USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Burun ameliyatı olacaktı, 90 gündür yoğun bakımda hayat kavgası veriyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde koku alma organı ameliyatı önceleri sunulan narkoz dolayısıyla bilinci kapanan canlı kız, tahminî 90 gündür hayat kavgası veriyor.

Burun ameliyatı olacaktı, 90 gündür yoğun bakımda hayat kavgası veriyor
18-01-2022 12:25

Tatvan ilçesinde eğleşme fail 27 yaşındaki Büşra Güntaş, iddiaya uyarınca 12 Ekim 2021 haset koku alma organı ameliyatı düşüncesince ilçede mevcut hususi Tatvan Can Hastanesine başvurdu. Yapılan incelemelerin peşi sıra gailesiz kız düşüncesince ameliyat planlandı. Ameliyat haset ameliyat düşüncesince hastaneye revan gailesiz kızın iddiaya uyarınca ameliyat öncesinde sunulan narkoz zımnında kalbi durdu. Hastanede meydana getirilen önsezi masajı ile duran kalbi baştan çalıştırılan Büşra Güntaş, peşi sıra ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Güntaş, burada meydana getirilen müdahalenin peşi sıra cankurtaran uçakla İstanbul'daki birlikte hastaneye irsal edildi. Yaklaşık 3 aydır bilinci mestur bulunan Büşra Güntaş, yoğun bakımda hayat kavgası veriyor. Yaşanan vakada hastanenin dikkatsizliği bulunduğunu öne devam eden aile, avukatları eliyle savcılığa zeval duyusunda bulundu.

“Büyük ihmallerin bulunduğunu düşünüyoruz”

“Kimsenin istekle birinin canına dokunca vereceğini düşünmüyoruz. Lakin şişman ihmallerin bulunduğunu düşünüyoruz” diyen gailesiz kızın ağabeyi Ömer Güntaş, “Kız kardeşim tahminî 3 ay evvela Tatvan'da mevcut hususi birlikte hastanede koku alma organı düşüncesince birlikte operasyona girdi. Operasyonun sonucunda kalbinin durduğu söylendi. Hastamız hususi hastaneden Bitlis Devlet Hastanesine irsal edildi. Bitlis Devlet Hastanesinde tahminî 60 gün süresince yoğun bakım ünitesinde entübe edilmiş pozisyonda yaşamını idame etmeye çalıştı. Orada yaşama tutundu ve mutlak solunumu gelişti. Şu an mutlak solunumu mevcut. Hastamızı Sağlık Bakanlığının sayesinde tayyare cankurtaran ile İstanbul'a götürebildik. 90'ıncı günün böylece da daha birlikte evolüsyon yok, hastamız hala ayrımsız pozisyonda ve şuuru ağız ağıza kapalı. Yapılacak tedavilerin doğrudan mutlak hepsini hazırlamaya çalışıyoruz. Ama rastgele birlikte evolüsyon yok” dedi.

“Çelişkili ifadeler var”

Hastaneden kendilerine yersiz bilgilerde çelişkiler olduğuna ilgi çekici Güntaş, “Bitlis'te olduğumuz müddet içinde hususi hastanenin malikleri ve doktorları ile bu arada ikinci günde ziyaretimize geldiler. Hastamız ile alakalı kendilerinden bilgelik aldık. Bizlere verdikleri ifadeler ile muahharen avukatımıza vermiş oldukları ifadeler birbirini tutmadı. Kendilerini bu mevzuda on paralık içten göremedik. Hastamızın ön evvela 30 dakika süresince kalbinin durduğunu ve karışma edildiğini, 30 dakika ondan sonra kalbinin çalıştığını söylediler. Verilen narkozdan sonraları hastada alerjik aksülamel oluştuğu söylendi. Bunu başdoktor ve tarafındaki etibba anlatım etti. Yalnız yakınım bulunan birlikte doktorla görüştüğümüzde, hastamızın bedeninde rastgele birlikte alerjik reaksiyonun oluşmadığını ve oluşacak alerjik reaksiyonda teneffüs sorunu yaşayabileceğini lakin hastanın entübe edilmiş bulunduğu düşüncesince rastgele birlikte nesne olamayacağını dile getirdi. Anestezi uzmanının vermiş bulunduğu bilgiler ile avukatımın hâlâ ondan sonra bana iletmiş bulunduğu bilgilerin birbirini tutmadığını gördüm. Hastanenin kayıtları ve evraklarında daima teessürat var. Hastane bu mevzuda sağ bilgelik vermiyor. Ya evrakları gizlemeye çalışıyorlar ve ya olayın üzerini örtmeye çalışıyorlar. Hastamızın hastanenin yoğun bakımına alınmadan doğrudan Bitlis Devlet Hastanesine götürülmesi, orada oluşan devir kaybı, hastaya karışma edilen ortamda bütün ameliyathane ekipmanlarının bulunmasına karşın hastanın o biçimde şişman birlikte akıl hasarı yaşaması açıklanabilir değil diyerek düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Aile zeval duyurusunda bulundu

“Hastamız Büşra Güntaş'ın tedavisiyle ait şüphelerimiz vardı” diyen ailenin Avukatı Hüseyin Yıldırım ise “Ömer Bey aracılığımızla savcılığa zeval duyurusunda bulundu. Bu mevzuyla ait savcılığa dilekçemizi verdik. Gerekli hususların araştırılması anlamında talepte bulunduk. Soruşturma evresi bitmeme etmektedir. Savcılık makamı da bu mevzuyla ait inceden inceye akıntı etmektedir. Olayın üzerinde bütün Adalet Bakanlığı mensupları inceden inceye eğilmektedirler. Bizler de hukuken yapılması müstelzim değme şeyi yapmaktayız. Olayın aydınlatılması düşüncesince şüphelerin ortaya bütün netliğiyle çıkartılabilmesi düşüncesince takiplerimize bitmeme etmekteyiz. Hastamız Büşra Güntaş'ın sonuç kalıp olmasını, ayrıksı insanlarında bu biçimde kıygın olmamasını arzu ediyoruz. Hasta ailesi de bu bilinçtedir ve bu bilinçle akıntı etmektedirler” dedi.

Amaçlarının kimseyi kıygın kılmak olmadığını, var ise ihmallerin ortaya çıkması ve bunun akabinde sorumluların cezalandırılması olduğuna aksan karşıcı Avukat Yıldırım, “Biz bugüne derece müddeiumumilik makamıyla vakası izleme ettik. Gelinen etapta hastaneden alıcı kayıtları istenmiştir. Yalnız alıcı kayıtlarının ameliyathaneye ilişikli olmadığını kılıç gördük. Bunun akabinde müddeiumumilik makamından görüntülerin gine dosya arasına teminini arzu ettik. Fakat hususi şifahane savcılığa yazdığı ikinci sonucunda ön videoda değme şeyin toprak aldığını, rastgele birlikte örtmece kasıtlarının olmadığını bildirme ettiler ve ellerinde şu an düşüncesince kaynak olmadığını kanuni süreler dolduğundan çevre kayıtların sildiğini anlatım ettiler. Açıkçası bu gidişat bizleri şüphelendirdi. Başta anlatım ettiğimiz şüphelerin artmasına etken oldu. Biz düpedüz hastanenin, şifahane yetkililerin müddeiumumilik makamını yanıltmaya yöneltilmiş hareketlerde bulunduklarını düşünüyoruz. Özellikle Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı bu mevzuyla hassasiyetle ilgilenmektedir. Bu olayın aydınlatılacağına ilişikli inancımız tamdır. Olayın gine edilmemesi, sorumluların ortaya çıkması namına ailenin içtimai medyada birlikte emek vermesi ha ve kampanya yürüttüler. Sosyal iletişim araçları mecralarında bu olayın edilgi oluşturması akabinde hususi hastanenin kamuoyuna paylaşmış bulunduğu birlikte mıhlı oldu. Ne eyvah ki birlikte afiyet kuruluşundan beklenmeyecek derecede aldırmaz izahat yaptılar. Hastaya, hastanın ailesine rastgele birlikte önceki olsun dileğinde bulunmadan hakeza birlikte nezaketi fark aşırı görerek parasız ile ne derece ilgilendiklerini, proses sonrası ne derece alakasız kaldıklarını kanıtlar derecede beyanlarda bulundular” biçiminde konuştu.

“Anestezik maddelere gönül rahatlığı alerjik aksülamel gelişmiştir”

Yaşanan proses sonrası hastaneden meydana getirilen açıklamada ise şu ifadelere toprak verildi:
“Uzman hekimimiz kabilinden parasız araştırma edildikten sonraları ameliyat önerilmiştir. Operasyon düşüncesince yatışı meydana getirilen hastaya ameliyat önceleri bütün tıbbi prosedürler usulüne makul şekilde dört başı mamur ve dört dörtlük yapılmıştır. Ancak ameliyat başlamadan evvela sunulan anestezik maddelere gönül rahatlığı alerjik aksülamel gelişmiştir. Ameliyathanede olması ve ventilatör ve göstergeç cihazlarına ilişikli olması sebepli lüzumlu bütün tıbbi müdahaleler durumunda ve birlikte zamanlar bilirkişi hekimler kabilinden yapılarak arrest bulunan parasız gine yaşama döndürülmüştür. Durumu dengeli edilen parasız ati inceleme ve otama düşüncesince 3. etap yoğun bakım servisi mevcut Bitlis Devlet Hastanesine duyum yitimi doktoru eşliğinde cankurtaran ile irsal edilmiştir. Operasyon öncesinde ve ondan sonra gelişen karışıklık ile ait parasız ve parasız yakınlarına bütün tıbbi bilgilendirmeler ile aydınlatmalar bilirkişi hekimler kabilinden yapılmıştır. Hastanın irsal işleminden mahsus birlikte devir sonraları hastanın ailesi kabilinden mevzunun adli ve yönetimsel mercilere taşınması sayesinde soruşturmayı tay tay arabası ait bütün birimlere ve makamlara bilgelik ve belgelerin hepsi ibraz edilmiş olup, soruşturmalar daha bitmeme etmektedir."

Mücahit Tarlan-Hakan Okay-Recep Gökhan Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler