USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin iri bölümünün faaliyetleri durdurulacak

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, " Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin anne esas yapısını gerçekleştiren kestirmece 105 bin metrekarelik boğunuk meydan hizmete bitmeme edemeyecektir." dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin iri bölümünün faaliyetleri durdurulacak
27-02-2023 16:10
İstanbul

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, üniversitelerin İç Hastalıkları Amfileri Binası'nda meydana getirdiği matbuat açıklamasında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sonra, muhtemel İstanbul depremi zımnında üniversitelerindeki topu topu binaların düzenlilik seviyelerinin gene sorgulandığını belirtti.

Cerrahpaşa Yerleşkesi'nde halihazırda eğitim, araştırma, marazlı hizmetleri ve dümen binalarından oluşan kestirmece 180 bin metrekarelik boğunuk alanın kullanıldığını tabir fail Aydın, bunların yanında kısmının zamanı nitelikte yanında kısmının demirli beton yanında kısmının da arızi polat prodüksiyon yapılardan oluştuğunu aktardı.

Son depremlerden sonradan demirli beton bina stokunun değerlendirilmesi amacıyla Rektörlük çeşidinden sabık hafta başlangıcında üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü talim üyelerinden oluşan yanında heyetin görevlendirildiğini, Cerrahpaşa Yerleşkesi'ndeki topu topu yapıların değerlendirildiğini dile getiren Aydın, "Yapılan kıymetlendirme neticesinde, topu topu dahili ve cerrahi bilimleri içinde barındıran, mecmu 17 ayrı binadan oluşan Monoblok yapılar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve mektepli diyar binalarının emniyetle hizmeti adına getirecek düzenlilik seviyesine eş olmadığı ve bu binaların riziko taşımış olduğu belirleme edilmiştir. Bu nedenle, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin anne sulp yapısını meydana getiren kestirmece 105 bin metrekarelik boğunuk meydan hizmete bitmeme edemeyecektir." diyerek konuştu.

Boşaltılacak birimler

Rektör Aydın, şu andan itibaren Acil ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Birimi dışında sayacağı birtakım birimlerin çevrim dışı kalacağını belirterek, "Dahili ve cerrahi bölümlere ilgilendiren mecmu 800 marazlı yatağı, 32 ameliyathane, dip bakım, mızrap iliği ve diyaliz üniteleri, uykuluk ve böbrek aktarım merkezi, ayaktan esenlik hizmeti sağlayan 117 ünite ve ünite, gelecek düzem robotik cerrahi merkezi, iç görüm üniteleri, gelecek düzem girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile baş başa topu topu kâmil ayaktan ve yatan marazlı kabulü ve topu topu ameliyatlar durdurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin artık polat prodüksiyon yapılar, zamanı tescilli yapılar ve düzenlilik riski yok demirli beton yapılardan oluşan kestirmece 75 bin metrekareIik boğunuk bölgede faaliyetlerine bitmeme edeceğini aktaran Aydın, "Bu alanlar, endamsız müddet içinde düzenlenerek Cerrahpaşa'da kısıtlanmış da olsa ayaktan marazlı hizmetine baştan başlanacaktır. Acil, medikal onkoloji ve ışıma onkolojisi sahalarında esenlik hizmetleri, olanaklar kadar bitmeme edecektir. Çocuk sağlığı ve hastalıkları, ayaktan ve yatan esenlik hizmetleri, bu halden etkilenmeyecek ve faaliyetlerine bitmeme edecektir. Hastalarımızın yaşanmış bulunan bu halden minimum biçimde etkilenmeleri düşüncesince alakalı şirketler ile yazışma biçiminde mukteza tedbirler alınmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Prof. Dr. Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin pedagoji bilimi ve esenlik hizmetinin akıcı devamı düşüncesince lazım muvasala gerekse eş güdüm açısından Cerrahpaşa Yerleşkesi yakınında bulunan, Yeşilköy'de Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'na bitişik Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinin tamamının imal amacına akıllıca biçimde arızi süreyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin kullanımına verilmesi dair görüşmeler yapıldığını söyledi.

"TOKİ çeşidinden kestirmece 1 ay ilkin eksiltme ilanına çıkıldı"

Uzun yanında süredir kamuoyunun gündeminde bulunan Yeni Cerrahpaşa Projesi'nde de ehemmiyetli yanında etaba gelindiğini tamlayan Prof. Dr. Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 220 bin metrekare boğunuk alandan oluşacak 1. hamle şifahane yapıları inşası, TOKİ çeşidinden kestirmece 1 ay ilkin eksiltme ilanına çıkılmış ve ihalesi de 28 Şubat 2023 tarihinde kısaca ferda gerçekleştirilecektir. Bu ihalenin kararı ile baş başa bulunan durumunda düz yazı süreçleri başlamış olacak bulunan Yeni Cerrahpaşa Projesi tamamlandığında, şu anda ülkemizin en fevk düzem tababet pedagoji bilimi merkezi ve bire yanında sürede QS sınıflamasına uyarınca dünyada ilkin 500 içine müesses bulunan Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz, doğruluk etmiş olduğu pedagoji bilimi ve esenlik sahalarına kavuşmuş olacaktır. Böylelikle gelecekte Cerrahpaşa, özlük yerleşkesinde varlığını sürdürecektir."

Aydın, tababet fakültesinin infaz sahası kendisine kullanılan, üniversitenin başka birimleri bulunan Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun kestirmece 4 bin 500 öğrencisinin, bu süreçten etkileneceğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Nuri Aydın, kestirmece 500 akademisyen ve yardımcıları, 1250 esenlik personeli, bin iştirakçi ve 600 yönetimsel personel ekibiyle görev sağlayan Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin pedagoji bilimi ve marazlı hizmetlerinde minimum arıza ile sürecin neticelenmesi düşüncesince mukteza topu topu tedbirlerin alınacağını kaydetti.

Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesinin durumu

Benzer yanında durumun Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden ağız ağıza özgür etkin ve başka hususi düzlem hastaneleri bulunan Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesinde de yaşandığını anımsatan Aydın, şunları kaydetti:

"Az ilkin bahsettiğim gerekçelerle, 2 hafta ilkin ayaktan ve yatan marazlı hizmeti durdurulmuştu. Bu hastanemiz düşüncesince de alakalı mercilerden, arızi süreyle kullanılmak gibi Bahçelievler Devlet Hastanesinin akıllıca bulunan servisleri ve anjiyo üniteleri ile bire yanında ilçede arazi meydan İstanbul Fizik Tedavi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek görev binası arzu edilmiştir. Halen kardiyoloji dalında Türkiye'deki en çok sayıda tıpta eksperlik öğrencisine pedagoji bilimi hizmeti sağlayan Haseki Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesi, bu dü meydan içinde arazi alarak hizmetlerine bitmeme edecektir. Kardiyoloji Enstitüsü Hastanesinin dünkü binası ile alakalı süreçler de İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) gözetiminde ilerlemektedir. Cerrahpaşa'nın içine girmiş olduğu bu çabuk gidiş ve kavi sürecin öğrencilerimizi, hastalarımızı ve çalışanlarımızı minimum etkileyecek biçimde atlatılması düşüncesince müstelzim topu topu tedbirler, alakalı kurumlarla baş başa alınmaktadır. Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu bu çetin günleri daim baş başa aşacağımıza ve yaralarımızı baş başa saracağımıza inancım tamdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler