USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ehil yabancılar anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor

Hacamat, asma bıyığı kabilinden anadan görme otama yöntemleri, Sağlık Bakanlığınca garanti dibine alındığından buyana camekân altlarında değil, erbap yabancılar çeşidinden modern, temiz ortamlarda uygulanıyor.

Ehil yabancılar anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor
06-10-2021 11:55
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde misyon verici Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'nde (GETAT) hacamat, sülük, akupunktur ve ozon derece anadan görme otama şekilleri sıhhatli ortamlarda, dalında bilirkişi hekimlerce uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü kabilinden etkinliği konfirme hacamat, sülük, ozon, akupunktur, osteopati, apiterapi, mezoterapi, homeopati derece anadan görme yöntemler, Türkiye'de 7 sene denli evvela yasalı bir duruma erişince camekân altlarından çağdaş hastanelere taşındı.

Böylece yüzyıllardır Anadolu’da makbul bu yöntemler, hususi ve mutluluk hastanelerindeki sertifikalı erbap yabancılar kabilinden manevra edilmeye başlandı. SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bunlardan biri. Hastane içerisinde tahminî 5 sene evvela kurulan GETAT, bölgenin beraberinde nice değiştirilmiş şehirden mevrut hastaya da misyon veriyor.

Temel tasarruf gayesi "hastalıktan korunma, dimdik ve dobra ortak yaşam" yerine tanımlanan icraat nice hastalığın tedavisinde asli yahut araştırma görevlisi otama yöntemi yerine bildirme ediliyor.

Merkez bünyesinde, hekimlerin ülkenin ciharıyek indinde bu bölgede misyon verebilmesine olanak sunan Sağlık Bakanlığı sertifikalı terbiye bilimi bilimi programları da düzenleniyor. Merkezde sıhhatli ortak ortamda, uzmanlarca meydana getirilen uygulamalarla hastaların onma bulması sağlanıyor.

"GETAT uygulamalarını sadece hekim olanlar yapabilir"

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Eğitim Sorumlusu ve GETAT Merkezi hekimi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2012'den itibaren peyderpey çıkardığı anayasa ve yönetmeliklerle GETAT uygulamalarını tanıdığını ve arama dibine aldığını söyledi.

Merkezin de bu kapsamda misyon vermeye başlamış olan evvela hastanelerden birisi bulunduğunu dile getiren Ersoy, canlı yerine hacamat (kupa terapisi), sülük, akupunktur ve ozon tedavi uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Ersoy, burada ayrımsız sürede terbiye bilimi bilimi verildiğini tabir ederek, "Bu şu demek, anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarını sadece Sağlık Bakanlığının ilgilendiren yönetmeliğince hekim olanlar yapabilir. Hekim olmaları da yetmiyor, bizim derece terbiye bilimi bilimi merkezlerine başvurarak Sağlık Bakanlığınca onaylanan ortak şehadetname edinmeleri gerekiyor." diyerek konuştu.

Konuya uyanıklık duyan hekimlerin Sağlık Bakanlığınca konfirme merkezlerde eğitimin peşi esna şehadetname alarak uygulamaları yapabildiğini dile getiren Ersoy, şu şekilde bitmeme etti:

"Sağlık Bakanlığı arama dibine almadan evvela başta hacamat düşüncesince bahsetmek istiyorum, beniz senelerdir ahali ortada bitmeme fail ortak uygulamaydı. Sağlık profesyonelleri az buçuk mevzuya uzaktı, ayrıca ortak bölümü ilgisizdi. Karşısında olanlar da vardı. Fakat hiçbir ortak bilinçlilik açıklık bildirme etmez. Birileri mizaç o boşluğu doldurur. Halk ortada bu infaz yapılagelmekteydi erbap sıfır eşhas kabilinden sıhhatli sıfır ortamlarda. Maalesef bununla ilgilendiren ortak güruh yaptırım çıkmasına rağmen, hala bu uygulamaların ortak tane tük de olsa bitmeme ettiğini görüyoruz. Oysaki bunların ortak bölümü cerrahi uygulamalar. Muhakkak sıhhatli ortamda yapılması gerekiyor. Bunlarla ilgilendiren komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Hekim eşliğinde yapılması bu aşamada ehemmiyet bildirme ediyor. Sağlık mensupları neticede bu işin eğitimini almış kişiler. Hem hekimler hem araştırma görevlisi afiyet personeli. Bu hallerde ne yapması icap ettiğini biliyorlar. Hastane içinde yapılıyor. Her ayrışık afiyet desteği, rastgele ortak beklenmedik halde uydurma konusu. Tamamlayıcı tıpla otama peyda etmek talip hastalarımız camekân altı, afiyet profesyonelliği sıfır naehil insanlara başvurma etmesinler."

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz"

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, Sağlık Bakanlığının tanımış olduğu tahminî 15 anadan görme ve mütemmim tababet uygulaması olduğunu, gelişigüzel birinin ayrı ayrı hastalıklarda kullanılabileceğini belirterek, "Hemen elden anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarının kâffesi koruyan hekimlikte de kullanılıyor. Hastalarımızın da ortak bölümü bunu biliyor. Çünkü anadan görme yerine umumi afiyet durumunu idame ettirme, muafiyet sistemini tutma ve toksinlerden temizlenme öze filhakika bu bizde yüzyıllardır aşina ortak metot. Hastalarımız da bu maksatla başvurabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu doktorluk haricinde gelişigüzel uygulamanın kullanıldığı şikayetler olduğuna ayraç fail Ersoy, alerjik rahatsızlıklar, sırt, atmık ağrıları, fibrobiyalji, vakayiname giriş ağrıları derece nice rahatsızlıkta hacamat tedavisini kullandıklarını söyledi.

Geleneksel tababet uygulamalarının çıkışının asırlar öncesine uzandığını dile getiren Ersoy, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün akıbet senelerde benimsediği ortak takip var. Dünya Sağlık Örgütü bu konudaki entegrasyonu haber mektubu ediyor. Nedir? Günümüz tıbbıyla anadan görme tababet uygulamalarının bütünleşmiş olması icap ettiğini söylüyor ve bununla ilgilendiren ortak takip benimsemiş. Özellikle çağdaş tıbbın erişemediği, düşüt sosyoekonomik alanlarda insanoğlu anadan görme tababet metotlarına yayılmış yerine başvurma ediyorlardı. Dünya Sağlık Örgütü de esasta Sağlık Bakanlığımızın devletimizde meydana getirdiği benzer ortak şeyi hazırlamaya çalışıyor. Bu uygulamaları arama etmeye, bunların ne denli tıbbi olup, ne denli gayritıbbi bulunduğunu değerlendirmeye ve şimdiki tıbba bütünleşmiş etmeyi haber mektubu ediyor. Her ikisi ortada ortak tercihe lüzum yok, hastamızın ihtiyacına gereğince zamanımız tıbbını ve anadan görme tıbbı ortak noktada buluşturarak hastalarımıza müfit peyda etmek esastır."

"Bir hekim yerine mizaç durumunu görür görmez terbiye bilimi bilimi almaya geldim"

Alerjik rahatsızlıkları zımnında hacamat uygulaması yaptıran, ayrımsız sürede da GETAT uygulayıcısı peyda etmek az daha eğitimlere eklenmiş olan eş hekimi Dr. Murat Ardıç da düşüncelerini şu şekilde anlattı:

"Alerji ve hab bozukluklarım vardı. Onun haricinde böbrek rahatsızlığım olabiliyordu. Genel yerine hacamatı bunlar düşüncesince yaptırıyorum. Ortalama 2-3 senedir yılda ortak kat yaptırıyorum. Hacamatı yaptıktan sonraları umumi yerine ortak deşarj hissediliyor. Bu manada da ortak müddet bunun dobra geldiğini fikren yeniden yaptırmak istiyorsun. Bir hekim yerine da ortak müddet sonraları bu mizaç durumunu görünce, çevreme, yakınlarıma ve hastalarıma da bunu uygulayabileceğimi düşündüğüm düşüncesince de hocalarımdan terbiye bilimi bilimi almaya geldim. Hem bulunduğum kentte hem de şimdi evvela yaşadığım kentlerde aşırı ortak tomar camekân altı infaz yapıldığını duyduk. Ortamın sıhhatli olmaması hastalarda şimdi ortak tomar sıkıntılara etken olabiliyordu. Bunları duyar duymaz hekimler yerine bizlerin de bunları yapması icap ettiğini düşündüğüm düşüncesince en azından kişi adıma başlattım bunu."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler