USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dünya hekimleri Türk doktorlardan eğitim almak düşüncesince geliyor

Sağlık turizmi kapsamında geçtiğimiz sene birlikte milyon yöresinde ecnebi pestil Türkiye'yi yeğleme ederken dünyanın ciharıyek yanından doktorlar da eğitim düşüncesince Türkiye'ye geliyor. Özbekistan'dan Türkiye'ye eğitim düşüncesince mevrut Dr. Bünyod Karimov, "Çok te

Dünya hekimleri Türk doktorlardan eğitim almak düşüncesince geliyor
17-02-2022 11:15

Son senelerde keyif dalında yaşanmış bulunan teknolojik gelişmeler ve meri yöntemlerle beraberce Türkiye dünyada keyif turizminde ehemmiyetli ülkelerden birisi durumuna geldi. Sağlık Bakanlığı verilerine uyarınca 2021 senesinde Türkiye 1 milyon yöresinde ecnebi hastayı ağırlarken dünyanın ciharıyek yanından hekimler de Türk doktorların sınama ve kabiliyetlerinden müstefit olmak düşüncesince Türkiye'ye geliyor. Bu kapsamda Biruni Üniversitesi Hastanesinde sonuç teknolojiyle gerçekleşen kardiyolojik işlemleri gelmek düşüncesince Özbekistan'dan 8 nefis müşterek hekim grubu Türkiye'ye geldi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş da Orta Doğu, Asya ve Avrupa üzere nice noktadan eğitim düşüncesince mevrut hekimler ve hastanede gerçekleşen aldatıcı operasyonlar üzerine bilim verdi.

"Damarları açım işlemi uyguluyoruz"

Gerçekleştirilen operasyonlara bağlı mütekellim Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş: “Biz 6 aydır burada ekibimizle bu arada enikonu faziletkâr riskli elan evvel sert baş döndürücü merkezde fakat cerrahi müdahale yapılabilen ve ağrıları geçmeyen sert baş döndürücü hastamıza vakayiname bütünsel oklüzyon CTO adına tanımlıyoruz. Damarları açım işlemi uyguluyoruz. Aynı sürede kasıktan kap değişiklikleri vb. işlemler de yapıyoruz. Bu hastamız Siirt'ten mevrut müşterek hastamız 70 yaşlarında müşterek amcamız 20 sene evvel by pass ameliyatı olmuş. Daha sonraları meydana getirilen anjiyo kontrollerinde by pass damarlarında tıkanıklık saptanmış. Tabi müşterek kat by pass bulunan müşterek hastanın esasen by pass olması şansı enikonu riskli oluyor. Ancak bu damarlar seneler içinde kireçleniyor, açılması baş döndürücü elan çetin müşterek bir vaziyete geliyor. Ancak hususi cihazlar kullanarak ve mahsus müşterek cerrah tecrübesine eş şahıslar bu damarları açabiliyor. Bugünkü hastamızın da bu biçimde damarını açmaya çalışacağız. Anjiyografik adına bu damarları açtığımızda hastamız baş döndürücü elan bedava müşterek biçimde rutin yaşamına dönebiliyor” dedi.

“Dünyanın etraflı ülkelerinden hekim arkadaşlarımız gelebiliyor”

Teknolojik yöntemlerle meydana getirilen operasyonların alışılagelen ameliyatlara uyarınca hastalara elan baş döndürücü üstünlük sunduğuna ilgi çekici Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Örneğin; hastalanmış cerrahi müdahale bulunduğu takdirde müşterek hafta 10 devir hastanede yatması gerekiyor, ihtimal müşterek maaş müşterek dinginlik süresi oluyor. Evde dinlenmesi gerekiyor, işine dönmesi baş döndürücü elan çetin olabiliyor. Ancak bu süreçte hastalanmış elden devrisi devir hastaneden taburcu olup biraz devir içinde de alışılagelen yaşamına dönebiliyor. Normal stent işlemleri gerçekte 15-20 dakikalık işlemler, bu cins kusursuz kapanık damarların gezinti işlemleri müşterek dü sayaç derece sürebiliyor. Tabi ameliyatlarla kıyaslanınca baş döndürücü elan çelimsiz kalıyor. Dünyanın değişik merkezlerinden sert baş döndürücü hekim arkadaşlarımız buraya geldiler, bu anlattığım kavi işlemleri görmek, sınama doğrultmak düşüncesince hem burada tercih ettiğimiz cihazları istimal dair sınama peyda etmek düşüncesince ki bugünkü vak'amızda da Özbekistan'dan 8 kardiyolog arkadaşımız var, özlük devletlerinde ehemmiyetli esame bunlar. Burada kazandıkları tecrübeleri ülkelerine aktarma etmek düşüncesince geliyorlar, vak'alarımızı bu arada yapıyoruz. Fas'tan, İngiltere'den, Kazakistan'dan mevrut arkadaşlarımız vardı. Dünyanın etraflı ülkelerinden gerçekte sert baş döndürücü hekim arkadaşımız bizlere gelebiliyor. Artık eskiden yapamadığımız sert baş döndürücü hastaya stent yöntemiyle tedaviler uygulayabiliyoruz. O sebepten dolayı bence hastalarımızın bu mevzuda tetkikat yapması gerekiyor. Pek baş döndürücü hastaya bu biçimde hal üretebiliyoruz. Ameliyatsız stent yöntemiyle yahut kasıktan girerek değişik yöntemlerle baş döndürücü elan dümdüz yöntemlerle alışkanlık açım işlemini yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çok dirayetli hekimler bulunduğu için Türkiye'yi yeğleme ettik”

Özbekistan'da hususi müşterek hastanede kardiyoloji departman başkanı adına fariza özne Dr. Bünyod Karimov, Türkiye'nin keyif dalında ehemmiyetli müşterek noktada bulunduğunu anlatım ederek: “Özbekistan'daki hususi müşterek hastaneden geliyorum, buradaki kardiyolojik toy teknikleri bellemek düşüncesince geldik. Çok tecrübeli, dirayetli hekimler bulunduğu için çevre Türkiye'yi yeğleme ettik ve Türkiye bu bölgede baş döndürücü iyi. Yeni teknolojileri ve burada öğrendiğimiz toy metotları Özbekistan'da infaz etmek istiyoruz. Kardeş ülke, Türkiye'deyken özlük evimde üzere hissediyorum. Son senelerde ilkin şu 3-5 yılda Türkiye medikal, çıkar yol sektöründe baş döndürücü gelişti yalnızca kardiyolojide değil, başka bölgelerde da Türkiye'ye keyif turizmi baş döndürücü müşterek tomar var. Pandemi sürecinde Türkiye baş döndürücü iyi uğraş etti” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler