USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Eşine karaciğerini verebilmek için hastane koridorlarında spor yaparak 15 kilo zayıfladı

Ankara'da kısaca 20 salname benzeri Emine Dur'a karaciğerini verebilmek için rejime giren ve hastane koridorlarında spor işleyen özverili erkek Kemal Dur, birlik 15 kilo verdi. Daha sonra karaciğerini de eşine verici Dur, nikah masasında ‘hastalıkta ve sağlıkta' beraberinde olacağ?

Eşine karaciğerini verebilmek için hastane koridorlarında spor yaparak 15 kilo zayıfladı
07-11-2021 12:49

Yaklaşık 10 senedir karaciğer hastalığı ile savaş fail ve akıbet 2 senedir da hastalığı artarak, karaciğer yetmezliği teşhisi konan 37 yaşındaki Emine Dur, benzeri Kemal Dur'un karaciğerini namına vermesi ile sağlığına kavuştu. Eşine karaciğerini verebilmesi için kilo vermesi gerektiği söylenen Kemal Dur, düzen bağı ortak rejime girerek ve hastane koridorlarında, evde, bulmuş bulunduğu gelişigüzel bölgede spor yaparak 15 kilo verdi. Ankara kent Hastanesi'nde otama gören Emine Dur, Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı ve kadrosu çeşidinden başarıyla meydana gelen cerrahi müdahale sonrası sağlığına kavuştu.

Bu süreci İHA muhabirine özetleyen Emine Dur, “Bana karaciğer hastalığı teşhisi 10 sene evvel konulmuştu. 1 sene evvel de aşırı rahatsızlandım, göden bulantılarım, gaseyan şikayetlerim artmaya ve kilo vermeye başladım. Karnım su topladı. Daha muahharen Ankara kent Hastanesi'ne geldik ve doktorlarımızla tanıştık. Donör aramaya başladık. Ablalarımınki ahenk sağlamadı. Eşim donör oldu. Eşim rejime girdi zayıfladı. Doktorlar eşime değişmeyen verdiler. Bu süreçte aşırı zorlandım ve hastanede yattım. Doktorlarımız aşırı ilgilendiler salim olsunlar” ifadelerini kullandı.

“Eşime de aşırı teşekkürname ediyorum”

Nakil olmaksızın esbak sürece de yer veren Emine Dur, “Çok halsizdim, yorgundum, yüzüm filan sararmıştı. İştahsızlık vardı, 10 kilo denli verdim bu süreçte. Şu an aşırı iyiyim. Nakil olalı 3 ay olmadı ancak aşırı iyiyim, aşırı şükür. Ayaktayım aşırı şükür, kontrollerime geliyorum. Eşime de aşırı teşekkürname ediyorum. Benim için rejime girdi, spor yaptı, zayıfladı. Bu süreçte hastanede baştan sona refakatçı şekilde kaldı. Doktorlarımızın ve eşimin sebebiyle sağlığıma kavuştum” biçiminde konuştu.

“Hastanede kaldığım müddette bizim hastanemizin koridorları maşallah aşırı geniş, koridorlarda spor yaptım”

Eşine karaciğerini verebilmek için 15 kilo zayıflayan Kemal Dur, dert döneminin iyice çetince olduğunu, şu an ise sağlıklarına kavuştukları için aşırı bahtiyar olduklarını söyledi. Kemal Dur, başkaca eşine karaciğerini verebilmek için düzen bağı ortak diyetin birlikte spora da aşırı ciddilik verdiğini ve bu süreçte hastane koridorlarının namına aşırı asistan bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Biz bu hastaneye mayıs ayının böylecene gelmiştik ve canlı ortak proses olduğundan filhakika ortak kilo verme başlamıştı. Daha muahharen aktarım işinin benden olacağını öğrenince az buçuk kilo vermem icap ettiğini söylemişlerdi hocalarımız. O tam diyet, spor, sıradan savaş ettim yani. Verdik aşırı şükür, dosdoğru ortak biçimde ameliyatımızı da olduk. Nasıl ortak önsezi bilmiyorum, söyleyecek ortak obje bulamıyorum. Ben daima hastaneye geliyordum ve hastanede kalıyordum. Hastanede kaldığım müddette bizim hastanemizin koridorları maşallah aşırı geniş, koridorlarda spor yaptım. Pandemiden ötürü aşağılara inemedik. Kalabalığa girmememiz gerekiyordu, hocalarımızın dediği biçimde yaptık gelişigüzel şeyi. Hastanede olsun, evde olsun, gelişigüzel yerde spor yaptım. Spor yapmayı da katı bilmiyordum, televizyonu açtım, ordan da hareketleri öğrendim yaptım. Şu an aşırı mutluyuz, huzurluyuz. Allah hiç kimseye bu sıkıntıları yaşatmasın diyelim.”

“Eşi aktarım olacağını duygun duymaz kesintisiz spor yaparak bizim hedeflediğimiz kiloyu verdi”

Emine Dur'un ameliyatını gerçekleştirerek, sağlığına kavuşmasında iri emek harcamaları bulunan Ankara kent Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi ve Genel Cerrahi Eğitim ve İdari Sorumlusu ve Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı ise, “Az evvel gördüğümüz hastamızın karaciğer hastalığı vardı ve karaciğer yetmezliğine girmişti. Bizim kadavra listemizden uzuv beklemekteydi. Bu bekleme sürecinde uzuv bağışı ehliyetli olmaması nedeniyle müddet uzadı ve hastamızın umumi vaziyeti kötüleşti. Bu yol canlıdan aktarım gerçekleştirmek için araştırdık. En akıllıca şekilde eşini seçtik. Tabii aktarım muktedir olmak için belli başlı hesaplamalarımız var. Karaciğerin boyutunun, hem takanak hastaya yetmesi aynı zamanda bıraktığımız miktarın da vericinin namına yetmesi gerekiyor. Bu hesaplamaları yaptığımızda vericide yağlanma belirleme ettik. Belli ortak kilo vererek bu yağlanmanın giderilmesinin akıllıca olacağını düşündük. Eşi de bunu duygun duymaz kesintisiz spor yaparak bizim hedeflediğimiz kiloyu verdi. Daha ahir değerlendirmelerimizde de ölçümlerimizin akıllıca olduğuna değişmeyen verdik ve ameliyatı gerçekleştirdik. Nakil ondan sonra kısaca 3 ay geçti, sizinde gördüğünüz kabil çiftimiz epey bir sağlıklı” biçiminde konuştu.

Utku Şimşek - Cem Geçim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler