USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

DSÖ, Ukrayna'daki esenlik tesislerine müteveccih saldırıları kınadı

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, Ukrayna'da esenlik kuruluşlarına müteveccih saldırılar dair 16 konfirme anlatım bulunduğunu belirterek "DSÖ, esenlik kuruluşlarına müteveccih bu saldırıları hızlı kınıyor." dedi.

DSÖ, Ukrayna'daki esenlik tesislerine müteveccih saldırıları kınadı
08-03-2022 15:01
Geneve

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge, düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Ukrayna'da afiyet çalışanları, hastaneler ve öteki afiyet kuruluşlarına müteveccih saldırıların sonuç günlerde arttığı ve ülkenin dirimlik ciddiyete cemaat tıbbi gereç temininde teessürat çekmiş bulunduğu dair uyarıda bulundu.

24 Şubat'tan beri Ukrayna'da afiyet kuruluşlarına müteveccih saldırılara bağlı konfirme 16 ifade bulunduğunu aktaran Kluge, saldırılara ilişik katı baş döndürücü ihbarın da teyidinin yapıldığını ve güncellemelere bitmeme edeceklerini belirtti.

Sağlık müesseselerinin harp zamanında bile erek alınmaması icap ettiğini anlatmaya güçlü icap olmadığını vurgulayan Kluge, "DSÖ, afiyet kuruluşlarına müteveccih bu saldırıları hızlı kınıyor." dedi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının arkası esna güzeşte 13 günde Avrupa'da sonuç 75 senedir sâdır en iri sığınmacı krizinin yaşandığına ayraç fail Kluge, icap Ukrayna icap bitişik devletlerde afiyet sisteminin iri edisyon altında bulunduğunu kaydetti.

Kluge, Ukrayna'da oksijen, insülin, ferdî koruyan ekipman, cerrahi gereç ve koku ürünlerinin azaldığını ve bunların çabucak temini düşüncesince çalıştıklarını belirtti.

"Geçmişteki çatışmalar bizlere güre kızların, sakat hanımefendilerin ve buğulanmış hanımefendilerin en savunmasız halde bulunduğunu gösterdi." diyen Kluge, bu gruptaki sivillerin silahlı saldırılara verilen kalma riskinin birlikte "partner şiddeti, eşeysel sömürme ve sömürü" riskiyle de gönül rahatlığı karşıya bulunduğu uyarısını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler