USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Genom Analiz Laboratuvarı ile genetik analizlerde KKTC’nin dışa bağımlılığına sonuç verdi

Yakın Doğu Üniversitesi'nin kurulumunu tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiği Genom Analiz Laboratuvarı, COVID-19 ile baş başa ilkin genetik emraz ve dokunmabana kazanmak kabil sağlam aşırı hastalığın genetik analizlerinde, KKTC'nin dışa bağımlılığını ortadan kaldı

Genom Analiz Laboratuvarı ile genetik analizlerde KKTC’nin dışa bağımlılığına sonuç verdi
29-01-2022 14:33

İlk kere Aralık 2019'da Çin'de tanıdık COVID-19'un yaşamımıza girmesinin üstünden 2 yılı ortak hayli ortak devir geçti. Bu süreçte, pandemiye dönüşen hastalığa hastalık bulunan SARS-CoV-2 ile ilgili, halis muhlis dünyada planlı ilmî çalışmalarla katı baş döndürücü obje öğrendik. Ancak gene de bilgelik dünyasının SARS-CoV-2'ye ilişkin herhangi ortak şeyi bildiğini bildirmek güç. Bu durumun en ehemmiyetli sebeplerinin başlangıcında ise on paralık kuşkusuz, virüsün geçirdiği mutasyonlarla daim değişmesi ve bu değişikliklerle baş başa ortaya çıkan herhangi ortak toy varyantla toy adaptasyonlar ve özellikler kazanması geliyor.

Genom analizlerinde KKTC'nin dışa bağımlığına kâr verdi

SARS-CoV-2'nin ve geçirdiği bu dönüşümlerin akla yatkın ortak biçimde anlaşılabilmesi düşüncesince virüse ilişik genetik gereç analizlerinin yapılması dirimsel ehemmiyet taşıyor. Yakın Doğu Üniversitesi, kurulumunu tamamlayarak açmış olduğu Genom Analiz Laboratuvarı ile SARS-CoV-2'nin genetik değişimini ve değişmez adına doğrulanmasını sağlayıcı genetik analizleri KKTC'de hazırlamaya başladı. Bu yönüyle Genom Analiz Laboratuvarı, COVID-19 ile baş başa ilkin genetik hastalıklar, dokunmabana ve SARS-CoV-2 dışındaki gayrı mikropların değişmez tayini kazanmak kıl payı katı baş döndürücü hastalığın genom analizlerinde, KKTC'nin dışa bağımlılığını da ortadan kaldırıyor.

Genetik gereç paradigma analizleri, hastalığın tanısından tedavisine, gelişiminden toy varyantın özelliklerine derece katı baş döndürücü ciddi mevzuda minval fotoğraf adına kullanılıyor. Virüsün genetik değişimlerinin izlenebilmesi, virüs kaynağının belirlenmesi, çıkma yollarının izlenmesi, devir içre virüsün uğramış olduğu değişikliklerin tanımlanarak bulaşıcılık, reseptöre tutunma, enfeksiyon seyrinin belirlenmesi ve otama yöntemleri kurmak düşüncesince bu analizlere gerekseme duyuluyor.

Genom Analiz Laboratuvarı'nın açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Yakın Doğu Üniversitesi Kit Üretim ve Genom Analiz Laboratuvarları sorumlusu Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören birer müzakere yaptı. Açılışın peşi sıra matbuat mensuplarına Yakın Doğu Üniversitesi Genom Analiz Laboratuvarı, Kit Üretim Laboratuvarı ile baş başa COVID-19 PCR Tanı Laboratuvarı datanıtıldı.
“COVID-19 ilkin kazanmak kıl payı gayrı katı baş döndürücü bölgelerde da gerekseme mahsus genom analizlerinde KKTC'nin dışa bağımlılığını ortadan kaldırıyoruz.”

Genom Analiz Labaratuvarı'nın açılışında meydana getirdiği konuşmasında, COVID-19 pandemisi ile baş başa sabık kâr dü yılı dip ortak emek vermek temposu ile geçirdiklerini kail Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Üniversite adına icap KKTC'ye gerekse insanlığa herhangi ortak ayrışık bilimsel niteliği bulunan ve inovatif çalışmalarla dayanak noktası olmaya çalıştık. En negatif şartlarda fark maske, dezenfektan, beniz siperi ve teneffüs aleti üretimini gerçekleştirdik. Acil servislerimizi ve dip ihtimam ünitelerimizi halkımızın hizmetine açarak ülkemizin keyif sistemini ayakta tutmaya çalıştık. Devam fail süreçte COVID-19 PCR Tanı Laboratuvarını kurduk, geliştirdik ve bu icraat Kit Üretim Laboratuvarı ile baş başa Genom Analiz Laboratuvarı kurulumu ile bitmeme etti” dedi.

Alanlarında bilirkişi ve birikimli ortak ekiple çalıştıklarını kail Prof. Dr.Tamer Şanlıdağ, “Yakın Doğu Üniversitesi Varyant Analiz Kiti de bu laboratuvarlarda meslektaşlarımız çeşidinden tasarlanıp şu an kullanıma amade duruma getirildi. Bunun yanında, tedaviyi izleme fail hekimlerin işlerini kolaylaştıracak bulunan nicel SARS-CoV-2 PCR Kitimiz de tasarlandı ve DOĞRU sürede kullanılmaya başlanacak” dedi.

Açılışını gerçekleştirdikleri Genom Analiz Laboratuvarı ile SARS-CoV-2 ile mücadelede baş döndürücü ehemmiyetli ortak adım elan kaydettiklerinin altını çizen Şanlıdağ, “Genom Analiz Laboratuvarımız ile çabucak COVID-19 düşüncesince değil, ilkin dokunmabana kazanmak kıl payı gayrı katı baş döndürücü bölgede da muteber genom analizlerinde KKTC'nin yurtdışına bağımlılığını ortadan kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bugüne kadar, neticeleri düşüncesince aylarca beklenilen genom analizlerini, öz laboratuvarımızda 5-6 vakit aralığında gerçekleştirebileceğiz.”

Yakın Doğu Üniversitesi Kit Üretim ve Genom Analiz Laboratuvarları sorumlusu Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören ise açılışta meydana getirdiği konuşmasına, ortak genetik ilim adamı olarak, gen analizlerini öz laboratuvarlarında yapabilme hayalinin gerçekleşmesinden çevre duyduğu mutluluğu paylaşarak başladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde genom analizi yapılamadığını ve bunun şişman ortak eksi bulunduğunu kail Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, “Genetik rahatsızlıkların tanısında tevellüt öncesi, tevellüt sonrası ve kanserde tedaviye müteveccih yapılması müstelzim gen ve genom analizleri düşüncesince bugüne derece yurtdışına bağımlıydık. Artık öz laboratuvarlarımızda tanı, otama ve tetkikat düşüncesince yapılması müstelzim hepsi genom tabanlı analizleri gerçekleştirerek, bugüne kadar, neticeleri düşüncesince aylarca beklenilen testleri 5-6 vakit aralığında gerçekleştirebileceğiz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde COVID-19 çalışmalarını multidisipliner ortak ekiple yürüttüklerini kail Mahmut Çerkez Ergören, “Yaptığımız araştırı ve analizlerde çabucak kâr bilmek düşüncesince değil, ortaya çıkan kararı halis muhlis nedenleriyle ve çoklu göz açısıyla sorgulayarak yorumluyoruz. KKTC'de öz PCR Kitimizi üreterek, genom analizleri düşüncesince öz laboratuvarımızı kurmamız bu emek vermek biçiminin ortak ürünüdür” dedi. Yakın Doğu Üniversitesi'nin sağlamış olduğu imkanlar ile çalışmalarının önünü açtığını da kail Ergören, “Yakın Doğu Üniversitesi'nin vizyoner yönetimine baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Ortaya konulmuş bulunan bu muvaffakiyet bire ortak sürede bellek göçünü de engelledi. Genetik dalında bilirkişi güre beyinlerin ülkede kalarak, öz ülkesine yardım sağlayabilmesinin de önü açık oldu” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler