USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, Gilead'ın Türkiye yatırımına bağlı "Gilead'ın bu yatırımı, önümüzdeki dönemler düşüncesince acemi arsıulusal iş birlikleri ile benzeşim yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacaktır." dedi.

Gilead, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği ilaçları Türkiye'de üretmeye başladı
14-06-2022 14:04
İstanbul

Gilead Sciences'ın, Hepatit ve HIV sahalarında geliştirdiği en yenilikçi buluş belgesi korumalı ilaçlarını Pharmactive iş birliğiyle Türkiye'de üretmeye başlaması kapsamında, Cumhurbaşkanlığı ciddi projelerinde arazi meydan domestik istihsal öncelikleri doğrultusunda tamamladığı istihsal yatırımının bilgileri planlı matbuat toplantısıyla paylaşıldı.

Yatırım kapsamında, ciddi ilaçlarını Türkiye'de çoğaltma sonucu meydan Gilead, "Türkiye düşüncesince Türkiye’de" vizyonuyla iş ortağı Pharmactive İlaç iş birliğiyle domestik üretime başlamış olacak ve böylecene Türkiye cirosunun kısaca yüzdelik 70’ini Türkiye’de üretir bir hale gelecek.

Toplantının açılışında mütekellim Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, arsıulusal yatırımların, ilkin de çare alanının ülke düşüncesince rüçhan sektörlerden bir tanesi bulunduğunu söyledi.

Dağlıoğlu, sonuç 2 senede yakından sınama edilmiş olduğu kabilinden herkesi etkileyen küresel afiyet krizlerinden kaynaklı eş sorunların fakat arsıulusal iş birlikleri ve bilgelik paylaşımları ile aşabildiğini, bu sayede sürdürülebilir müşterek evren gösterimi ile çelimli ve dimdik toplumların devamlığını sağlayabildiklerini tabir etti.

Bugün küresel çare endüstrisinin çelimli aktörlerinden Amerikan firması Gilead ile Türk çare endüstrisinin önde mevrut şirketlerinden Pharmactive ortada gerçekleşen kıymettar iş donanmasına tanıklık ettiklerini tamlayan Dağlıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi namına ekleme kalburüstü ve uygulayım bilimi derin yatırımları ülkemize kazandırarak küresel yatırımlarından henüz müşterek tomar hisse almaya odaklanıyoruz. Ofisimizin rüçhan sektörleri ortada arazi meydan hayat bilimleri özelinde ise Ar-Ge ve inovasyona dayalı, zeki afiyet ve klinik teknolojilerini içeren, gayrimenkul içi vesile ve yetkinliklerimizin büyümesine katkı sağlayacak yatırımları hedefliyoruz." diyerek konuştu.

Gilead’ın Türkiye yatırımı ile, ilkin firmanın buluş belgesi koruması bitmeme fail yenilikçi ürünlerinin istihsal teknolojileri ve know-how’ının da ülkemize aktarılmasıyla, domestik çare tedarikinin güçleneceğini ve çare ithalatının azalacağını tamlayan Dağlıoğlu, bahis konusu yatırımın Türkiye'nin çare endüstrisinde müşterek dış satım merkezi olma hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Dağlıoğlu, Gilead'ın yatırımının doğacak dönemler düşüncesince acemi arsıulusal iş birlikleri ile benzeşim yatırımların gerçekleşmesinde motive edici olacağının da altını çizdi.

Söz konusu iş birliğinin gerçekleşmesinde Gilead’ın Türkiye'ye bulunan güveninin yanı sıra, evren standartlarında müşterek tesise ve kadroya erbap bulunan Pharmactive İlaç şirketinin rolünün de önemli bulunduğunu kaydeden Dağlıoğlu, "Bu bağlamda bu yatırımı meydana getiren Gilead ve yatırıma ev sahipliği karşılayıcı Pharmactive İlaç’ın kıymettar yöneticilerine ve topu topu çalışanlarına başkaca teşekkürname ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak, ülkemizin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacak yatırımlara desteğimiz rastgele devir bitmeme edecek." halinde konuştu.

"Türkiye'yi Gilead’ın istihsal merkezlerinden bir tanesi yaptık"

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda arazi alan, çare dalında Türkiye’nin küresel pazardaki rekabet gücünün artırılması, bedel zincirinde henüz fevk pozisyona taşınması ve domestik istihsal oranının artırılması hedefleriyle koşut müşterek vizyonla Türkiye’ye yatırım yaptıklarını tabir etti.

Girgin, müstevli çağında hazırlık zincirinde yaşanmış bulunan sıkıntıların kendilerine ülke namına özlük ilacını üretebilmenin ne derece kıymettar bulunduğunu müşterek defa henüz gösterdiğini tabir ederek, "Bu iş birliğinin çare tedarikinin sürdürülebilirliği açısından da önemli müşterek hamle bulunduğunu söyleyebiliriz. Gilead namına bizi domestik istihsal karşılayıcı öteki şirketlerden ayrıştıran en önemli özellik, buluş belgesi koruması bitmeme fail ürünlerimizi vatanımızda çoğaltma kararımız oldu. Yenilikçi ürünlerimizi vatanımızda üretiyor olmaktan ve bu know-how’ı ülkemize kazandırmaktan ötürü mevki duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bu yatırımla Almanya, Kanada ve İrlanda’dan sonraları Gilead’ın en acemi istihsal merkezlerinden bir tanesi biçimine geldiğini tamlayan Girgin, “Bu yatırımla Türkiye’nin çare dalında gizil dış satım merkezi biçimine gelmesi, küresel hazırlık zincirlerine engelleme olması ve henüz sonraları geliştirilecek acemi tedavilerin de vatanımızda üretilmesi düşüncesince lüzumlu ast binanın temelleri atık oldu.” dedi.

"Ülkemizde ürettiğimiz ürünleri dünyada henüz aşırı hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız"

Girgin, Gilead namına vizyonlarının hayatı yıldırma fail hastalıklara en güzel çözümleri geliştirerek bu rahatsızlıkları yeryüzünden gidermek olduğuna dikkati çekti.

Gilead'ın, HIV/AIDS, Hepatit B, Hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik küflüce hastalığı enfeksiyonları kabilinden rahatsızlıkların ölümsek olmaktan çıkıp, güdümlü hastalıklara dönüştürülmesi çabalarına önderlik ettiğini tamlayan Girgin, "Bir taraftan domestik istihsal düşüncesince çalışırken, öteki taraftan Türkiye'ye getirdiğimiz klinik araştırmalar, Ar-Ge yatırımlarımız, hediye ve plan desteklerimizle vatanımızda bedel fotoğraflamak düşüncesince topu topu gücümüzle çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.

Girgin, Gilead'ın Türkiye'de sonuç 5 yılda 6 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptığını anımsatarak, şunları aktardı:

"2015 senesinde 5 tarz ile başladığımız klinik araştırı faaliyetlerinde, tarz sayımız 50’ye yaklaştı. Onkoloji dalında acemi doğacak çalışmalarla da bu sayıyı henüz da artırmayı hedefliyoruz. 'Türkiye düşüncesince Türkiye’de' vizyonuyla ülkeye yatırım hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Bir ahir adımda vatanımızda ürettiğimiz ürünleri dünyada henüz aşırı hastanın erişimine arz etmek düşüncesince çalışacağız."- "Çok sayıda toptan firmanın, Türkiye’deki ciddi istihsal ortağı konumundayız"

Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ise 2011 senesinde Saya Grup içerisinde Pharmactive İlaç’ı kurarken, istihsal kapasitesinin ve yetkinliğinin faziletkâr olmasını planladıklarını belirtti.

Sancak, "İleri müşterek teknolojiye dayalı, âlemşümul nitelik standartlarındaki, salname 330 milyon kutuluk faziletkâr müşterek kapasiteye erbap istihsal üssümüz, hoppadak ülkemizin değil, Avrupa’nın da kalıp yayınlanan çare fabrikalarının başlangıcında gelmektedir." diyerek konuştu.

Güçlü hedefler doğrultusunda aşırı sayıda toptan firmanın, Türkiye’deki ciddi istihsal ortağı konumunda olduklarının altını çizen Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Pharmactive, 'İyi Üretim Uygulamaları'na akla yatkın namına tasarım edilen istihsal tesisindeki PharmAr-Ge’de, millî ve arsıulusal firmalarla meydana getirdiği iş birlikleriyle geliştirdiği yenilikçi ve emniyetli ürünleri, hekim, eczacı ve hastaların hizmetine sunuyor. Tamamı özlük laboratuvarlarımızda peyda etmek üzere, bugüne derece 100’e andıran eşdeğer öz geliştirdik. Ülkemizde en aşırı istihsal karşılayıcı önceki 5 tesisten bir tanesi durumundayız. Halihazırda, üretimimizin yarısını, aşırı uluslu firmalar düşüncesince yapmaktayız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler