USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Faydalı diye bilinen doğal bitkilerde zehirlenme tehlikesine dikkat

Virüslere dirlik bağışıklığını perçinlemek üzere doğal ürünlere yönelenleri istihlak dair münebbih Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Mikrobiyoloğu Dr. Nisa Sipahi, "Sağlık düşüncesince değişik tüketildiğinde aşırı yarayışlı bulunan dü tı

Faydalı diye bilinen doğal bitkilerde zehirlenme tehlikesine dikkat
09-10-2021 15:41

Havaların soğuması, güneş tacı virüs olay sayılarının artarak çoğalması nedeni ile yurttaşlar muafiyet sistemlerini çelimli avlamak düşüncesince aktar ve doğal ürünlere akış etmeye başladı. Fakat, sistemi çelimli avlamak hastalığa ayrıca zehirlenmeye derece gidebiliyor.

Bağışıklık sisteminin vücutta cıvıltı vakalarını yönetmen nezdinde düzenek olduğunu, dışardan doğacak mikroorganizmalara huzur sistemin vücutta harp açtığını tamlayan Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Mikrobiyoloğu Dr. Nisa Sipahi, “Vücudumuzda dört başı mamur cıvıltı vakalarını yönetmen sistemler bulunmaktadır. Beslenme kabilinden hazım kabilinden boşaltı kabilinden dört başı mamur cıvıltı sistemleri türlü sistemler çeşidinden yürütülür. Bağışıklık sistemi de bu sistemlerden birisidir. Temel rolü bedenimize haricen girebilecek mikroorganizmalara huzur vücudumuzu savunmaktır. Yani haricen vücuda mikrop girdiğinde muafiyet sistemi bunu tanır ecnebi yerine bildirme eder, ona bağlanır ve onu bulunmayan eder. Ancak muafiyet sistemimizin nezdinde tane rolü bizi enfeksiyon rahatsızlıklarından destek olmak değildir. Bununla beraberce vücutta oluşan dokunmabana hücrelerinin ur kitlelerinin bulunmayan edilmesinde aşınmış hasar görmüş dokuların kaldırılmış edilmesinde ve yenilenmesinde muafiyet sisteminin görevlerinde bulunmaktadır. Bağışıklık sistemi nezdinde tomar karambol nezdinde sistemdir. Vücutta nezdinde vahit tomar düzenek ile yönetilir. Bir nezdinde tomar nesiç uzuv göze muafiyet sisteminin yapısına katılır” ifadelerini kullandı.

“Güçlü nezdinde muafiyet sistemine ihtiyacımız yok”

Bağışıklık sisteminin az çalıştığında da nezdinde tomar çalıştığında da emraz getirebileceğini, ayrıca çelimli nezdinde muafiyet sistemine vatandaşların gereksinimleri olmadığını kail Dr. Sipahi, “Bağışıklık sistemi az ya da nezdinde tomar çalıştığında da birtakımı emraz meydana gelebilir. mesela immün yetmezlik rahatsızlığı dediğimiz nezdinde illet var. Bağışıklığın nezdinde tomar ağırbaşlı derecede kalıtım bilimi kurda çıtırbom olması, bu vaziyette ağızda kalın pıtrak yaralar, aflar, uçuklar çıkabilir. Anne ise fert kalın düşüt yapabilir. Yeni doğan bebeklerde de ölümler olabilir. Bunların bütünü immün yetmezliği hastalığından kaynaklanabilir. Böylesi hallerde doktora gezmek gerekir. Bağışıklık sisteminin nezdinde tomar nezdinde araba emek vermesi da birtakımı rahatsızlıkları tetikleyebilir. mesela alerji gibi, giriş döndürücü hassas tepkime kabilinden bunlar vücudu yoran dosdoğru nesiç ve hücrelere dokunca sağlayan durumlardır. Birde muafiyet sistemi ile ilgili yerine oto immün emraz vardır. Normalde muafiyet sistemi vücuda nezdinde mikrop girdiğinde onun ecnebi bulunduğunu bilgili ve onu bulunmayan eder. Fakat oto immün bireylerde oto immün hastalıklarda immün düzenek özlük vücudunu ecnebi yerine bildirme eder, özlük duyularına ve hücrelerine harp açar. Bu da MS kabilinden romateik çoğalma kabilinden türlü rahatsızlıkları tetikleyebilir. Bu nedenle denir ki çelimli nezdinde muafiyet sistemine ihtiyacımız var. 'Hayır' çelimli nezdinde muafiyet sistemine ihtiyacımız yok. Dengeli ve dosdoğru nezdinde muafiyet sistemine ihtiyacımız var” dedi.

“Bağışıklık sistemi 4 saat desteklenmeli”

Havaların soğuması ile küçük yetenekli salgınların olduğunu, şahısların gizli bölgelerde koyu nezdinde emek vermek temposuna girdiğini tamlayan Mikrobiyolog Nisa Sipahi, “Bağışıklık sistemi dört saat desteklenmesi gerekiyor. Sağlıklı ve muvazeneli nezdinde muafiyet sistemine eş olduğumuz sürece hem enfeksiyon rahatsızlıkları bununla beraber dokunmabana kabilinden birtakımı vakayiname hastalıkların önüne geçebiliriz. Kış aylarında mevsime ilişkin yerine gribal enfeksiyonlarda itici algınlıklarında ya da öteki vakayiname rahatsızlıklarda çoğalma meydana gelebiliyor. Şu anda okullar açıldı. Tahmin edebileceğiniz az daha dallar bulaşan rahatsızlıkları birbirlerine nezdinde tomar havadan bulaştırabiliyorlar. Dolayısı ile şita aylarında hakeza küçük yetenekli küçük salgınlar olabiliyor. Korona virüste de bu olabiliyor. Virüs efdal sıcaklıklı aut ortamlarda nezdinde tomar dayanabilen kalamıyor. Ama itici iklimlerde dışarıda kalabilme ayrıcalığı az buçuk nezdinde tomar ve okullar açıldı, insanoğlu iş hayatlarına yaşamlarına art döndüler. Yani bulaş olay oranında çoğalma hemen güneş tacı da değil diğerlerinde de çoğalma gösterdi. Kış aylarında da muafiyet sistemi az buçuk elan desteklenmesi gerekir. Tekrarlanan enfeksiyonlar tekrarlanan huzursuzluklar muafiyet sistemi üstünde nezdinde ruhsal gerilim oluşturur. Bir baskılanmasına kere açabilir” halinde konuştu.

“Sigara, içki ve karbonhidrattan ırak durulmalı”

Vatandaşların ruhsal gerilim yapmaması icap ettiğini ilkin ana kent illerde şahısların stresten ırak olamadığını tamlayan Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Mikrobiyoloğu Dr. Nisa Sipahi, ana kent illerde şahısların streslere nezdinde biçimde kesinlikle bulaştığını hatırlatarak, “Bağışıklık sistemine yükseltmek değil dengede ve dosdoğru nezdinde biçimde ilerletmek gerekir. Bunun düşüncesince muvazeneli ve dosdoğru nezdinde hab düzeni gerekebilir. Bununla beraberce stresten ırak durmak, sigara ve içki kullanmamak, nezdinde tane insan beslenmemek gerekir. Bu dengeyi bu biçimde koruyabiliriz. Fakat editör biz gato börek, lezzetli tüketen nezdinde toplumuz. Kızartma muhip nezdinde tomar nezdinde araba atlatmak tüketen nezdinde toplumuz. Bu nezdinde tomar muhtemel olmuyor. Herkes karbonhidrata nezdinde tomar nezdinde araba doğrulum gösteriyor. Okullar açıldı 2 senedir duran nezdinde zamanın peşi sıra nezdinde tomar koyu nezdinde iş devri başladı. Herkes, kazançlı ve içsel kayıplarını karşılamak düşüncesince nezdinde tomar koyu nezdinde iş temposuna başladı. Dolayısı ile elan az hab ayrıca uykusuz kalma halleri oluyor. Özellikle hareketli illerde ana kent illerde stresten ırak kalamıyoruz. Dolayısı ile muafiyet sistemini dengeleyecek dört başı mamur faktörlerle giriş edemiyoruz. Birisinden birisine yakalanabiliyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Doğal ise doğadan ise esenlik düşüncesince faydalıdır, lafı nezdinde tomar yanlış”

Bağışıklık sistemini muvazeneli avlamak düşüncesince stres ile nezdinde arada bulunan vatandaşların besin takviyeleri alması icap ettiğini dile getiren Dr. Sipahi, vatandaşların doğal ise doğadan ise esenlik düşüncesince faydalıdır yerine görmüş olduğu mamüllerin esasta yarayışlı olmadığını zehirleyici ve cellat boyutları bulunduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sonlandırdı; “Bu vaziyette beslenmeye ehemmiyet göstermeliyiz. Gıda takviyeleri almalıyız. Gıda takviyelerini tüketirken dikkat etmemiz müstelzim var. Pazarda nezdinde tomar nezdinde araba besin takviyeleri var. Çeşitli tıbbi içeren bigünah ürünleri içeren nezdinde vahit tomar besin takviyesi var. Bunları bildiğimiz akilane emniyetli fondan realizasyon etmeliyiz. Etkinliği ve güvenliği araştırılmış ürünlere yönelmeliyiz. mesela tıbbi bitki içeren karadut aldınız. Karadutun içre B ve C vitaminleri ihtiva eder nezdinde tomar efdal miktarda profenolik verim ihtiva eder esenlik düşüncesince muafiyet sistemi düşüncesince enikonu ehemmiyetli nezdinde üründür. Fakat karadutun vücutta dosdoğru etkilerini görebilmeniz düşüncesince söz gelişi 100 gr. tüketmeniz gerekiyor. Ama sizin aldığınız üründe 10 gr. karadut bulunmuş olduğu devir karadutu tüketseniz fark dosdoğru etkilerini vücutta göremeyiz. Yani anlamsız tüketmiş oluruz. Dolayısı ile mamüllerin dozu yoğunluğu konsantrasyonu bu manada nezdinde tomar önemlidir. Bir bekçi mevcut ki o da enikonu önemli. Bu kuvvetlendirme edici gıdalarda çoğu kez türlü kombinasyonlara rastlıyoruz. 2 tıbbi bitkinin karışımı. Bir bigünah ürünü ile öteki tıbbi bitkinin karışımı kabilinden preperatlar enikonu fazla. Bunların da makul kombinasyonlarının yapılıp yapılmadığının belirlenmesi önemli. Çünkü umumi inanç şu doğal ise doğadan ise esenlik düşüncesince faydalıdır. Hayır bu nezdinde tomar kusur nezdinde meslek arada sırada dü tıbbi bitki esenlik düşüncesince tüketildiğinde değişik tüketildiğinde nezdinde tomar yarayışlı bulunan dü tıbbi bitki nezdinde araya vardığında ölümsek nezdinde moleküle dönüşebiliyor. Zehirleyici toksikatsona ne olabiliyor. Bu nedenle de ürünün toksidesinin olup bulunmadığı kısaca dosdoğru olup olmadığını belirlenmesi ilişik testlerinin yapılması enikonu önemlidir.”

Enes Bektaş-Ali Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler