USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Covid-19 yapay zeka ile tespit edilebilecek

Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Sertan Serte, COVID-19'un vücuttaki tutulumunun seviyesini belirleyen yapay dirayet tabanlı algoritma çalışmasıyla en dobra araştırman ödülü aldı

Covid-19 yapay zeka ile tespit edilebilecek
09-03-2022 09:37

Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertan Serte, üç buutlu tomografi görüntüleri üstünden COVID-19'un vücuttaki ekliptik seviyesini belirleyen yapay zeka tabanlı algoritma çalışmasıyla “Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Ödülleri 2022”de en dobra araştırman ödülünü aldı.
Özellikle tababet ve mühendislik sahalarında yayımladığı arsıulusal hakemli dergileri ile ön plana çıkan Pencis International Journal kabilinden maruz “Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Ödülleri 2022”de en dobra araştırman ödülü meydan Doç. Dr. Sertan Serte'nin “Deep learning for diagnosis of COVID-19 using 3D CT scans”, faziletkâr ağırlık derecesine eş Computers in Biology and Medicine” dergisinde de yayınlandı.

Günümüzde COVID-19 tanısı düşüncesince geçer en münteşir metodlar PCR ve antijen kitleri olsa da ati evrede hastalığın kesme tanısı hastanın akciğer tomografileri üstünden konuluyor. Üç boyutlu tomografiler, tomografi çekici cihaza mucibince değişse de yüzlerce karenin ortak araya gelmesi ile oluşuyor. Dolayısıyla rastgele pestil düşüncesince rastgele ortak karenin ortak tane tek, insanoğlu gözüyle çözümleme edilerek ortak neticeye varılması ince levent boylu sürüyor. Ayrıca işin içerisine insanoğlu yorumu girdiğinde yazık oranı da yükseliyor.

Doç. Dr. Sertan Serte'nin geliştirdiği yapay dirayet tabanlı algoritma ise COVID-19'a bozukluk bulunan SARS-CoV-2'nin vücutta oluşturduğu tesirleri baş döndürücü hâlâ endamsız ortak müddette faziletkâr doğrulukta ortaya koyuyor.

“Çalışmalarımın arsıulusal kurda uyanıklık çekmesi ve Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Ödülleri 2022'de en dobra araştırman ödülü kabul etmek şişman ortak gurur.”
Geliştirdiği, COVID-19'un vücuttaki ekliptik seviyesini belirleyen yapay zeka tabanlı algoritma ile Pencis International Journal kabilinden maruz “Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Ödülleri 2022”de en dobra araştırman ödülü meydan Sertan Serte, yapay zeka tabanlı uygulamaların katı baş döndürücü bölgede bulunduğu kabilinden esenlik dalında gelişmeye bitmeme ettiğini vurguladı. COVID-19'un kesme tanısı ve hastalığın bünyenin ne bölgelerinde ekliptik gösterdiğinin saptanmasını sağlayıcı emek vermesi ile uyanıklık çekici Serte, “Yapay zeka destekli çalışmalar ve yenilikçi teknolojilerin gelişimi Yakın Doğu Üniversitesi'nin en ehemmiyetli öncelikleri ortada toprak alıyor. Çalışmalarımın arsıulusal kurda uyanıklık çekmesi ve Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Araştırma Ödülleri 2022'de en dobra araştırman ödülü kabul etmek şişman ortak gurur” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler