USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çene kaslarındaki ağrı diş gıcırdatmasından kaynaklanıyor olabilir

Sabah uyandığınızda lafazanlık kasınız yahut başınız ağrıyorsa, diş şet kısaca bruksizm yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle akıbet zamanlarda nice bölgede bizleri kısıtlayan pandemi, günce yaşantımızdaki stresi de artırdı. Bruksizmin en şişman etkenlerinden birinin ruhsal

Çene kaslarındaki ağrı diş gıcırdatmasından kaynaklanıyor olabilir
15-02-2022 13:31

Daha aşırı hab halindeyken, dişlerin sıkılması yahut gıcırdatılması ile iletişim araçları mevrut bruksizmin nice sebebi bulunuyor. Uyku esnasında gayri ihtiyari yerine gelişen bu gevezelik hareketi, bireyin çağ içinde muammer bulunduğu stresten tutun da fizyolojik ve ayrıca alkol, sigara ve deva kullanımına ilişkin yerine caba gelişebilir.

Bu belirtilerden minimum 3'ü varsa, bruksizme uğramış olabilirsiniz!
Brusizm ortaya çıkardığı gevezelik eklemi rahatsızlıklarıyla birlikte; dudak açmada kısıtlılık, kulak uğrunda mahsus ağrı ve tıkırtı sesleri, anksiyete, stres, depresyon, biçimsiz hab ve dudak diş sağlığı kalitesinin düşmesi kadar sağlam aşırı aksi etkiye de etken oluyor. Diş gıcırdatma tedavisinde diş hekimleri ve fizyoterapistlerden oluşan disiplinler arası hevesli ortak kol ile otama döneminin uygulandığını tamlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Bölümü Dr. Dt. Öğr. Üyesi Ayfer Atamer, ''Bruksizm çoğu kez hab esnasında gerçekleştiğinden ötürü hastaların bu durumun farkına varması devir alabiliyor. Ancak kendilerinde aşağıdaki belirtileri gören hastalar behemehâl ortak bilirkişi hekimden iane almalıdır.'' dedi.

Hastanın bruksizm varlığını anlayabilmesini sağlayıcı esas belirtiler ise şunlar:
Sabahları gevezelik kaslarında ağrı hissedilmesi.
Kulağın ön taraflarında ağrı ve tıkırtı seslerinin oluşması.
Ağız açıklığında bunama ve çenenin sataşma hissi.
Artan kas aktivitesi dolayısıyla beniz halinde fark meydana gelmesi.
Baş ve ağırlık ağrılarının oluşması.
Baş dönmesinin olması.
Dişlerde erozyon ve hassasiyetin olması.
Bruksizm tedavisi, dişler üstünde oluşan problemleri çözüme kavuştururken ortak öteki taraftan da hastanın dişlerini gıcırdatmasına etken bulunan problemlerini belirleme etmesine araştırma görevlisi olur. Bu yüzden ötürü icabında bruksizm tedavisine ek yerine ruh bilimsel dayanak noktası kabul etmek da iyice önemlidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler