USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dünya Yaşlılar Gününde Darülaceze sakinleri unutulmadı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Türkiye Hastanesi yönetimi ve hekimleri Darülaceze sakinlerini görüşme etti. Bu hususi günde yaşlıları unutmayan şifahane heyeti, Darülaceze ile yapacakları eş icraat ile ‘Yaşlı Dostu Hastane' unvanını alacaklarını da duyurdu.

Dünya Yaşlılar Gününde Darülaceze sakinleri unutulmadı
01-10-2021 16:47

Yaşlılık ve buğulanmış sağlığı hikayelerinde farkındalık tekvin etmek şartıyla kutlanan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü hasebiyle Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Adile Özkan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ayla Akbal, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nursal Konduk ve Kurumsal İletişim Ekibi Darülacezeye müşterek görüşme gerçekleştirdi. Hastane heyeti geçmiş kendisine Darülaceze Başkanı Sn. Hamza Cebeci'yi görüşme ederek, müşterek derinti gerçekleştirdi. Heyet hâlâ sonradan seramik, terzihane, resim, gazlı bez, tekstil ve işleme kabilinden atölyelerde dünkü hobiler edinerek, asar ortaya koyan Darülaceze sakinlerine icra ettikleri ziyaretlerde çiçekler dağıtıp, onların dileklerini ve duygularını dinledi.

Hastane kendisine 3 adet dostluğu müşterek araya getirdiklerini kail Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, Türkiye Hastanesinin “Bebek Dostu Hastane ve Yeşil Dostu Hastane” unvanlarına müşterek yenisini hâlâ ekleyeceklerini duyurdu. Odabaşı, Darülaceze ile yapacakları icraat sonucunda “Yaşlı Dostu Hastane” unvanını edinmeyi düşündüklerini kaydederek, "Buraya ilkin hekimlerimiz ile baş başa geldik. Burada mukteza eğitimlerin verilmesi, gine buradaki ıvır zıvır poliklinikle baş başa sinerjik faaliyetlerde bulunmayı ve onların gereksinimleri doğrultusunda ilkin nörolojik, dahiliye ve hikmet otama hikayelerinde eş icraat içine girmeyi düşünüyoruz” dedi.

“Darülaceze'yi karındaş yapılış kendisine görüyoruz”
Ziyaretlerinin kendileri düşüncesince aşırı hususi bulunduğunu tabir fail Odabaşı, “Bugün yaşlılar haset hasebiyle kalburüstü hekimlerimiz ile baş başa Darülaceze sakinleri bulunan yaşlılarımızı görüşme ettik. Onların dileklerini, duygularını dinledik. Kurum kendisine Darülaceze ile karındaş yapılış sayılırız. Çünkü Abdülhamid Han 1890'lı senelerde Türkiye Hastanesini ve Darülaceze'yi doğrudan sadece ayrımsız sürede yaptırmış. İkisini de ağız ağıza insanca değerlerin önde bulunduğu müşterek takip ile yaptırmış. Tüm dünyaya kip bulunan bu yapıların şu anda da ayrımsız takip ve maksat doğrultusunda bitmeme ettiğini görmek, bizleri hakkıyla aşırı sevindirdi. Hastane kendisine Darülaceze'yi karındaş yapılış kendisine görüyoruz ve muhtemel basamak eş çalışmalarda bulunacağız” diyerek konuştu.

“Yaşlılarımıza beslemek vazifemizdir”
“Darülaceze kendisine dört başı mamur gücümüzle yaşlılarımıza bakıyoruz” diyen Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, “Bizim medeniyetimizde yaşlılarımıza beslemek müşterek numara dereceden vazifemizdir. Türkiye Hastanesi de bu hususla ağırbaşlı anlamda mesai sarfiyat ediyor. Bu tip firmaların çiğin omuza çalışma vermesi ve bu ülkede müşterek yaşlının bile kıygın olamaması düşüncesince elimizden mevrut herhangi müşterek şeyi yapmamız gerekir. Sadece maddesel kendisine meydana getirilen müşterek kadro şeyler, probleminin çözümü düşüncesince ehliyetli değil. Bir insanoğlu ruh bilimsel kendisine çökerse, muafiyet sistemi de çöker. O bakımdan yaşlının moralinin güzel olması lazım. Biz gurur kendisine bu hususa aşırı özen ediyoruz. Diğer ülkelerle aramızdaki en şişman farklardan birisi de budur. Onlar da buraya gelip bu içsel atmosferi, burada çalışanların yaşlısına ne içten baktığını gördüğünde imren ediyorlar. ‘Keşke kılıç de bunu yapabilsek' diyorlar. Medeniyetin beşiği kendisine yayınlanan Batı'yı pandemi devrinde gördük. Yaşlılarına eş çıkmayarak, ölmelerine illet oldular. Biz burada kip müşterek misyon sergiledik” halinde konuştu.

Ziyaret ait düşüncelerini aktaran Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir ise şu ifadelerde bulundu:

“1900'lerin başlangıcında şahısların dirim ömrü 60 hoşnutluk kadardı. Toplumun refahının gelişim göstermesi ve rahatsızlıkların üstesinden gelmemiz ile bu asrın sonlarına akıllıcasına ihtimal de 100'lü yaşları göreceğiz. Bütün kurumların gelecek senelerde yaşlılarımız düşüncesince hâlâ çalışan olacağını ve insanlığa hâlâ aşırı ulama sağlayacağına inanıyorum. Bir devir çoğumuz yaşlanacağız. Fakat ehemmiyetli bulunan baş başa olmak, dört başı mamur adamlık kabilinden sevildiğini duymak ve hatırlanmaktır. Bu sebeple dört başı mamur kurumların yaşlılarımıza ciddiyetle eş çıkmasını imge ediyorum. Darülacezenin beniz senelerdir ayakta olması, bu topluluğun insanlığa, yaşlılarına, çocuklarına eş çıktığını gösteriyor. Bunu baştan sona baş başa çoğaltalım.”

Sema Fison

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler