USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Her yıl yaklaşık 3 bin çocuk kanser riskiyle karşı karşıya'

Türkiye'de herhangi ortak yıl yaklaşık 3 bin acemi çocukluk dönemi kanseri olayı geliştiğine dikkati çekici Prof. Dr. Murat Elli, “Çocukluk dönemi kanserlerinin aşina kesme ortak sebebi bulunmamaktadır. Ancak belirtileri ortada hayret şişlikler, açıklanamayan halsizlik ve güç

'Her yıl yaklaşık 3 bin çocuk kanser riskiyle karşı karşıya'
03-02-2022 11:33

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Murat Elli, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Elli, evren genelinde rastgele müşterek yıl 400 bin çocukta kanser geliştiğini belirterek, “Bu evlatların dörtte bir tanesi dünyanın konuşu ve sosyoekonomik yerine arka eskimiş devletlerinde tanılama konamadan kaybediliyor. Çocuklarda kanser görülme sıklığı 15 gözyaşı altında milyonda 110-150 arasındadır. Tüm kanser olgularının yüzdelik 1 ila 5'i çocuklardadır. Türkiye'de rastgele müşterek yıl 2 bin 500-3 bin dünkü çocukluk zamanı kanseri olayı bekleniyor. En aşkın tanıdık çocukluk zamanı kanserleri ise lösemiler, beyin-omurilik tümörleri, lenfomalar, Nöroblastom, Wilms tümör, güzel nesiç tümörleri, mızrap tümörleridir” niteleyerek konuştu.

“Enfeksiyonlar kanser riskini artırabilir”
Yetişkinlerdeki kanserin aksine, çocukluk kanserlerinin iri çoğunluğunun aşina müşterek sebebi olmadığına ayraç fail Prof. Dr. Elli, “Kanser rastgele müşterek yaştan insanlarda görülmektedir ve bünyenin rastgele müşterek bölümünü etkileyebilir. Tek tip müşterek dokuda hücrelerde kalıtım bilimi değişimle başlar, şimdi sonradan bünyenin başka kısımlarını şümul fail ve otama edilmezse vücuda dokunca verip ve ölüme niçin bulunan müşterek kesime (veya tümöre) dönüşür. Birçok düzentileme çocukluk kanserinin nedenlerini belirlemeye çalışmıştır, fakat çocuklarda aşkın az kanser çevresel yahut dirim seçimi faktörlerinden kaynaklanmaktadır. Çocuklarda kanser önleme çalışmaları, çocuğun müşterek mütekâmil yaşlarındaki önlenebilir kanser geliştirmesini engelleyecek davranışlara odaklanmalıdır. HIV, Epstein-Barr virüsü ve ısıtma kadar birtakımı süreğen enfeksiyonlar, çocukluk zamanı kanseri düşüncesince risk faktörleridir. Diğer enfeksiyonlar, müşterek çocuğun mütekâmil yerine kansere yakalanma riskini artırabilir, bundan dolayı aşı edinmek (karaciğer kanserini önlemeye araştırma görevlisi edinmek düşüncesince sarılık B'ye karşı ve karın ağzı kanserini önlemeye araştırma görevlisi edinmek düşüncesince insanoğlu papilloma virüsüne karşı) ve er kişileştirme kadar başka yollar önemlidir. Mevcut veriler, kanserli kâffesi evlatların yaklaşık yüzdelik 10'unun kalıtım bilimi faktörler zımnında müşterek yatkınlığa cemaat bulunduğunu göstermektedir. Çocuklarda kanser gelişimini etkileyen faktörleri yakalamak düşüncesince şimdi müşterek tomar araştırmaya gerekseme vardır” açıklamasında bulundu.

Bu belirtilere dikkat
Prof. Dr. Murat Elli, çocukluk zamanı kanserlerinin en ehemmiyetli belirtilerine ilişkin, “Beklenmeyen yığın ve şişlikler, açıklanamayan halsizlik ve güçsüzlük, kendiliğinden temelsiz ve bereler, uzamış ve sebebi adsız sansız ateş, sabahleyin başlangıç ağrıları, anide başlangıçlı cezaevi ve müşahede bozuklukları, aşkın ve aceleci kilogram kaybı, mızrap mafsal ağrısı çocukluk zamanı kanserlerinin belirtileri arasındadır. Çocukluk zamanı kanseri, ateş, hararetli ve dikkafalı başlangıç ağrıları, mızrap ağrısı ve kilogram kaybı kadar aileler ve talimli müşterek numara derece esenlik hizmeti sağlayıcıları kabilinden belirleme edilebilen müşterek saf uyarma semptomu ile ilişkilidir. Bu gösterge ve bulguların varlığında acele yerine kanser araştırması gerçekleştirmek çoğu kez lüzumlu değildir. Bu gösterge ve bulgular akıllıca müşterek müddette geçmezse pediatrik onkoloji konsültasyonu istenmelidir” niteleyerek konuştu.

Erken tanılama avlu kurtarıyor
Çocukluk zamanı kanserlerinde er tanının önemini ise Prof. Dr. Murat Elli, şöyle değerlendirdi: “Çocuklarda kanseri engel temdit etmek çoğu kez muhtemel olmadığından, çocuklarda kanser yükünü düşürmek ve neticeleri düzeltmek düşüncesince en çarpıcı strateji, aceleci ve akıllıca tanıya ve peşi sıra insana hususi müzahir ihtimam ile etkili, kanıta ait tedaviye odaklanmaktır. Erken kişileştirme edildiğinde, kanserin çarpıcı tedaviye cevap ita ihtimali şimdi yüksektir ve şimdi iri müşterek ölüm kalım ihtimali, şimdi az biberli incizap ve çoğu kez şimdi az fiyatlı ve şimdi az koyu otama ile sonuçlanır. Kanser er kişileştirme edilerek ve bakımda gecikmelerin önüne geçilerek kanserli evlatların yaşamlarında ehemmiyetli iyileştirmeler yapılabilir. Kanserli evlatları otama eylemek düşüncesince akıllıca kişileştirme aşkın mühimdir zira rastgele müşterek kanser cerrahi, şua tedavisi ve kemoterapiyi içerebilen hususi müşterek otama diyeti gerektirir. Erken tanının 3 ehemmiyetli bileşeni vardır. Bunlar; ailelerin ve müşterek numara derece esenlik hizmeti sunucularının semptomların farkındalığı; akıllıca ve müşterek zamanlar klinik değerlendirme, akıllıca teşhis; ve aceleci akıllıca tedaviye akıllıca müşterek merkezde, akıllıca müşterek kadro ile erişim. Erken teşhis, kâffesi ortamlarda mühimdir ve nice kanser düşüncesince sağkalımı iyileştirir. Erken ve akıllıca tanısı motivasyon etmeye müteveccih programlar, çoğu kez hükümetlerin, taharri memuru polis camianın ve taharri memuru polis maşer kurumlarının kuma çabalarıyla ve anne-baba grupların oynadığı dirimlik rollerle, kâffesi selamet seviyelerindeki devletlerde başarıyla uygulanmaktadır. Tarama, çoğu kez çocukluk zamanı kanserleri düşüncesince hayır değildir. Bazı seçme durumlarda, erdemli riskli popülasyonlarda düşünülebilir. Örneğin, çocuklarda birtakımı cezaevi kanserlerine kalıtımsal müşterek değişinim niçin olabilir, bundan dolayı retinoblastomlu müşterek çocuğun ailesinde bu değişinim yahut maraz belirleme edilirse, kalıtım bilimi müşavirlik sunulabilir ve kardeşlerin hayatın er dönemlerinde derneşik cezaevi kontrolleri ile takip edeni yapılabilir. Çocukluk zamanı kanserlerinin kalıtım bilimi nedenleri, kanserli evlatların sadece ıvır zıvır müşterek kısmıyla ilgilidir. Çocuklarda nüfusa ait tarama programlarını destekleyecek erdemli kalitede iddia yoktur.”

Türkiye'de yüzdelik 80'i başarıyla otama edilebiliyor
Prof. Dr. Murat Elli, çocukluk zamanı kanserlerinde otama başarısına bağlı ise şu detayları verdi: “Kapsamlı hizmetlerin umumi yerine erişilebilir bulunduğu erdemli gelirli ülkelerde, kanserli evlatların yüzdelik 80'inden dahası otama edilmektedir. Düşük ve ölçülü gelirli devletlerde yüzdelik 30'dan öğütücü diş dişi otama edilir. Bizim devletimizde ise bu miktar yüzdelik 80'e yakındır. Unutmamak geçişsiz ki memleketimiz çocuklarına aşkın dobra imkanlar sağlıyor. Çok dobra yapılanmış çocuk onkoloji merkezlerimiz var. İşini aşkın dobra bilen, dobra yetişkin takımlar var. Bilim aşkın gelişti çalışan ilaçlar, dünkü cerrahi teknikler, şimdi çalışan şua tedavileri var. Modern hastanelerimiz var, dayanak hizmetlerimiz aşkın iyi. Bilinmesi icap eder ki kanser tedavisi ekipman işidir. Siz bu takımın müşterek üyesisiniz. Siz ve kılıç esenlik personelleri ayrımsız taraftayız. İnanın ki kılıç bu kanseri yeneriz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler