USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

DSÖ'den Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen 400 bin insana keyif materyali desteğ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "asrın felaketi" yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği vilayetler ve Suriye'de sarsıntılardan etkilenen alanlarda kısaca 400 bin bireyin faydalanacağı afiyet materyali desteği sağladığını açıkladı.

DSÖ'den Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen 400 bin insana keyif materyali desteğ
10-02-2023 19:09
Cenevre

DSÖ'den meydana getirilen bağlanmış açıklamada, DSÖ'nün, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen yıkmacı depremlerle mücadeleyi beslemek düşüncesince 72 titrem esenlik ve acele faaliyetler materyali doğrulama etmiş olduğu kaydedildi.

"İlk charter tayyare Türkiye'ye akilane 9 Şubat'ta havalandı ve bu tayyare 37 titrem sahn kurtarma aracı materyal taşıyor. Suriye'ye 35 titrem esenlik materyali taşıyacak uçağın ahit hesabına kavuşması bekleniyor." ifadelerine arazi sunulan açıklamada, bu sahn kurtarma aracı materyallerin 100 bin ferdin otama ve bakımının yanı esna 120 bin acele faaliyetler düşüncesince kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, DSÖ'nün kısaca 37 titrem esenlik malzemesini haiz üçüncü uçağın ise 12 Şubat'ta Suriye'ye ulaşmasının planlandığı ve amma velakin depremden etkilenen 300 bin ferdin şimdi esenlik gereksinimlerine yanıt verilmesinin hedeflendiği bildirildi.

"Zamana huzur uğraş ediyoruz"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu sahn kurtarma aracı esenlik malzemeleri, Türkiye ve Suriye'deki yaralıların tedavisi ve bu trajediden etkilenen her insana acele hizmet sağlanması düşüncesince ciddi ciddiyete sahip." ifadesini kullandı.

Hayatta kalanların dondurucu soğuklar, bitmeme fail dümdar sarsıntılar ve öteki sorunlarla uğraş ettiğini tamlayan Ghebreyesus, sahn örtbas etmek düşüncesince vakte huzur uğraş ettiklerini kaydetti.

Açıklamada, DSÖ'nün Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen yerlere ulaştırılmak gibi toplamda 110 titrem esenlik malzemesini aceleci biçimde gerçekleştirme etmiş olduğu de vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler