USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doktorlar hastalara ‘nefes’ olabilmek için yeni yıla hastanede giriyor

Muş Devlet Hastanesi güneş tacı virüs derin iş ünitesinde fariza eden keyif çalışanları, hastalara nefes olabilmek için yeni yıla görevlerinin başlangıcında giriyor.

Doktorlar hastalara ‘nefes’ olabilmek için yeni yıla hastanede giriyor
31-12-2021 21:55
Muş'ta, güneş tacı virüsle mücadelede en ön safta fariza düzlük doktorlar, yeni yılda da yakınları ve sevdiklerinden uzakta kaldı. İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği hepsi olanaklar doğrultusunda canla başla hastalara nefes olabilmek için savaş fail doktorlar, aşısız ve ya aşısı kem bulunan vatandaşları sağlıklarına dolamak için onlara onma olmaya çalışıyor. Tulumlar içinde saatlerce koyu bakımda hastaları düzeltmek için savaş fail esenlik çalışanları, vatandaşların aşılama olmalarını, maske, aralık ve harbilik kurallarına uymasını istiyor.

“Aşı olunmadığı takdirde neticeleri maatteessüf baş döndürücü ağırbaşlı olabiliyor”

Yaklaşık 2 yıldan buyana güneş tacı virüsle savaş ettiklerini gazetecilere özetleyen Muş Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Baha Sinan Karadayı, koyu hizmet uzmanları ve doktorları kendisine ön saflarda arazi aldıklarını söyledi. Pandeminin birtakımı zamanlarda sertliğini artırdığını, birtakımı zamanlarda ise sertliğini azalttığını vurgulayan Dr. Karadayı, “Ama halen ağız ağıza esbak değil ne efsus ki. Yeni varyantlarla da gine karşımıza çıkıyor.

Şu an hala koyu bakımlarımızda hastalar var. Hastalarımızın yüzdelik 95'e DOĞRU müşterek bölümü aşısız ve ya ehliyetli sayıda aşılama olgunlaşmamış ve şu anda koyu bakımda yatıyorlar. Aşısız hastalar çoğunlukla koyu bakıma yatıyor. Aşı olanlar ya hastaneye yatmıyorlar ve ya yatsalar üstelik koyu hizmet dışındaki servislerde henüz hazırlop atlatarak rahatsızlığı geçiriyorlar. Pandemi ağız ağıza ortadan kalkana derece gevşemememiz geçişsiz olmadan neticeleri maatteessüf baş döndürücü ağırbaşlı olabiliyor” dedi.

“Maalesef baş döndürücü canlı yaşta hastalar kaybettik”

Özellikle gençlerin gözyaşı ve sağlıklarına güvenmemesi icap ettiğini vurgulayan Dr. Karadayı, “Hiç kimesne ‘benim yaşım genç, benim ek hastalığım yok' kabilinden düşünmemesi ve bunlara güvenmemesi gerekiyor. Maalesef baş döndürücü canlı yaşta hastalar kaybettik. Kaybetmeye bitmeme da edebiliriz. Vatandaşlarımız koyu bakımda yatan hastaların hallerini görseler inanırım o almadıkları önlemler zımnında baş döndürücü nedamet yaşayacaklardır” ifadelerini kullandı.

“Bu yükü daim bu arada bozmak için hepsi çabamızla buradayız”

Yeni yıla koyu bakımda hastalara onma olabilmek için girdiklerini kaydeden Dr. Karadayı, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“Pandemi, esenlik mensupları için çın müşterek iş yükü artışına hastalık oldu. Herkes ailesiyle, sevdikleriyle devir kılmak ister, yeni yıla onlarla tahavvül etmek lüzum lakin pandemi kabilinden müşterek şeyle hakkında karşıyayız. Bu çın müşterek esenlik problemi. Sağlık sistemiyle ilgili, doktorlarla ilişik ve öteki esenlik mensupları için çın müşterek himmet mucip müşterek yük. Bu yükü daim bu arada bozmak için hepsi çabamızla buradayız. Tabi ki zorlukları var. Zorluklar ara sıra baş döndürücü faziletkâr seviyelere de çıkabiliyor lakin değme devir 7 gündüz 24 çağ görevimizin başlangıcında canla başla savaş ediyoruz. Biz bu koşullarda çalışırken yurttaşlarımızdan da değme devir isteğimiz; maske, aralık ve aşılamaya uyanıklık etmeleri. Öncelikle kişi sağlıklarını buyurmak kıl payı hepsi maşer sağlığını menfez uğrunda bulundurarak vebal sahibi olmaları beklentimiz. Umarım 2022 senesinde bundan sonra bu pandemi ortadan kalkar alışılagelen yaşama döneriz. Hepimizin bundan sonra buna baş döndürücü gereksinimi var.”

“Hastalar ‘keşke aşımı olsaydım, bari o kalabalığa girmeseydim' diyorlar”

Korona virüs koyu bakımında şvester kendisine etkin Muhittin Esen ise maatteessüf yeni yıla gine Covid olaylarıyla gireceklerini tabir etti. Sevdikleri ve evlatlarından ırak olacaklarını özetleyen Esen, “Temennimiz oydu ki yeni yıla vakasız girelim, hasta olmasın. Maalesef aşılarını yapmayan, temasına uyanıklık etmeyen, hijyene uyanıklık etmeyen yurttaşlarımızdan çevre hasta sayılarımız gündüz geçtikçe artmaktadır. O hissî hatıra da içeride hastalarımızla yaşıyoruz. Hep ‘keşke' daim ‘keşkeleri' söylüyorlar. ‘Keşke aşımı olsaydım, bari o kalabalığa girmeseydim' diyorlar. Maalesef son gene buraya geliyor. Dikkat etsek, aşılarımızı olsak, temaslara, hijyene uyanıklık etsek inşallah müşterek ahir yeni yıla hastasız girmiş oluruz” niteleyerek konuştu.

Uğur Ulu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler