USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

DSÖ Avrupa Direktörü’nden salgında 'ateşkes' dönemi açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, Dünya Kanser Günü'nde planlı görüşmede güneş tacı virüs salgını zamanına değinerek, dölleme oranı, Omicron mutasyonu ve şita mevsiminin gelmesi dolayısıyla salgında “ateşkes” dönemi yaşanabileceğini dile ge

DSÖ Avrupa Direktörü’nden salgında 'ateşkes' dönemi açıklaması
03-02-2022 16:03

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çeşidinden Dünya Kanser Günü kapsamında hareketli yayınla müşterek derinti düzenledi. Covid-19 salgını ve dokunmabana ilişkisinin ele alındığı görüşmede Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Henri P. Kluge mevzuya bağlı açıklamasında geride küsurat 2 salname salgın sürecinde dokunmabana hastalarının salgından direkt veya endirekt kendisine negatif etkilendiklerini söyledi. Erken teşhise bariyer bulunan müşterek proses yaşandığını bildiren Kluge, ‘'Bugün Dünya Kanser Günü, kanserlerin yüzdelik 40'ı er canlandırma edilebiliyor. Kanserin er tanısı dair hâlâ şuurlu olunmalı” ifadelerini kullandı.

Toplantıda evren genelinde toy müşterek dokunmabana tarama programı öneren DSÖ'nün Avrupa ve Orta Asya'da dokunmabana tanısı dair hâlâ çalışkan olabileceği belirtildi. DSÖ Avrupa Kanserle Mücadele Elçisi kendisine seçilen Aran Anderson da konuşmasında yaşamış olduğu dokunmabana canlandırma ve otama periyodunu anlatarak er teşhisin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı. Mevcut dokunmabana tarama şekillerinin devir zamane ehliyetsiz kalabildiğini kail Anderson, er canlandırma yardımıyla hastalığının arama edildiğini söyledi.

“Aşı maatteessüf dağılma özelliğine gönül rahatlığı yeteri kadar çarpıcı olmadı”

Toplantıda gır maruz Dünya Sağlık Örgütü'nde Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesi düşüncesince Sağlık Politikası Danışmanı Allison Ekberg ise salgın ve dokunmabana süreçlerinde hükümet politikalarına ve el sağlığının duygu bilimi esenlik boyutuna nazarıitibar çekti. Hükümetlerin, vatandaşların esenlik kurumlarına erişimlerinde lüzumlu tedarik ve imkanları anık tutmasını talip Ekberg bu süreçlerde can sağlığının da dayanaklık geçirmek kapsamında olması gerektiği, bu bölgede etkin taharri memuru polis maşer kurumlarının desteklenmesi icap ettiğini söyledi.

DSÖ Avrupa'da Aşıyla Önlenebilir Hastalıklar ve Bağışıklama Teknik Sorumlusu Dr. Oleg Benes de icra ettiği konuşmada “Aşı maatteessüf dağılma özelliğine gönül rahatlığı yeteri kadar çarpıcı olmadı. Ancak ağırbaşlı etkileri, hastanelerin taşması ve esenlik sistemlerinin çökmesi kabilinden beklenen yıkmacı neticeleri engelledi” dedi. Çocukların ısrarla aşılanmasını talip Benes hükümetlerin hemen bu mevzuda değişmez kararlar alıp evlatların aşılanmasını sağlamalarını istediklerini söyledi.

“Bize mihman barışı getirebilecek müşterek ateşkes olabilir”

Toplantının böylecene esasen gır meydan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Henri P. Kluge, evren genelinde Covid-19 aşısının üretiminin yaygınlaştırılması ve aşıya muvasala eşitliğinin sağlanması çağrısı yaptı. Virüs ve salgınlara gönül rahatlığı hâlâ anık müşterek evren istediklerini kail Kluge, “Dünya çapında kuma ortaklık ve dayanışmaya anlayışına ihtiyacımız var” dedi.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, micron mutasyonu ve şita mevsiminin sonunun gelmesinin ateşkes kendisine tanımlayarak, "Salgında şu anne derece yaşamadığımız derinlemesine müşterek sükunet dönemi anlamına gelebilir ve bizlere mihman barışı getirebilecek müşterek ateşkes olabilir” dedi.

Daha evvel gerekseme duyduğumuz türden yıkmacı önlemleri baştan yüklemeden, mübrem kendisine ortaya çıkma toy virüs ve pandemi durumlarına gönül rahatlığı cevap vermenin kabil olduğuna inanıyorum. Ancak, optimist senaryonun fakat devletler aşılama kampanyalarına bitmeme etmeleri ve toy varyantları belirleme geçirmek düşüncesince nezarete yoğunlaştırmaları biçiminde uygulanan olacak'' dedi ve esenlik yetkililerini riziko gruplarını korumaya ve ferdî mesuliyeti motivasyon etmeye çağırdı.

Mustafa Ulusoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler