USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hamileyken kanser oldu, kızı Öykü’yü sağlıkla kucağına aldı

Gebeliğinin 18. haftasında emcek kanseri bulunduğunu öğrenen 40 yaşındaki Gülcan Parmaksız, gebeliği sürerken ortak taraftan otama oldu. Memesindeki ur alındıktan sonradan 4 kür de kimyasal otama gören kadın, Öykü ismini verdiği 3.345 Kgram doğan bebeğini sağlıkla kucağına a

Hamileyken kanser oldu, kızı Öykü’yü sağlıkla kucağına aldı
05-01-2022 09:45

İzmir'de sigortacılık işleyen 40 yaşındaki Gülcan Parmaksız, ikinci bebeğine iki canlı kaldı. Gebeliğinin 18. haftasında memesinde ele mevrut müşterek doku bozukluğu ve dert hisseden Parmaksız, on paralık saat kaybetmeden vaziyeti eş rahatsızlıkları ve tevellüt uzmanına bildirdi. Yapılan incelemeler kararında emcek kanseri tanısı konan hastanın bire müşterek sürede aylı olması dolayısıyla Medicana International İzmir Hastanesinde müşterek kurul oluşturuldu. Kadın doğum, onkoloji, umumi cerrahi ve duyum yitimi uzmanlarından oluşan konsey, ilkin tedavinin türüne değişmeyen verdi. Buna uyarınca umumi cerrahi çeşidinden emcek esirgeyici operasyonu ve koltukaltı örneklenmesi gerçekleştirilirken, çıkan patoloji neticeleri da gayrimenkul dışına gönderilerek genomik riziko haritalandırılması yapıldı. Yüksek riziko belirleme edilen hastaya, adjuvan kemoterapisi planlandı. Gülcan Parmaksız, 4 kür kemoterapiyi 21 günde müşterek 34 haftada aldı. Öykü ismini verdiği kızını 38. haftada sağlıkla kucağına düzlük anne, kısaca müşterek ay süresince kızını emzirdikten sonraları tedavisine bitmeme edecek. Hastalığını öğrendiğinden beri fazlalık düşündüğünü tamlayan Parmaksız, “Allah bizlere kız döl kader etti ve ismini Öykü koyduk. O da kişi öyküsü ile doğdu” sanarak konuştu.

"Pozitif oldum, biçimsiz düşünmedim"

Anne Gülcan Parmaksız, yaşamış olduğu süreci şu laflarla anlattı: “Gebeliğimin 18. haftasında mememde müşterek çetinlik hissettim. Hiç beklemeden vaziyeti eş tevellüt doktoruma ilettim. Yapılan araştırmalarda 2. aşama emcek kanseri teşhisim konuldu. Doktorlarımız beni baş döndürücü elleme müşterek biçimde yönlendirdi. Tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza, hastanemize baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Ameliyatımı oldum, kitlem alındı. Gebeliğim bitmeme ediyordu ve gebeliğin sonlanmasını katiyen istemiyordum. İkinci bebeğime atlaya zıplaya iki canlı kalmıştım. Hekimlerimiz de beni talkın etti. Koordineli biçimde ilerledik ve evren tatlısı kızımı kucağıma aldım. Tedavim tabii bitmeme ediyor. Önümüzde süreçler var. Onkoloji doktorlarımızla sürecimizi tamamlayacağız ve hikayemizi kızımla elleme müşterek biçimde tamamlayacağız. Hastalığı geçmiş öğrendiğimde korkularım he fakat doktorlarımız beni baş döndürücü rahatlattı. Süreçle ilgilendiren yaşayacağımız sıkıntıları da anlattılar fakat kötümser olursam tek neticeye varamayacağımı düşündüm. Pozitif oldum, biçimsiz düşünmedim. Benim 10 yaşlarında Ömer isminde müşterek oğlum var. Bir kızımız olursa onun da isminin Öykü olmasını isterdik. Yani kızımın isminin Öykü olabileceği henüz başlangıçta belliydi. Allah bizlere kız döl kader etti ve ismini Öykü koyduk. O da kişi öyküsü ile doğdu.” Anne Parmaksız, bu süreçte benzeri Murat Parmaksız'ın da namına dayanaklık etmek bulunduğunu söyledi.

"Çok kesif rastlanılan müşterek boyut değil"

Medicana International İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Gayem İnayet Çelik de kanser tedavisi sürecinde hastanın eş tevellüt çeşidinden benzeyen müşterek biçimde izleme edildiğini belirtti. Çelik, "Bu müddet ortamında bebeğinin gelişimi, kan akımı yakından izleme edildi. Bir maslahat bulunmadığı görülünce çocuk alışılagelen vaktinde, 38. haftada sezaryenle doğdu. Gayet dimdik müşterek kız çocuk oldu. Her şeyin uğrunda gitmesi bizi baş döndürücü bahtiyar etti. Bunda en şişman aktif fiil hastanın fazlalık olmasıydı. Hastalığın başlangıcından itibaren baş döndürücü güler yüzlüydü. Biz de ona bu yolculuğunda asistan olduk. Hastamız, 3-4 hafta bebeğini emzirebilecek. Ardından da gebeyken alamadığı kimyasal otama tedavilerine başlanacak. Bu durumun örnekleri mevcut fakat baş döndürücü kesif rastlanılan müşterek boyut değil” bilgisini verdi.

"Annesi de Öykü de hikayeleri ile kalıp oldu"

Medikal Onkoloji Uzmanı Gülcan Bulut ise şunları söyledi: "Hastamıza umumi cerrahide emcek esirgeyici operasyonu ve koltukaltı örneklenmesi yapıldı. Riski kullanmak kabil çıkan patoloji sonuçlarının genomik riziko haritalandırılmasını gayrimenkul haricinde yaptırdık ve efdal riski görür görmez emcek konseyimizde vaziyeti değerlendirdik. Neonatolog, eş tevellüt ekibi, umumi cerrahi ve onkolojinin eş kararıyla adjuvan kemoterapisini planladık. Hastamız, kemoterapiyi gebeliğin sonuna bırakamayacağımız biçimde efdal riskliydi. Meme kanseri şayet otama edilmezse yeniden devir yapabilecek müşterek tümöre sahipti. Gebeliğin bitimini bekleyebilirdik fakat bu hastamızda bekleyemedik ve tedavisine başladık. 4 tedaviyi 21 günde müşterek 34 haftada tamamlayacak biçimde bitirdik. Bebek de alışılagelen periyodunu bekledi ve dimdik şekilde dünyaya geldi. Anne de şu an baş döndürücü dimdik fakat gebelikten sonraları tedavisi bitmeme edecek. Bebeğimiz öyküsü ile mevrut oldu. Annesi de Öykü de hikayeleri ile kalıp oldu” ifadelerini kullandı.

"Multidisipliner kadro anlayışı"

Genel Cerrahi Uzmanı Varlık Erol, hastanın otama periyodunun multidisipliner müşterek yaklaşımla sürdürüldüğünü anlatım etti. Erol, “Meme kanseri, zamanımızın en ehemmiyetli rahatsızlıklarından biri. Biz bu süreçte çabucak anneyi değil hem anneyi hem de bebeğini fikren cereyan ettik. Bu da multidisipliner müşterek kadro anlayışını gerektiriyordu. Hem eş tevellüt uzmanlarımız hem onkoloji uzmanlarımız hem umumi cerrahi hem de duyum yitimi uzmanlarımız devreye girdi. Yaptığımız araştırmalarda en herşeyden ilk olarak tedavinin türüne değişmeyen verdik. İlk aşamada cerrahi uygulanması sonucu çıktı. Gerekli cerrahiyi yapmış olup tümörü ağız ağıza temizledikten sonraları konseyde çıkan patoloji raporlarıyla bu arada değerlendirip hastamızın ilaçlanmış tedavisi bitmeme etti” laflarına arazi verdi.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler