USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bitki çayları için ezber bozan açıklama

Bitki çaylarını esasen ısıtmanın yahut derinliğine müddet kaynatmanın kararında değişik maddelerin ortaya çıkmasına faktör olabildiğine ve başta kekiğin öd kesesi ve yüklü hastalar için ağırbaşlı riziko taşıdığına uyanıklık çekici Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fa

Bitki çayları için ezber bozan açıklama
11-12-2021 13:50

Kış aylarının gelmesiyle baş başa yurttaşlar hastalıklara dirlik tedarik almaya başladı. Özellikle natürel formül namına nebati çaylara yönelen vatandaşlar, aktarların yöntemini tuttu. Kış aylarında enflüanza ve antipatik algınlığı kabilinden rahatsızlıklarından korunmanın natürel yöntemi bulunan bu çayları öneren uzmanlar ise hem akıllıca aşina yanlışlara bununla müşterek mamüllerin akıllıca tüketilmemesinin ağır derecede riziko oluşturduğunu belirtti.

FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, ismi nebati olunca rastgele ortak şeyin emeksiz ve dokuncasız namına algılanmasının kusur bulunduğunu tabir ederek, dü fincandan ortak tomar rastgele ortak nebat çayının tüketilmemesi icap ettiğini vurguladı. Prof. Dr. İlhan ayrıca, doğrudan rastgele ortak evde mevcut kekik bitkisinin öd kesesi sorunu olanlarda riskli olduğunu, yüklü hastaların ceninisakıt yapmasına faktör olabildiğini belirtti.

"Günde dü fincandan ortak tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor"

Yararlı bulunan bitkilerin yanı esna işitme düzeyinde bitkilerin bulunduğunu dile getiren FÜ Tıp Fakültesi Temel İmmünoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya İlhan, "Bitkiler nice ilacın hasiyet mekanizmasıdır. Çok yararlı, birileri da işitme düzeyinde bulunan nebatat var. Bitkisel deyip geçmemek lazım, bazılarının karaciğere taraf tesiri kabil onun için titiz kullanılması gerekiyor. Herhangi ortak nebat çayını içiyorsanız günde dü fincandan ortak tomar o nebat çayını tüketmemek gerekiyor. Karşılıklı etkileşimlerde kabil örneğin gerilim düşürücü kabilinden veya gerilim yükselten etkisinde bırakır görülebilir. Demleme bölümüne nazarıitibar tefriş buyurmak istiyorum, çoğu kez kaynatarak hazırlıyoruz esasta bu ortak kusur geçişme dediğimiz buharda demleme sistemini öğürtlemek gerekiyor. Tıpkı çayı demlediğimiz kabilinden ama çaydan henüz endamsız ortak müddet istiyor. Bitki çayları ayrıca hususi bardakları mevcut veya demlikleri mevcut elbette dilek edilirse nebat bırakıldıktan sonraları 3-4 ahit derece demlenmesine müsaade verilip bitkiyi süzüp kısaca onun suyunun emmek henüz anlamlıdır. Tekrar kızdırmak ortak tomar levent boylu müddet konuşmak ayrımlı maddelerin ortaya çıkmasına faktör olabiliyor” dedi.

"Adaçayı ortak tomar tüketildiğinde gerilim yükseltici tesiri var"

Bitki çayları dirlik bilgelik sağlayan Prof. Dr. Fulya İlhan, "En ortak tomar antipatik algınlığına önerebileceğimiz adaçayı bol tüketilen ortak nebat çayı, onun soğutulmuş vaziyetini gargara da yapabiliriz. Adaçayını ılık ortak biçimde de tüketebiliriz ama ortak tomar tüketildiğinde gerilim yükseltici ortak tesiri mevcut ve ilkin hipertansif hastalarda nazarıitibar buyurmak lazım. Çocuklarda, yüklü hanımlarda ve bebeklerde kullanılmaması müstelzim nebat çayları var. Ihlamur aha içine az buçuk tarçın, karanfil katığımızda ıhlamur en emin olanı, gene kekik çayı olabilir. Çünkü kekiğin dezenfeksiyon ortak tesiri var, burada maksat esasta boğazı yaşlı tutmak, beklenen olduğunca virüsün ve partiküllerin boğaza tutulmasını azaltmak, yutkunma ve kabartmak kabilinden yararları var. Hatmi çiçeği, zencefil önerebiliriz. Zencefilin taravetli halinden çay demlenebileceği kabilinden birkaç epizot kaynarca suya sulu zırtlak atarak içine sulu zırtlak bırakarak tüketilebileceği kabilinden türap zencefillerde demlenebilen çaylar var. Toz zencefil yalnızca karışmasını sağlayarak ta tüketilebilir” diyerek konuştu.

"Kekik, yüklü hastaların ceninisakıt yapmasına fark faktör olabilir"

Gündelik yaşamda rastgele ortak evde mevcut bazısı nebati çayların esasta ağır riziko oluşturduğun nazarıitibar çekici Prof. Dr. İlhan, "Kekik öd kesesi sorunu bulunan hastalarda riskli olabilir, gerilim düşürücü tesiri olabilir. Gebe hastaların ceninisakıt yapmasına fark faktör olabilir. O sebepten dolayı hepsini kullanırken nazarıitibar buyurmak gerekiyor. Aslında sade ortak bilinçlilik değil. Adı nebati olunca rastgele ortak bilinçlilik emeksiz ve dokuncasız algılıyoruz ama anca değiller" biçiminde konuştu.
Aktarcı Faruk Çelik ise şita aylarının gelmesiyle baş başa vatandaşların nebati çaylara beğenme gösterdiğini belirterek, "Bu aylarda baş döndürücü derecede enflüanza ve antipatik algınlığı mevcut. Bu rahatsızlıkların artışıyla bu arada şita çaylarında ilkin makul ortak safhada çoğalma görülmektedir. Adaçayı, ıhlamur, zencefil, tarçın, yoğurt çiçeği ve nar çiçeği kabilinden çaylar satılıyor" ifadelerini kullandı.

Kapalı Çarşıda nebati çay almaya mevrut yurttaşlar da şita aylarında daim bu ürünleri tükettiklerini kaydetti.

 

Yakup Sağlam
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler