USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Güneşlenirken dikkat edin; yaşlanmayı hızlandırıyor

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Aslı Tokmak; “Güneşe sunulan artan deri kurur, lekelenme, uslu kırışıklıklar ve esneklik kaybı kabilinden er yaşlanma belirtileri ortaya çıkar.” dedi.

Güneşlenirken dikkat edin; yaşlanmayı hızlandırıyor
29-08-2022 14:05

Sıcak yaz günlerini geride bırakıp döşenmemiş yaprakların döküldüğü sonbahara selam eyitmek değme ne denli duygusal görünse de mütebeddil zaman şartları deri sağlığımız üstünde düşündüğümüzden henüz iri ortak bulaşık bırakmaktadır. Her ne denli nice ad edebiyat bronzlaşmaya çalışsa da gerçekte güneşin mor ötesi ışınları cildimize ağır hasarlar veriyor. “Bronzlaşma gerçekte cildin kendini destek olmak düşüncesince devreye soktuğu ortak defans mekanizmasının sonucudur” diyen Medicana Ataşehir Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Aslı Tokmak; “Güneşe sunulan artan deri kurur, lekelenme, terbiyeli kırışıklıklar ve esneklik kaybı kabil er yaşlanma belirtileri ortaya çıkar” biçiminde konuştu.

“Cildin nemlendirilmesi önemli”

Yazın tarih ve nemin etkisiyle yıpranan hasar gören cildimiz güzün ilkin döşenmemiş ve rüzgarlı havanın etkisiyle henüz kırılan ve kırılgan bir vaziyete gelmiş şekilde egzema ve kaşıntı henüz kesif karşımıza çıkar. Bu nedenden dolayı cildin nemlendirilmesi aşırı ehemmiyetli bir vaziyete gelir. Cildin kaybetmiş bulunduğu nem, mineral ve vitamin desteğini mezoterapi yöntemiyle de adına koyabilmemiz mümkün. Dr. Tokmak; değme mevsimde bulunduğu kabil bu zamanda de dimdik ortak deri düşüncesince günde minimum 2 litre su tüketmeye nazarıitibar gösterilmesi icap ettiğini belirtti.

“Yağlı ciltlerde güz mevsiminde aknelerde çoğalma görülüyor”

Uzm. Dr. Aslı Tokmak; “Sonbaharın gelmesiyle beraberce ısı ve rutubet dengesi mütebeddil cildiniz düşüncesince iş rutininizde küçük tebeddülat yapabilirsiniz” diyerek, “Bu mevsimde hassaslaşan cildiniz düşüncesince güzel ve su bazlı temizleyicileri yeğleme etmelisiniz. Yazın cildin yıpranmasıyla fevkani ölmüş hücrelerden oluşan ortak kat kabil ve adına acemi hücreler mafevk akıllıcasına akıntı ederken ciltte kepek kepek ağırlık yitimi başlar. Cildi ölmüş hücrelerden arındırmak, akne izleri, pencere genişlikleri ve tarih hasarına ilişkin oluşan lekeleri giderebilmek düşüncesince cildin fevk katmanına derneşik aralıklarla sathi ve bol peeling uygulanabilir” ifadelerini kullandı. Tokmak, böylecene cildin donuk ve dem görünümü giderilerek henüz ak pak ve gözenekleri sıkılaşmış körpe ortak görünüş elde edilebileceğinin altını çizdi.

Uzmanından cildiniz düşüncesince kıymetli tavsiyeler

Tokmak cildin korunması düşüncesince şu tavsiyeleri verdi:

“Saçlar da minimum cildimiz denli yaz mevsiminde güneş, kükremek ve klorlu sudan etkilenir. Sonbahara geçe saçlarda kuruma, kırılma, kepeklenme ve saç dökülmesinde de çoğalma olur. Saçın gereksinim duyan nem, vitamin ve mineralleri içeren mezoterapi uygulaması saç sağlığının korunması düşüncesince güzel olacaktır.
Vücutta en kırılan noktalardan bir tanesi de dudaklardır. Havanın neminin azalması ve antipatik havanın da etkisiyle dudaklarda çatlamalar sıkça görülebilir. Bunun düşüncesince de badem semiz balsamlar ve ağız nemlendiricileri ile çağ içinde kesif pıtrak iş gerçekleştirmek önemlidir.

Cilt sağlığımız düşüncesince en ehemmiyetli unsurlardan bir tanesi de tarih esirgeyici krem kullanmaktır. Bilindiği kabil en çelimli anti-aging mahsulat tarih esirgeyici kremlerdir. Birçok ad tarih esirgeyici krem kullanımını yaz mevsimi ile özdeşleştirmiş olsa da tarih esirgeyici kremler değme zaman ve değme çağ kullanılmalıdır. Yazın deri tipine hususi kendisine 50 ve boyun SPF içeren tarih koruyucular yeğleme edilse de edebiyat bitmesiyle beraberce 30 SPF içerikteki tarih koruyuculara geçilebilir.

Antiaging yaklaşımlardan bahsetmişken güneşli havalarda gözleri kısmaya ilişkin oluşan budala ayaklarının karşı bölgesindeki ve takım arasındaki kırışıkların oluşmaması düşüncesince yaz başlangıcında botulinum toksin uygulaması yaptırmadıysanız, bu kırışıklıkların derinleşmemesi ve kalımlı bir vaziyete gelmemesi düşüncesince sonbahara girerken dermatoloğunuza botulinum toksin uygulamasını yaptırmanızı öneririz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler