, ''Pek baş döndürücü faktöre ilişkin değişmekle beraberce averaj 65 gözyaşı üstündeki kimselerin yüzdelik 65'inde, 75 gözyaşı ve üstündeki kimselerin ise yüzdelik 75'inde hipertansiyon gelişmektedir'' biçiminde konuştu.

''Yılda beraberinde kat behemehâl hekim kontrolü yaptırın''

Dr. Gönen, laflarını şu şekilde sürdürdü: ''Her gözyaşı grubunda bulunduğu neredeyse 65 gözyaşı üstü hastalarda da umumi kalp rahatsızlıkları riziko faktörleri bulunan olmakla beraberce 65 gözyaşı üstü bireylere hususi birtakım hallerde bulunmaktadır. Bu ahval ise; beylerde 45 hanımlarda ise 55 ve ya er menopoz, karı öyküsü (birinci etap akrabalardan bayda 55, hanımda 65 yaşından ilk koroner arter rahatsızlığı bulunması, sigara içiyor olmak, hipertansiyon, hiperkolesterolemi, düşüt HDL-kolesterol değeri, şeker rahatsızlığı beraberinde riziko faktörü olmanın yanı sıra, koroner kalp rahatsızlığı varlığına eşdeğer beraberinde riziko taşıdığından riziko değerlendirmesinde ayrı beraberinde noktayı vardır.

Bunlara ek kendisine yaşlanmaya ilişkin kendisine dejeneratif ( yıpranmaya bağlı) kap rahatsızlıkları da 65 gözyaşı üstü hastalar düşüncesince riziko teşekkül etmektedir. Bu sebepten dolayı bu riziko faktörleri bulunmasa fark behemehâl yılda 1 kat kalp doktorunu görüşme etmeleri ve müstelzim testlerin yapılması önerilmektedir.

''Hipertansiyon kalbin en iri düşmanı''

Pek baş döndürücü faktöre ilişkin değişmekle beraberce averaj 65 gözyaşı üstündeki kimselerin yüzdelik 65'inde, 75 gözyaşı ve üstündeki kimselerin ise yüzdelik 75'inde hipertansiyon gelişmektedir. Genel kendisine hipertansiyonun yüzdelik 95'i esansiyel doğrusu sebebi adsız sansız hipertansiyon oluşturmaktadır. Bunlarında kalıtım bilimi nedenlere ilişkin bulunduğu düşünülmektedir. Ancak yaşlanmaya ilişkin gelişen tansiyonda ise gelişmemiş dirim tarzı, böbrek fonksiyonlarındaki bozulmalar, aort ve arter duvarındaki kemikleşme bozukluk olmaktadır. Hipertansiyon behemehâl arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort doğa yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği neredeyse en dirimsel hastalıkların tetikleyicisidir.

''Hipertansiyonunuz var ise indirmek düşüncesince sulu zırtlak ve sarımsak tüketmeyin''

Limon ve sarımsak sağlığımız düşüncesince ince hayır gıdalardır. Bunların tansiyon düşürücü tesirleri de bulunmaktadır. Ancak hipertansiyon tedavisinde kullanılmaları banko kusur beraberinde yaklaşım oluşturur. Çünkü bu ajanların düze ayarlaması ve ağırlık süreleri ölçüm edilemediği düşüncesince hastalar değme ayrışık tansiyona ilişkin komplikasyonlara belirgin bir duruma gelirler. Bunların adına günce ölçün ilaçları kullanarak menfaatlerini 24 vakit güvenlik dibine alabilirler.

Hipertansiyon hastaları en herşeyden ilk olarak beslenmelerine ilgi etmelidirler. Kilo alımında, tansiyon kontrolü bozulur ve çare dozunu yahut sayısını çoğaltmak gerekir. Ayrıca beraberinde tomar sodyum klorür ve sert yağ kullanımından sakınılması gerekmektedir. Yağları beraberinde tomar faziletkâr bulunan tansiyon hastalarının doğa ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar görülür. Bu da tansiyon tedavisini güçleştirir. Hipertansiyon hastaları derneşik hassaten tempolu ilerleyiş kazanmak neredeyse antrenman yapmalıdırlar. Bu hem biçimsiz kolesterin düzeyini hem de doğa direncini düşürür.

''Yüksek kolesterin kalp krizine çağrılık çıkarır''

Yüksek kolesterole ilişkin doğa duvarında kalınlaşma ve çetinlik artar. Damar duvarında arazi düzlük plakların yağ yükü artar ve baş döndürücü havadan yırtılır bir duruma varidat ki bu da hipertansiyonlu hastalarda kalp aksesi ve inmeye çağrılık çıkarır. Ayrıca böbrek fonksiyonlarında bozulmayı gündeme getirir. Yapılan klinik çalışmalarda biçimsiz kuşkulu kendisine aşina yağlardan LDL düzeyindeki düşmelerin kalp aksesi yahut benzer doğa problemlerinde ehemmiyetli azalmalara biçim açmış bulunduğu gösterilmiştir. Bu azalma ilaçların yanı esna derneşik antrenman ve tagaddi alışkanlığı ila sağlanması iri ciddiyete haizdir. Bunlar LDL'yi düşürürken ayrımsız vakitte doğa duvarındaki yağları uzaklaştıran güzel kuşkulu kolesterin bulunan HDL'yi de artırırlar. ''

Sağlıklı kalp düşüncesince neler yapılmalı?

Kalp sağlığı düşüncesince önerilerde bulunan Dr. Gönen, ''Sigaradan ırak durun, dosdoğru beslenmeye hizmet gösterin, ilerleyiş hassaten kazanmak neredeyse derneşik antrenman yapın, inam sağlığınızı toplumsal ve ruhsal dayanaklık etmek ile koruyun, derneşik kendisine kalp doğa testlerini yaptırın, tansiyonunuzu behemehâl yaklaşan takibe alın, tansiyonunuz faziletkâr seyrediyorsa behemehâl en endamsız müddette doktorunuza başvurun'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler