USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Canlı cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi

Ataşehir Medicana Hastanesi'nde Türkiye'de önceki kere çevrimiçi ve fiziksel katılımlı deli dolu cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi. 67 yaşındaki müşterek Parkinson hastasına uyanıkken ameliyat yapıldı.

Canlı cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi
19-12-2021 13:35

Ataşehir Medicana Hastanesi'nin ev sahipliğinde Türkiye'de evvel el enerjik cerrahi ile dip beyin simülasyonu kendisine bilinen, ahali ortada beyin pili kendisine isimlendirilen 'beyin pili ameliyatı' eğitimi verildi.

Ameliyat, 67 yaşındaki Dudu Çetin'in titreme, hareketlerde yavaşlığın ve katılığın ön planda bulunduğu Parkinson rahatsızlığı şikayeti hesabına yapıldı. Çetin'e ayık şekilde beyin pili takılarak, kursiyerlere ameliyat karşı bilgiler verildi ve uzmanlar çeşidinden iptila edilen sorular yanıtlandı. Canlı cerrahi beyin pili ameliyatı eğitimi, beyin asap ve cerrahi uzmanlarının, nörologların, kursiyerlerin izleyebilmesi düşüncesince beraberinde enerjik ağırşak eğitimi biçimine dönüştürüldü. Kursa bire beraberinde sürede çevrimiçi pırtı yaptıran katılımcılara nörologlar eşliğinde ameliyat görüntüleri, ameliyatın içinde ne bulunduğu enerjik paylaşıldı. Eğitime emlak dışından arkalamak ve gelmek düşüncesince mevrut beyin cerrahları ve nörologlar ile beraberce 38 kişi, çevrimiçi 20 isim peyda etmek kıl payı toplanmış 58 kursiyer ortaklık sağladı.

“Türkiye'de beraberinde evvel oldu”

Yapılan enerjik beyin pili ameliyatı eğitimi hakkından mütekellim Medicana Hastanesi personeli Doç. Dr. Atilla Yılmaz, “Ataşehir Medicana Hastanesi'nde beraberinde ilki gerçekleştirmiş olduk. Sadece bu hastanede değil, Türkiye'de beraberinde evvel oldu. Bir Parkinson hastasına beyin pili ameliyatı yaptık. Bu beyin pili ameliyatını kursiyerlerin beyin asap ve cerrahi uzmanlarının nörologların da izleyebilmesi düşüncesince beraberinde ağırşak biçimine dönüştürdük. Ve tığ bunu bire beraberinde sürede devre içi bizlere pırtı bulunan nörologlarla ve ameliyat görüntülerini ve kursun içeriğini paylaştık. Parkinson, distoni ve tremor doğrusu lerze problemine eş bireylerde başarıyla uyguladığımız bu beyin pili ameliyatının eğitim vazifesini seve seve üstlenmeye bitmeme etmekteyiz. Bu devre içi toplantımıza dünyanın nice yerinden devre içi kendisine eklenmiş bulunan meslektaşlarımız mevcut, bire beraberinde sürede emlak dışından da hem bizlere arkalamak hem de gelmek düşüncesince eklenmiş bulunan beyin cerrahı ve nörolog meslektaşlarımız mevcut” dedi.

“Bu ameliyatın enerjik kendisine yayınlanabilmesi düşüncesince en teknolojik, en çağdaş elektronik cihazları kullandık”

Yılmaz, laflarına şunları da ekledi:
“Biz beyin pili ameliyatlarını Parkinson hastalığında uyguluyoruz. Hastaların titremelerinin durup durmadığını ve beynin içerisine yerleştirdiğimiz elektrotların akıllıca beraberinde yolculukta olup olmadığını beynin elektriksel aktivitelerini değerlendirerek ve birtakım sınav sinyalleri göndererek değerlendiriyoruz. Bu beynin elektriksel aktivitelerini değerlendirirken bizim elektrodumuzun akıllıca yerde bulunduğunu ve akıllıca yere gittiğini ve akıllıca yere ulaştığını esasen arama etmiş oluyoruz ve elan sonraları verdiğimiz sınav sinyalleriyle titremenin durup durmadığını ve beklenen taraf tesirleri değerlendiriyoruz. Bu nedenle ameliyatı ayık yapmamız gerekiyor. Hastamız 11 senedir Parkinson hastalığından muzdarip. Bu titremenin ameliyatta gönderdiğimiz milivolt kıl payı asgari elektriksel akımlarla ağız ağıza durduğunu kıymetlendirmek hepsi düşüncesince aşırı büyüklük donör beraberinde olay. Bu ameliyatın bire beraberinde sürede genel ağ ortamından enerjik kendisine yayınlanabilmesi düşüncesince en teknolojik, en çağdaş elektronik cihazları kullanıyoruz. Canlı neşriyat kameralarımız, kelle kameralarımız genel ağ üstünden enerjik neşriyat eden cihazlarımız mevcut“ niteleyerek konuştu.

“Güzel beraberinde gündüz geçiriyoruz, aşırı yarayışlı beraberinde eğitim”

Eğitimin yarayışlı bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ise, “Derin beyin simülasyonu kendisine tanıdık ahali ortada beyin pili kendisine isimlendirilen ameliyatlar, ağırlıklı kendisine Parkinson hastalığında beğenilen beraberinde otama yöntemidir. Yaklaşık 30, 35 senedir dünyada kullanması bulunan lakin sonuç zamanlarda hem etkinliği, hem de birtakım sıkıntıları elan elleme yönetilebilen beraberinde otama reşit halde ve tedricen tasarruf alanları artıyor. Artık elan arıtılmış reşit beraberinde otama yöntemidir. Biz bundan sonraları akıllıca hastayı bulmaktan aşırı cerrahi tekniğe denli hem Türkiye hem evren kendisine elan elleme pozisyondayız. Bugün de ağırşak düzenleyicileri aşırı dobra beraberinde ağırşak birleştirme etmişler. Canlı kendisine beraberinde Parkinson hastasının ameliyatın da zaman beraberiz. Aynı sürede aşırı kalburüstü hocaların da katılımıyla ve öteki kursiyerlerin de katılımıyla dobra beraberinde gündüz geçiriyoruz. Çok yarayışlı beraberinde eğitim. Bu cins eğitimleri tığ işlevsel takım beyin cerrahisi, işlevsel takım kendisine destekliyoruz. Giderek de sayısının artmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler