USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gönüllüler evcil aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor

Antalya'da evcil Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın, Faz-3 emekleri kapsamında aşı yaptıran gönüllüler, aşı sonrası tek yorgunluk ve taraf ağırlık hissetmediklerini, aşıya güvendiklerini anlattı.

Gönüllüler evcil aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor
03-11-2021 11:58
Antalya

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen toy kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 emek harcamaları kapsamında, belirlenen şehirlerde 14 Ekim bakımından gönüllülere yapılmaya başlandı.

Daha evvel 2 düze Sinovac aşısı reşit ve Kovid-19'a yakalanmama üzere belli kriterleri meydana getiren gönüllüler, 3. düze domestik inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC olmanın mutluluğunu ve bu sürece yardım sağlamanın gururunu yaşıyor.

Gönüllüler, tek kırıklık yaşamamanın huzuruyla vatandaşlara TURKOVAC aşısı olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Aşı sonrası yaşadıkları süreci AA muhabirine özetleyen fahri İ.M, kendisinin atlaya zıplaya fahri bulunduğunu ve bu sürece yardım vermekten alım çalım duyduğunu söyledi.

Daha evvel 2 düze Sinovac aşısı bulunduğunu tamlayan İ.M, "14 Ekim'de aşı oldum. Yerli aşının hâlâ emniyetli bulunduğunu düşündüm. Yerli aşı çalışmasına katkım olsun istedim ve aşıyı yaptırdım. Aşı yaptırdığım günden buyana rastgele ortak taraf el filan olmadı, tek negatif gestalt hissetmedim." dedi.

Sağlık ekiplerinin kendisini yakından izlem ettiğini özetleyen İ.M, yaklaşan çevresinin aşıyla ilişik daim sorular sorduğunu ve ortak kırıklık hissetmediği düşüncesince her insana referans ettiğini kaydetti.

"Kendi aşımızı kazanmak benim düşüncesince ortak gurur"

Gönüllü A.K, dü düze Sinovac aşısı sonrası başta TURKOVAC aşısını beklediğini anlatım etti.

"Kendi ulusal ve domestik aşımızı kazanmak istiyordum, zira haricen ortak aşı adına artık domestik aşı olmayı yeğleme ettim. Kendi aşımızı kazanmak benim düşüncesince ortak gurur, hızlı üretime de geçsin isterim." diyen A.K, domestik aşının büyüme göstermesine yardım bildirmek düşüncesince zat tercihiyle fahri bulunduğunu anlattı.

Gönüllü S.Y, 10 çağ evvel aşı olduğunu, şu anne derece ortak taraf el ve kırıklık hissetmediğini söyledi.

TURKOVAC aşısı olduğunda fasile ve yaklaşan çevresinin kendisini arayarak süreçle ilişik sorular sorduğunu anlatım fail S.Y, "Nasıl olduğumu düşkünlük edenler oldu. Ben de güzel olduğumu söyledim, tek taraf el yaşamadım. Ben başta TURKOVAC'ın gelmesini bekledim, neticede zat ülkemin doktorlarına, ilim insanlarına güveniyorum. Belki kılıç âlim olamadık fakat onlara müfit olabiliriz, sanarak düşündüğüm düşüncesince asistan kazanmak istedim." sanarak konuştu.

"Hem domestik hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum"

Gönüllü T.T de endamsız müddet evvel TURKOVAC aşısı olduğunu, aşı olduktan sonraları kendini baş döndürücü hâlâ güre hissettiğini dile getirdi.

Sağlık personellerinin daim çıkarlarını arayarak keyif halleri kendisince bilgelik aldığını tamlayan T.T, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Hastanenin ortamında kendimi baş döndürücü rahat hissettim. Gerçekten birinci sınıf ortak düzentileme kadrosu var. Hem domestik hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok. Öncelikli namına hakeza ortak çalışmaya engelleme olup hem domestik kapital kullanılsın aynı zamanda ulusal aşımıza yardım olması düşüncesince korumak istedim. İçimde baş döndürücü iri ortak hayat var. Ailemin de TURKOVAC aşısı olup bu gururu yaşamasını isterim, çekinecek tek bilinçlilik yok. Tabii ki zat doktorlarımızın, uzmanlarımızın geliştirdiği ortak aşının bizlere hem maddesel aynı zamanda tinsel baş döndürücü hâlâ faydası olacak. Çevremdeki arkadaş, arkadaş akrabalarımın da TURKOVAC olmalarını isterim ve onlara ortak kırıklık yaşamadığımı söyleyince elbette ki çekincelerini çabucak aşıyorlar."

"Şu anne derece tek negatif art devir almadık"

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise TURKOVAC aşısının yapılabileceği uçucu illerden birinin de Antalya bulunduğunu ve 14 Ekim'den bu yana gönüllülere döllenme yapılmaya başlandığını anlatım etti.

TURKOVAC aşısı düşüncesince belli kriterlerin bulunduğunu ve bunu sağlayıcı fahri vatandaşların aşılandığını kaydeden Başıbüyük, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımız TURKOVAC aşısı kazanmak düşüncesince dip ortak uyanıklık gösteriyor fakat burada esas mesele, kriterleri sağlamak. 3. düze aşısını kazanmak talip ve kriterleri haiz yurttaşlar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelip aşılarını yaptırabilir. TURKOVAC aşısı bulunan vatandaşları dizge üstünden günce namına izlem ediyoruz, kendilerine ulaşıyoruz ve etraflı taraf tesirleri soruyoruz. Onlar da rastgele ortak başağrısı var ise bunu bizlere bildiriyor. TURKOVAC aşısı bulunan yurttaşlarımızdan şu anne derece tek negatif art devir almadık. Kriterleri sağlayıcı etraflı vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırma ediyoruz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) TURKOVAC aşı sorumlusu Dr. Remziye Nur Eke de TURKOVAC aşısı yaptıranlarda şu anne derece ortak taraf etkiyle karşılaşmadıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler