USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Erzurum kent Hastanesi TURKOVAC'ın Faz-3 emek harcamaları düşüncesince gönüllüleri bekliyor

Erzurum kent Hastanesinde, Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) aşısı TURKOVAC'ın Faz-3 emekleri başladı.

Erzurum kent Hastanesi TURKOVAC'ın Faz-3 emek harcamaları düşüncesince gönüllüleri bekliyor
14-10-2021 17:05
Erzurum

Erzurum kent Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Toksoy, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Sağlık Bakanlığınca Kovid-19'a erinç anımsatma dozlarının etkinliğiyle ait aşırı merkezli klinik düzentileme planladığını, bunun birlikte ayağının da hastanelerinde yürütüleceğini söyledi.

Çalışmanın ulusal telkih TURKOVAC'ın etkinliğini ortaya çıkarması açısından aşırı giranbaha olacağını tabir fail Toksoy, "Tüm vatandaşlarımızı bu çalışmaya ulama sunmaya bekliyoruz. Bu aşının etkinliğinin ortaya çıkması, gitgide bizim elimizi güçlendirecek ve pandemiye erinç savunmayı artıracak. Bu nedenden dolayı düzentileme aşırı kıymetli." dedi.

Toksoy, vatandaşların e-Nabız, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184 veya kent Hastanesindeki merkezlerinden mevzuyla ait bilgelik alabileceğini kaydetti.

Enfeksiyon Hastalıları Kliniğinde vazifeli Dr. Öğretim Üyesi Sibel İba Yılmaz da Faz-3 çalışmalarını, gönüllüler üstünde anımsatma dozu yaparak planladıklarını belirterek, "İki düze telkih ergin insanların metin fert ve Kovid-19 geçirmemiş olması gerekiyor. Buradaki en ehemmiyetli asal ise behemehâl gönüllülük. Gönüllünün ikinci düze Sinovac aşısı olmasının üstünden minimum 90, en birlikte tomar ise 270 çağ geçmesi ve süreğen hastalığının olmaması gerekiyor. " niteleyerek konuştu.

Bu koşulları haiz her insanın çalışmaya katılıp gönüllü olmasını istediklerini tabir fail Yılmaz, bu emek vermeyi Erzurum'da yürütmekten mevki duyduklarını dile getirdi.

Yılmaz, hastanede TURKOVAC Faz-3 emek vermesi düşüncesince hususi meydan oluşturulduğunu anlatarak, "Önce gönüllülerimizden çağ alıp kimi testler yapacağız. Daha sonraları PCR testleri alınacak. Bu işlemler gönüllülerimizde birlikte ağırlık oluşturmayacak. Sadece espaslı aylarda çağ vermeye gelecekler. Gönüllü listemizde bekleyenler var, onları da geçenlerde çağıracağız." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler