USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, ''Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, şişman transfer araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde cins olduğunca levent boylu müddet kalınmamalı'' dedi.

'Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlardan kaçınılmalı'
07-10-2021 15:11

Kış aylarında gebelik dargın iklim ve cisim direncinde eksilme dolayısıyla bazısı sorunları da birlikte getirdiğini tamlayan Medicana Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, mikroorganizma ve allerjenlere maruziyetin erdemli bulunduğu kalabalık ortamlarda bulunmaktan ve mülevves havada hariç çıkmaktan gocunmak hastalıklardan korunmak namına ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi. Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, şita aylarında gebelerin ilgi etmesi müstelzim bağlam erinç açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Burcu Yılmaz Hanege, hamilelerin şita aylarında ilgi etmesi müstelzim halleri şöyleki açıkladı:
''Gebelikte dümdüz dargın algınlığında fark behemehâl tatil etmeye çalışmak, enfeksiyonu ayakta geçirmemek ve rejime ve giyime ilgi geçirmek kâr sağlayabilir. Düzenli şekilde alıştırma gerçekleştirmek kilogram kontrolü ve adale gücü artımı ile elastikiyet sağlamasının indinde cisim direncini de arttırır. Sigarayı mümkünse aylı kalmadan önce, belkili olamadıysa aylı kaldığınızı öğrendiğiniz an bırakmış olmayı öneriyoruz. Hamilelikte sigara dumanına verilen kalmak, edilgen fiil sigara içiciliği de, ceninisakıt tevellüt ağırlığı, çocukluk çağlarında öğrenme ve tutum problemleri risklerini arttırabilir. Pencereleri açarak evi yahut bulunduğunuz ortamı pıtrak kesif havalandırmak, kaloriferin kuruttuğu havayı sulanmış çaput yahut kaynayan suyla rutubetlendirmek yahut havayı temizleyici ve nemlendirici hususi cihazlar kıymetlendirmek da hayır olabilir.

''Kış aylarında giyime ilgi etmeniz gerekiyor''
Kışın hamile giyiminde terletecek dolgun biricik zerre polyester-sentetik kumaşlar alegori yünlü yahut pamuklu havalanabilir kumaşlar ve büküm yol giyilebilecek kolay okşayıcı giysiler yeğleme edilmelidir. Isınmak için giyilen sıkı, naylon, bireşimli giyim kuşam yeğleme nedeni değildir. Düşme ve yaralanma ihtimallerine erinç pabuç tabanlarının kar ve buz kadar yıvışık zeminlerde kaymayacak lastik ağacı vb. materyalden mamul olması önemlidir.

''Kış rahatsızlıklarına ve enfeksiyonlara ilgi edelim''
Kış aylarında hastalıklara erinç direnci yükseltmek ve hassaten gebelik kadar muafiyet sisteminin yardıma gereksinim duyan spesifik birlikte çağda bebeğin metin gelişimi için muvazeneli nemalanmak aşırı şişman ehemmiyet dokuma etmektedir. Turunçgiller ve yeşil sebzeler, C vitamininden varlıklı olup şita aylarında pıtrak rastlanan fevk yolunum yolu enfeksiyonlara erinç direnci arttırmaktadır. Vitaminlerin yanı esna protein de vücudu esas yapıtaşlarından bir tanesi olması sayesinde cisim direncini arttırmaya araştırma görevlisi bulunan birlikte esas gıda öğesidir. Kış sebzelerinden pırasa, ıspanak, kereviz kadar kuvvetli ve kalsiyum zengini yeşil yapraklı sebzeler, C vitamini açısından varlıklı limon, portakal, kivi, maydanoz ve roka barsaklardan kuvvetli emilimini de arttırmaktadır. Taze göveri ve sonuç tüketimi gebelikte yavaşlayan barsak hareketlerini arttıracaktır. Gereğinden birlikte tomar karbonhidrat ve sodyum klorür tüketimi kilogram alımını ve gebelikte tansiyon, şeker hastalığı hastalığı kadar problemleri tetikleyebileceğinden önerilmemektedir.

Bağışıklık sistemi için protein, kalsiyum, göveri ve meyveden muvazeneli birlikte diyet, gerektiğinde vitamin takviyesi, ilkin C vitamini, kuvvetli ve D vitamini kadar multivitaminler birebir dozlarda kullanılmalıdır. Multivitamin takviyesi behemehâl sizi izlem fail hekiminiz kabilinden önermiş bulunduğu şekliyle kullanılmalıdır.

Gebelikte bulaşıcı hastalıklardan korunmak için kalabalık ortamlarda, şişman nakil araçlarında, okul, AVM ve hastanelerin enfeksiyon kliniklerinde belkili olduğunca etraflıca müddet kalınmamalı. Bu tür ortamlar bulaşıcı rahatsızlıkların ve alerjenlerin çoğalmasına bozukluk şekilde hastalıklara çağrılık çıkarmaktadır. Ellerinizi pıtrak kesif yıkamak, hasta kişilerle andıran temastan, öpüşmekten ve tokalaşmaktan gocunmak önemlidir.

Gebelikte kolay birlikte dargın algınlığı yahut gribal enfeksiyon semptomları başladığında bereketli hazır para bezdirmek ve tatil geçirmek önemlidir. Hekime danışmadan rastgele birlikte deva kullanılmamalıdır. Dengeli birlikte rejim cisim direnci açısından önemlidir. Burun tıkanıklığı için tuzlu su yahut umman suyu kullanılabilir. Hastanın umumi gidiş bozukluğu 48 saatten etraflıca müddet bitmeme ederse, öksürük ve haremlik fail erdemli ateş, teneffüs problemi var ise saat kaybetmeden hekime başvurulmalıdır.

''Fazla şeker hastalığı tüketiminden kaçının''
Ihlamur, elma ya nane-limon çayı kadar şita çayları akla yatkın miktarlarda (günde 1-2 bardak) tüketilebilir. Yalnız karışımından tehlikesiz bulunmadığınız nebati çayların gebelikte hekime danışılmadan şuursuzca tüketilmesi banko sakıncalıdır. Kış sebzeleriyle mamul göveri yemekleri, taravetli göveri ve meyveler, varlıklı omega-3 içinde ne bulunduğu dolayısıyla haftada 2 yol tüketilen balık, B vitamini için al et ve kurubaklagiller şita aylarında esas öğünlerde tüketilebilecek yemeklerdir. Karbonhidrat, yağ ve sodyum klorür içeren gıdaların şita aylarında derin tüketimi esas ve çocuk sağlığını menfi etkilemektedir. Gebelikte vitamin desteğini taravetli göveri ve meyvelerden kabul geçirmek rüçhan olsa da, derin kent yaşamı şartlarında uzvi gıdaya ulaşım gelişigüzel devir belkili olamadığında multivitamin desteğine gerekseme duyulmaktadır. Özellikle folik hamız içeren mutlivitamin takviyeleri ve D vitamini takviyesi önemlidir. Kış aylarında fevk teneffüs yolu enfeksiyonlarından korunmak için C vitamini takviyesi alınabilir. Özellikle çokluk gebelerde kalsiyum ve magnezyum desteği de eklenmelidir. Fazla oranda karbonhidrat tüketiminin vücudumuzda mikroorganizmaları bulunmayan fail akyuvarların aktivitesini azalttığı ve muafiyet sistemini zayıflattığı tanıdık birlikte durumdur. Fazla şeker hastalığı tüketimi hastalıklara erinç direncin düşmüş bulunduğu gebelik çağında hassaten sakıncalıdır.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler