USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor

Hacamat, asma bıyığı kabil anadan görme otama yöntemleri, Sağlık Bakanlığınca garanti dibine alındığından bu yana camekân altlarında değil, cemaat başkaları kabilinden modern, temiz ortamlarda uygulanıyor.

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor
06-10-2021 11:55
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde işlev sağlayan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'nde (GETAT) hacamat, sülük, akupunktur ve ozon kabilinden anadan görme otama şekilleri pürsıhhat ortamlarda, dalında bilirkişi hekimlerce uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü çeşidinden etkinliği konfirme hacamat, sülük, ozon, akupunktur, osteopati, apiterapi, mezoterapi, homeopati kabilinden anadan görme yöntemler, Türkiye'de 7 sene denli evvela kanuncu bir duruma erişince limonluk altlarından çağcıl hastanelere taşındı.

Böylece yüzyıllardır Anadolu’da muteber bu yöntemler, hususi ve mutluluk hastanelerindeki sertifikalı eş yabancılar çeşidinden ameliye edilmeye başlandı. SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bunlardan biri. Hastane içerisinde kısaca 5 sene evvela kurulan GETAT, bölgenin birlikte nice değişkin şehirden mevrut hastaya da işlev veriyor.

Temel tasarruf hedefi "hastalıktan korunma, dimdik ve güzel müşterek yaşam" yerine tanımlanan icraat nice hastalığın tedavisinde asli yahut asistan otama yöntemi yerine ikrar ediliyor.

Merkez bünyesinde, hekimlerin ülkenin ciharıyek indinde bu bölgede işlev verebilmesine olanak sunan Sağlık Bakanlığı sertifikalı görgü bilimi bilimi programları da düzenleniyor. Merkezde pürsıhhat müşterek ortamda, uzmanlarca meydana getirilen uygulamalarla hastaların iflah bulması sağlanıyor.

"GETAT uygulamalarını sadece hekim olanlar yapabilir"

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Eğitim Sorumlusu ve GETAT Merkezi hekimi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2012'den itibaren peyderpey çıkardığı anayasa ve yönetmeliklerle GETAT uygulamalarını tanıdığını ve arama dibine aldığını söyledi.

Merkezin de bu kapsamda işlev vermeye başlamış olan önceki hastanelerden bir tanesi bulunduğunu dile getiren Ersoy, çalışkan yerine hacamat (kupa terapisi), sülük, akupunktur ve ozon sağaltım uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Ersoy, burada ayrımsız sürede görgü bilimi bilimi verildiğini anlatım ederek, "Bu şu demek, anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarını sadece Sağlık Bakanlığının ilgilendiren yönetmeliğince hekim olanlar yapabilir. Hekim olmaları da yetmiyor, bizim kabilinden görgü bilimi bilimi merkezlerine başvurarak Sağlık Bakanlığınca onaylanan müşterek şehadetname edinmeleri gerekiyor." diyerek konuştu.

Konuya uyanıklık duyan hekimlerin Sağlık Bakanlığınca konfirme merkezlerde eğitimin arkası esna şehadetname alarak uygulamaları yapabildiğini dile getiren Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"Sağlık Bakanlığı arama dibine almadan evvela başta hacamat düşüncesince bahsetmek istiyorum, beniz senelerdir ahali ortada bitmeme fail müşterek uygulamaydı. Sağlık profesyonelleri az buçuk mevzuya uzaktı, ayrıca müşterek bölümü ilgisizdi. Karşısında olanlar da vardı. Fakat on paralık müşterek obje açıklık ikrar etmez. Birileri dirimlik o boşluğu doldurur. Halk ortada bu yürütüm yapılagelmekteydi eş sıfır şahıslar çeşidinden pürsıhhat sıfır ortamlarda. Maalesef bununla ilgilendiren müşterek derinti yaptırım çıkmasına rağmen, hala bu uygulamaların biricik tük de olsa bitmeme ettiğini görüyoruz. Oysaki bunların müşterek bölümü cerrahi uygulamalar. Muhakkak pürsıhhat ortamda yapılması gerekiyor. Bunlarla ilgilendiren komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Hekim eşliğinde yapılması bu aşamada ehemmiyet bildirme ediyor. Sağlık personelleri neticede bu işin eğitimini almış kişiler. Hem hekimler hem asistan esenlik personeli. Bu hallerde ne yapması icap ettiğini biliyorlar. Hastane içinde yapılıyor. Her ayrışık esenlik desteği, rastgele müşterek beklenmedik halde lakırtı konusu. Tamamlayıcı tıpla otama peyda etmek talip hastalarımız limonluk altı, esenlik profesyonelliği sıfır naehil bireylere başvurma etmesinler."

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz"

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, Sağlık Bakanlığının tanımış olduğu kısaca 15 anadan görme ve mütemmim tababet uygulaması olduğunu, gelişigüzel birinin ayrı ayrı hastalıklarda kullanılabileceğini belirterek, "Hemen doğrudan anadan görme ve mütemmim tababet uygulamalarının topu topu koruyan hekimlikte de kullanılıyor. Hastalarımızın da müşterek bölümü bunu biliyor. Çünkü anadan görme yerine umumi esenlik vaziyetini idame ettirme, muafiyet sistemini terviç ve toksinlerden temizlenme mahsus doğrusu bu bizde yüzyıllardır tanıdık müşterek metot. Hastalarımız da bu maksatla başvurabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu doktorluk haricinde gelişigüzel uygulamanın kullanıldığı şikayetler olduğuna ayraç fail Ersoy, alerjik rahatsızlıklar, sırt, dikel ağrıları, fibrobiyalji, süreğen giriş ağrıları kabilinden nice rahatsızlıkta hacamat tedavisini kullandıklarını söyledi.

Geleneksel tababet uygulamalarının çıkışının asırlar öncesine uzandığını dile getiren Ersoy, laflarını şöyleki tamamladı:

"İnsanlık denli emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün sonuç senelerde benimsediği müşterek izleme var. Dünya Sağlık Örgütü bu konudaki entegrasyonu salık mektubu ediyor. Nedir? Günümüz tıbbıyla anadan görme tababet uygulamalarının bütünleşmiş olması icap ettiğini söylüyor ve bununla ilgilendiren müşterek izleme benimsemiş. Özellikle çağcıl tıbbın erişemediği, ceninisakıt sosyoekonomik alanlarda insanoğlu anadan görme tababet metotlarına münteşir yerine başvurma ediyorlardı. Dünya Sağlık Örgütü de esasen Sağlık Bakanlığımızın vatanımızda icra ettiği benzer müşterek şeyi hazırlamaya çalışıyor. Bu uygulamaları arama etmeye, bunların ne denli tıbbi olup, ne denli gayritıbbi bulunduğunu değerlendirmeye ve gündeş tıbba bütünleşmiş etmeyi salık mektubu ediyor. Her ikisi ortada müşterek tercihe lüzum yok, hastamızın ihtiyacına layıkıyla çağımız tıbbını ve anadan görme tıbbı müşterek noktada buluşturarak hastalarımıza müfit peyda etmek esastır."

"Bir hekim yerine meşrep vaziyetini görür görmez görgü bilimi bilimi almaya geldim"

Alerjik rahatsızlıkları dolayısıyla hacamat uygulaması yaptıran, ayrımsız sürede da GETAT uygulayıcısı peyda etmek neredeyse eğitimlere eklenmiş olan fasile hekimi Dr. Murat Ardıç da düşüncelerini şöyleki anlattı:

"Alerji ve hab bozukluklarım vardı. Onun haricinde böbrek rahatsızlığım olabiliyordu. Genel yerine hacamatı bunlar düşüncesince yaptırıyorum. Ortalama 2-3 senedir yılda müşterek kat yaptırıyorum. Hacamatı yaptıktan sonraları umumi yerine müşterek deşarj hissediliyor. Bu anlamda da müşterek müddet bunun güzel geldiğini fikren gene yaptırmak istiyorsun. Bir hekim yerine da müşterek müddet sonraları bu meşrep vaziyetini görünce, çevreme, yakınlarıma ve hastalarıma da bunu uygulayabileceğimi düşündüğüm düşüncesince de hocalarımdan görgü bilimi bilimi almaya geldim. Hem bulunduğum kentte hem de şimdi evvela yaşadığım kentlerde aşırı müşterek tomar limonluk altı yürütüm yapıldığını duyduk. Ortamın pürsıhhat olmaması hastalarda şimdi müşterek tomar sıkıntılara faktör olabiliyordu. Bunları duyar duymaz hekimler yerine bizlerin de bunları yapması icap ettiğini düşündüğüm düşüncesince en azından öz adıma başlattım bunu."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler