USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dr. Yusuf Yıldırım’dan uyarı: '3 Covid hastasından birinde gözüküyor'

Korona virüsün göz sağlığına etkisine dair mütekellim Dr. Yusuf Yıldırım, “Maske ve aralık tedbirlerini gevşettik. Önümüzdeki süreçte ne efsus ki bu yüz virüslere dair göz enfeksiyonları artacak. Sıklıkla flaş kızarıklık, sulanmayla beraberce oluşan konjoktiva dokusunu

Dr. Yusuf Yıldırım’dan uyarı: '3 Covid hastasından birinde gözüküyor'
14-11-2021 10:01

Tüm dünyayı tesiri dibine düzlük Covid-19 pandemisi dolayısıyla nice düzlük etkilendi. Çok sayıda yurttaş güneş tacı virüsten gocunmak düşüncesince sosyal bölgelerde bulunmamayı, evlerinde kalmayı yeğleme ederken, bu süreçte afiyet kontrollerini de erteledi.

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Bölümü'nden Dr. Yusuf Yıldırım da boşlama edilen tedavilerin şimdi iri afiyet sorunlarının oluşmasına illet bulunduğunu belirtti. Dr. Yıldırım, güneş tacı virüsün hücre tesirleri ve mümkün göz hastalıklarına huzur yapılması gerekenler üzerine bilgelik verdi.

“Covid rüyet fonksiyonlarını menfi etkileyebiliyor”

Korona virüsün göz sağlığına etkilerine değgin değerlendirmelerde mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Bölümü'nden Dr. Yusuf Yıldırım, “Covid ile baş başa değişik klinik tablolarla, değişik hastalıklarla karşılaşabiliyoruz. Korona virüs gözü de ne efsus ki etkiyebiliyor ve enfeksiyon oluşturabiliyor. Bu noktada ilkin en kalın bizim karşılaştığımız konjonktivit dediğimiz bir tablo. Tabi buranın enfeksiyonu, gözyaşımızda da bu virüslerin bulunması ilkin apayrı insanoğlu açısından bulaş açısından gine de bir riziko dokuma edebiliyor. Sadece sade arızi bir konjonktivitin haricinde güneş tacı virüs ne efsus ki gözümüzün asap tabakasını, optikçi sinirimizi, ağ tabaka dediğimiz alanı ayrıca ara sıra gözümün hareketini sağlayıcı görme, göz kaslarımızın fonksiyonlarını menfi etkileyebiliyor. Bunlar genel anlamda arızi bulgular olabiliyor. Ancak gine de mihman hasar bırakıp bırakmaması yerine gerçekli göz rahatsızlıkları uzmanından dayanak noktası katılması gine güneş tacı virüs teşhisi düzlük hastaların gözle ilgilendiren bir sıkıntı yaşadıklarında gerçekli göz muayenelerini yapmaları önemli” dedi.

“Ne efsus ki bu sima virüslere değgin göz enfeksiyonları da artacak”

Maske, resmiyet ve hıfzıssıhha tedbirlerinin gevşetilmesi dolayısıyla önümüzdeki süreçte göz enfeksiyonlarında çoğalma olmasını beklediğini tamlayan Dr. Yusuf Yıldırım, “Geçmişte tığ çoğunlukla göz nezlesi dediğimiz göz enfeksiyonlarıyla karşılaşmaktaydık. Son 1-2 yılda gerçekte az buçuk sıklığı azaldı. Bunun da esas sebebi Covid-19'dan ilkin hijyenimize uyanıklık etmemiz, peçe kullanmamız ve DOĞRU temastan kaçınmamızdı. Tabi ne efsus ki sosyal şekilde sonuç zamanlarda az buçuk şimdi bu tedbirleri gevşettik. Önümüzdeki süreçte ne efsus ki bu sima virüslere değgin göz enfeksiyonları da artacak. Bu noktada yapılaması gereken; gine el hijyeninin sağlanması yegâne kullanımlık havluların kullanılması, tokalaşmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten az buçuk ırak ara vermek elden güneş tacı virüse değil öteki virüslerin gözümüzde ve bedenimizde oluşturacakları etkilere de ilaç olacaktır. Genel şekilde bakılınca rastgele devir güneş tacı hastalarında göz bulgularıyla karşılaşmıyoruz. Sıklıkla flaş kızarıklıkla, sulanmayla baş başa oluşan konjonktivit dediğimiz o konjoktiva dokusunun enflamasyonuyla bu sima hastalarımız bizlere geliyor. Bunlar da çoğu kez 3 Covid hastasından bir tanesinde gözüküyor kabilinden söyleyebiliriz. Muhtemelen önümüzdeki süreçte şimdi artma adenovirüs dediğimiz virüslere değgin enfeksiyonlarla şimdi kalın karşılaşacağız. Bunun da esas tedbiri hıfzıssıhha ve ilkin mesafeye uyanıklık etmek" halinde konuştu.

"Doktora müracaat sayısı azaldı, bundan ötürü katarakt, soluk gözcü arttı"

Salgın dolayısıyla boşlama edilen kontrollerin şimdi iri afiyet problemlerine kere açtığını özetleyen Dr. Yıldırım, "Korona virüs burada şuncacık şimdi art planda düpedüz o nedenden yurttaşlarımız rastgele göz kaşıntısı, sulanması yahut kızarıklığını güneş tacı virüse mülk etmemeleri gerekir. Ama bununla ilgilendiren ayırıcı tanıyı elde edebilmek ve akıllıcasına koyabilmek düşüncesince gerçekli bir göz hekimine esenlik muayenesi kazanmak gerekiyor. Sağlıklı bir dinç kâmil düşüncesince salname takipler iyice yeterli, gine yaşlılarda sonuç devirde koronadan ötürü doktora müracaat sayısı azaldı. Bundan ötürü da ilkin katarakt, soluk gözcü rahatsızlığı kabilinden rahatsızlıkların sıklığının arttığını ayırt ediyoruz. İnsanlar güneş tacı virüs olmamak düşüncesince evden çıkmadıklarından ötürü az buçuk aksamalar yahut geç küsurat tanılar olabiliyor. Genel şekilde bunlarla karşılaşıyoruz. Korona virüs zamanında değişik bir duyarlılık oluştuğu düşüncesince şişko taşımlarda rastgele yerde ilkin elimizi kalın yıkmadığımız düşüncesince adenovirüslere değgin enfeksiyonlarla karşılaşmadık, azaldı. Benim gözlemim ilkin buğulu kol hastalarda takipli oldukları kliniklere gitmekte geç kaldıkları, az buçuk erteledikleri; erteleyince editör o emraz da ilerleyebiliyor. Bazen art dönüşümsüz bir yola da girilebiliyor. Virüsler elden güneş tacı virüsten ibaret değil" diyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler