USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor

Antalya'da yerel Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın, Faz-3 emek harcamaları kapsamında aşı yaptıran gönüllüler, aşı sonrası tek iğbirar ve taraf ağırlık hissetmediklerini, aşıya güvendiklerini anlattı.

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı emniyetli buluyor
03-11-2021 11:58
Antalya

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 emek harcamaları kapsamında, belirlenen şehirlerde 14 Ekim bakımından gönüllülere yapılmaya başlandı.

Daha geçmiş 2 düze Sinovac aşısı reşit ve Kovid-19'a yakalanmama üzere belli başlı kriterleri gerçekleştiren gönüllüler, 3. düze evcil inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC olmanın mutluluğunu ve bu sürece yardım sağlamanın gururunu yaşıyor.

Gönüllüler, tek yorgunluk yaşamamanın huzuruyla vatandaşlara TURKOVAC aşısı olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Aşı sonrası yaşadıkları süreci AA muhabirine özetleyen fahri İ.M, kendisinin istekle fahri bulunduğunu ve bu sürece yardım vermekten alım çalım duyduğunu söyledi.

Daha geçmiş 2 düze Sinovac aşısı bulunduğunu tamlayan İ.M, "14 Ekim'de aşı oldum. Yerli aşının hâlâ güvenli bulunduğunu düşündüm. Yerli aşı çalışmasına katkım olsun istedim ve aşıyı yaptırdım. Aşı yaptırdığım günden buyana rastgele birlikte taraf bulaşık falanca olmadı, tek aksi gidişat hissetmedim." dedi.

Sağlık ekiplerinin kendisini yakından izlem ettiğini özetleyen İ.M, benzeyen çevresinin aşıyla ilişik sonsuz sorular sorduğunu ve birlikte yorgunluk hissetmediği düşüncesince her insana salık mektubu ettiğini kaydetti.

"Kendi aşımızı edinmek benim düşüncesince birlikte gurur"

Gönüllü A.K, dü düze Sinovac aşısı sonrası başta TURKOVAC aşısını beklediğini tabir etti.

"Kendi ulusal ve evcil aşımızı edinmek istiyordum, zira haricen birlikte aşı hesabına artık evcil aşı olmayı yeğleme ettim. Kendi aşımızı edinmek benim düşüncesince birlikte gurur, dizi üretime de geçsin isterim." diyen A.K, evcil aşının büyümesine yardım iletmek düşüncesince zat tercihiyle fahri bulunduğunu anlattı.

Gönüllü S.Y, 10 gündüz geçmiş aşı olduğunu, şu anne denli birlikte taraf bulaşık ve yorgunluk hissetmediğini söyledi.

TURKOVAC aşısı olduğunda karı ve benzeyen çevresinin kendisini arayarak süreçle ilişik sorular sorduğunu tabir fail S.Y, "Nasıl olduğumu nikbet edenler oldu. Ben de güzel olduğumu söyledim, tek taraf bulaşık yaşamadım. Ben başta TURKOVAC'ın gelmesini bekledim, neticede zat ülkemin doktorlarına, ilim insanlarına güveniyorum. Belki tığ bilimci olamadık lakin onlara yararlı olabiliriz, niteleyerek düşündüğüm düşüncesince asistan edinmek istedim." niteleyerek konuştu.

"Hem evcil hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum"

Gönüllü T.T de çelimsiz müddet geçmiş TURKOVAC aşısı olduğunu, aşı olduktan sonradan kendini aşırı hâlâ gailesiz hissettiğini dile getirdi.

Sağlık personellerinin sonsuz menfaatlerini arayarak keyif halleri karşı bilgelik aldığını tamlayan T.T, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Hastanenin zarfında kendimi aşırı rahat hissettim. Gerçekten nitelikli birlikte düzentileme kadrosu var. Hem evcil hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok. Öncelikli namına hakeza birlikte çalışmaya karışma olup hem evcil kapital kullanılsın aynı zamanda ulusal aşımıza yardım olması düşüncesince arkalamak istedim. İçimde aşırı iri birlikte dirlik var. Ailemin de TURKOVAC aşısı olup bu gururu yaşamasını isterim, çekinecek tek bilinçlilik yok. Tabii ki zat doktorlarımızın, uzmanlarımızın geliştirdiği birlikte aşının bizlere hem maddesel aynı zamanda tinsel aşırı hâlâ faydası olacak. Çevremdeki arkadaş, arkadaş akrabalarımın da TURKOVAC olmalarını isterim ve onlara birlikte yorgunluk yaşamadığımı söyleyince elbette ki çekincelerini çabucak aşıyorlar."

"Şu anne denli tek aksi art devir almadık"

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise TURKOVAC aşısının yapılabileceği uçman illerden birinin de Antalya bulunduğunu ve 14 Ekim'den bu yana gönüllülere döllenme yapılmaya başlandığını tabir etti.

TURKOVAC aşısı düşüncesince belli başlı kriterlerin bulunduğunu ve bunu sağlayıcı fahri vatandaşların aşılandığını kaydeden Başıbüyük, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımız TURKOVAC aşısı edinmek düşüncesince derin birlikte uyanıklık gösteriyor lakin burada gerçek mesele, kriterleri sağlamak. 3. düze aşısını edinmek talip ve kriterleri haiz yurttaşlar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelip aşılarını yaptırabilir. TURKOVAC aşısı bulunan vatandaşları meslek üstünden günce namına izlem ediyoruz, kendilerine ulaşıyoruz ve halis muhlis taraf tesirleri soruyoruz. Onlar da rastgele birlikte başağrısı var ise bunu bizlere bildiriyor. TURKOVAC aşısı bulunan yurttaşlarımızdan şu anne denli tek aksi art devir almadık. Kriterleri sağlayıcı halis muhlis vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırma ediyoruz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) TURKOVAC aşı sorumlusu Dr. Remziye Nur Eke de TURKOVAC aşısı yaptıranlarda şu anne denli birlikte taraf etkiyle karşılaşmadıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler