USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun”

Doç. Dr. Erkan Soylu, “Normal burun delikleri, yalçın pozisyonda karşıya bakarken benzeşim görünmeli, bariz asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen birlikte prosedür bulunduğu düşüncesince cerrahi müdahale esnasında k

“Gereğinden küçük burun deliği büyük sorun”
07-12-2021 12:06

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Erkan Soylu, rinoplastide doğrusu burun estetiğinde burun deliklerinin nite olması gerektiğine müteallik ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Soylu, burun deliklerinin, içerisinden hayatın ortak numara gerekliliği bulunan nefesin geçtiği, burnun en ehemmiyetli kısımlarından birisi bulunduğunu belirterek, “Burun delikleri işlevsel namına bu derece ehemmiyetli olmasının yanı sıra burnumuzun ve yüzümüzün güzelliğine de katkıda bulunur. Burun estetiğinin, cerrahlar düşüncesince ayarlanması, düzenlenmesi en karmakarışık ve ağır güçlükler içeren kısmıdır. Burun delikleri, burun köklü ucuna kadar, bariz yahut bariz sıfır halis muhlis hastalıkların toplanarak yansıdığı yerdir. Burun delikleri, bina namına burun tabanı, burun ılımlı bölmesi ve burun taraf duvarları kabilinden oluşturulur. Bu yapıların birinde yahut birkaçında mevcud mesail burun delikleri problemleri namına karşımıza çıkar” dedi.

“İdeal burun delikleri felç halinde ve benzeşim olmalıdır”

İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda ferah ferah dem alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çekici Doç. Dr. Soylu, “Şekil namına burun delikleri erinç bakışta gökyüzünde uçar ortak martının kanatlarının almış bulunduğu şekle benzeşim ve mütenazır olmalıdır. Tabandan kelle kaldırılarak bakılınca ise yekûn ayak tabanı hastanın beniz özelliklerine ve burun ucu yüksekliğine müteallik namına ya eşkenar yahut ikizkenar üçlü halinde olmalıdır. Burun deliklerinin ise mütenasip değer katıksız türü ki herkeste bu biçimde olmayabilir, felç yöntemini andırmalıdır. Şunu unutmamak icap eder ki halis muhlis kişilerde az yahut aşırı beniz asimetrisi vardır. Yani yüzümüzü ortak elmayı ikiye böler üzere böldüğümüzde değme dü yanı tastamam bire ortak değildir. Dolayısıyla yüzümüzün ortak unsuru bulunan burnumuzun da dü yanının denk yahut sırf bire ortak olması beklenmez. Kafamızı kaldırıp aynada burnumuza alttan cankulağı baktığımızda burun deliklerimizi tastamam bire ortak yahut denk gitmek çoğumuzda beklenen değildir. Normal burun delikleri, sarp pozisyonda karşıya bakarken ki bu alışılagelen geçinme pozisyonudur, benzeşim görünmeli, bariz asimetri olmamalıdır. Burun deliklerinin simetrisi, hastalarımızın da DOĞRU namına en aşırı fikir duydukları konudur. Bu bölgenin doğallığı ve yaratılışı aşırı hususi ortak yapıya sahiptir. Cerrahi ondan sonra doğallığını yitirmesi, bariz asimetri olması yahut dem kabul etmek düşüncesince tam olmaması fikir konusu olmaktadır” halinde konuştu.

“Gereğinden ortak tomar tasgir dem sorunlarına sefer açabilir”

Doç. Dr. Soylu, laflarını şu biçimde sonlandırdı: “Biz burun cerrahları bu alanda aşırı elan müşkülpesent ve tetik ortak düzentileme yapmaktayız. Burun ılımlı bölmesi akla yatkın ortak biçimde revize ve bariz beniz asimetrisi sıfır hastalarda burun delikleri çoğu kez mütenazır olacaktır. Burun deliklerinin küçültülmesi, dernekevi duyum yitimi altında yapılabilen ortak muamelat bulunduğu için, cerrahi müdahale esnasında kullanıldığında dem almada sıkıntı olabildiği anlamında en küçük ortak duraksama mevcut ise tasgir işlemi yapılmamalı, salah yapılmasından sonradan baştan değerlendirilmelidir. İyileşmeden sonradan hastanın nefesi iyice tam ancak burun delikleri gereğinden ortak tomar büyük görünüyorsa dernekevi duyum yitimi altında ek ortak muamelat namına endamsız müddette tamamlanabilir. Her enli burun deliği küçültülemeyebilir. mesela burun delikleri etraflıca ve enli ancak burun tabanı ters bulunan hastalarda, burun deliklerine tasgir işlemi yapılmamalıdır. Bu hastalarda burun deliklerini açıkça markajcı burun tabanındaki küçük ortak kıvrımdır ve bu alınırsa düzeltilmesi aşırı güç dem sorunlarına sefer açabilir. Son namına güre meslektaşlarıma, burun deliği tasgir işlemini beklenen evre yapmamalarını şayet aşırı gerekliyse ameliyatın en akıbet evresinde ve aşırıya kaçmadan yapmalarını salık mektubu ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler