USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Normal burun delikleri, yalman pozisyonda karşıya bakarken benzeşim görünmeli, açıkça asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen ortak prosedür bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale esnasında ku

'Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun'
07-12-2021 14:36

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplastide doğrusu burun estetiğinde burun deliklerinin nite olması gerektiğine müteallik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Soylu, burun deliklerinin, içerisinden hayatın müşterek numara gerekliliği bulunan nefesin geçtiği, burnun en ehemmiyetli kısımlarından birisi bulunduğunu belirterek, “Burun delikleri işlevsel adına bu denli ehemmiyetli olmasının yanı sıra burnumuzun ve yüzümüzün güzelliğine de katkıda bulunur. Burun estetiğinin, cerrahlar düşüncesince ayarlanması, düzenlenmesi en ağdalı ve ağırbaşlı müşkülat içeren kısmıdır. Burun delikleri, burun köklü ucuna kadar, besbelli yahut besbelli sıfır dört başı mamur problemlerin toplanarak yansıdığı yerdir. Burun delikleri, bina adına burun tabanı, burun ölçülü bölmesi ve burun taraf duvarları çeşidinden oluşturulur. Bu yapıların birinde yahut birkaçında mevcud mesail burun delikleri problemleri adına karşımıza çıkar” dedi.

“İdeal burun delikleri inme biçiminde ve benzeri olmalıdır”
İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda ferah ferah soluk alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, “Şekil adına burun delikleri gönül rahatlığı bakışta gökyüzünde uçar müşterek martının kanatlarının almış bulunduğu şekle benzeri ve mütenazır olmalıdır. Tabandan kelle kaldırılarak bakılınca ise mecmu aya hastanın beniz özelliklerine ve burun ucu yüksekliğine müteallik adına ya eşkenar yada ikizkenar müselles biçiminde olmalıdır. Burun deliklerinin ise orantılı değer tabii çeşidi ki herkeste bu biçimde olmayabilir, inme yöntemini andırmalıdır. Şunu unutmamak icap eder ki dört başı mamur kişilerde az yahut baş döndürücü beniz asimetrisi vardır. Yani yüzümüzü müşterek elmayı ikiye böler kabilinden böldüğümüzde gelişigüzel dü yanı milimi milimine ayrımsız değildir. Dolayısıyla yüzümüzün müşterek unsuru bulunan burnumuzun da dü yanının denk yahut sırf ayrımsız olması beklenmez. Kafamızı kaldırıp aynada burnumuza alttan cankulağı baktığımızda burun deliklerimizi milimi milimine ayrımsız yahut denk kullanmak çoğumuzda beklenen değildir. Normal burun delikleri, yalman pozisyonda karşıya bakarken ki bu alışılagelen taayyüş pozisyonudur, benzeri görünmeli, besbelli asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin simetrisi, hastalarımızın da muhik adına en baş döndürücü fikir duydukları konudur. Bu bölgenin doğallığı ve yaratılışı baş döndürücü hususi müşterek yapıya sahiptir. Cerrahi daha sonra doğallığını yitirmesi, besbelli asimetri olması yahut soluk kabul etmek düşüncesince ehliyetli olmaması fikir konusu olmaktadır” biçiminde konuştu.

“Gereğinden müşterek tomar tasgir soluk sorunlarına sefer açabilir”
Doç. Dr. Soylu, laflarını şu biçimde sonlandırdı: “Biz burun cerrahları bu alanda baş döndürücü hâlâ güçbeğenir ve güçbeğenir müşterek düzentileme yapmaktayız. Burun ölçülü bölmesi akıllıca müşterek biçimde rötuşlu ve besbelli beniz asimetrisi sıfır hastalarda burun delikleri çoğu kez mütenazır olacaktır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen müşterek muamelat bulunduğu için, cerrahi müdahale esnasında kullanıldığında soluk almada külfet olabildiği anlamında en küçük müşterek duraksama mevcut ise tasgir işlemi yapılmamalı, düzelme yapılmasından sonradan baştan değerlendirilmelidir. İyileşmeden sonradan hastanın nefesi enikonu ehliyetli ancak burun delikleri gereğinden müşterek tomar büyük görünüyorsa dernekevi duyum yitimi altında ek müşterek muamelat adına çelimsiz müddette tamamlanabilir. Her enli burun deliği küçültülemeyebilir. mesela burun delikleri derinliğine ve enli ancak burun tabanı ters bulunan hastalarda, burun deliklerine tasgir işlemi yapılmamalıdır. Bu hastalarda burun deliklerini açıkça markajcı burun tabanındaki küçük müşterek kıvrımdır ve bu alınırsa düzeltilmesi baş döndürücü ağır soluk sorunlarına sefer açabilir. Son adına dinç meslektaşlarıma, burun deliği tasgir işlemini beklenen aşama yapmamalarını şayet baş döndürücü gerekliyse ameliyatın en sonuç evresinde ve aşırıya kaçmadan yapmalarını başvuru ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler