USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebeklerini sağ esen kucağına düzlük annelerden 'aşı olun' çağrısı

Akdeniz Üniversitesi'nde hamilelik zamanında dü düze aşısını yaptıran Kübra Yavuz Anneler akıl etmesin, doktorlarımız aşılama olmamızı öneriyor. Sıkıntılı birlikte nesne olsa hastalık önersinler. Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum" dedi

Bebeklerini sağ esen kucağına düzlük annelerden 'aşı olun' çağrısı
22-09-2021 11:57
Antalya

Antalya'da, gebelik dönemlerinde acemi kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptıran ve bebeklerini sağ esen kucaklarına düzlük anneler, gebelere "Kendinizi ve bebeğinizi arkalamak düşüncesince aşılama olun" çağrısı yaptı.

Yaklaşık 1,5 sene önceki evlilik yapan Kübra ile Mehmet Yavuz çiftinin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde "Sena" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

Gebeliğinin beşinci ayında zat gözyaşı grubuna aşılama tanımlandığı gündüz termin düzlük ve dü düze aşını da yaptıran 20 yaşındaki Kübra Yavuz, AA muhabirine, aşılama olduktan sonraları ortak başağrısı yaşamadığını söyledi.

Aşı olduğunda, doktorların dizi ağrısı ve bulantı olabileceğini anlattığını aktaran Yavuz, "Bende uğur boncuğu belirtke olmadı. Gebeliğimde uğur boncuğu başağrısı yaşamadım. İyice araştırdım, gittim dü düze aşımı oldum. Kızımız olsun istiyorduk, baş döndürücü şükür sağlıcakla kucağımıza aldık. Anneler akıl etmesin, aşılama olmamızı etibba öneriyor. Sıkıntılı ortak nesne olsa bozukluk önersinler? Hiçbir başağrısı yaşamadım, bebeğimi ve kendimi aşıyla korudum." sanarak konuştu.

Mehmet Yavuz ise değme annenin aşısını yaptırması gerektiğini, salgından korunmanın en elleme yolunun aşılama bulunduğunu dile getirdi.

"Gebeliğimin başlangıcında aşılama olmadığım düşüncesince pişmanım"

Atatürk Devlet Hastanesi'nde "Hasan Egemen" adını verdikleri bebeğini dünyaya getiren Çiğdem Uysal da aşılama hakkı tanımladığında hamileliğinin başlangıcında bulunduğunu belirtti.

Başlarda duraksama ettiğini dile getiren Uysal, "Başta 'Aşı olursam acep çocuğuma ortak nesne mi olur' sanarak aşılama iktisap etmek istemedim. Sonra gerçekte onu korumanın hâlâ havadan yolunun aşılama bulunduğunu öğrendim ve aşılama oldum. Keşke gebelik dönemimde dü düze aşımı olup, anca veladet yapsaymışım. Emzirirken de ikinci düze aşımı olacağım." dedi.

Hamileliğinin 37'nci haftasında aşılama bulunduğunu aktaran Uysal, "Keşke dü düze aşımı yaptırsaydım da bebeğimin hâlâ ortak tomar koruması olsaydı. Başta 'Aşı bebeğime dokunca verir mi, düşüt mümkün mu' sanarak bilinçsizlikten aşılama olmadım. Kontrollerde etibba aşılama düşüncesince geç üstelik kaldığımızı söylediler. Aşı oldum, bebeğim de ego de baş döndürücü iyiyim. Annelere çağrım, yavrunuz düşüncesince en dobra dulda aşılama yaptırmak." ifadelerini kullandı.

Baba Uğur Uysal ise dü ay önceki veladet eden akrabalarının Kovid-19'a yakalandığını, koyu bakımda ve hastanede 21 gündüz sıkıca ortak proses yaşadığını söyledi.

Ondan etkilendikleri düşüncesince elden aşılama olmaya değişmeyen verdiklerini tamlayan Uysal, "Aşıyla bebeğe antikor geçtiğine, onu koruduğuna inanıyorum. En savunmasız bulunan bebekler." dedi.

"Yoğun bakımdan ortak çıkabilirsem elden aşıya koşacağım"

Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Ali Demirörs, ehliyetli düze aşılama yaptırmayan bayanların hamilelikte hastalığa yakalanması şeklinde evlatları kurtarsalar üstelik annelerin yaşamını kaybedebildiğini belirtti.

Maske, ara ve hijyenin beraberinde korumada aşının en can alıcı formül bulunduğunu vurgulayan Demirörs, şunları kaydetti:

"Aşısını yaptırdığı düşüncesince bebeğini kucağına düzlük baş döndürücü annemiz var. Salgından tevlit etmek düşüncesince aşılama yaptırmak zorundayız. Aşı ana ve çocuk sağlığı düşüncesince de önemli. Kovid-19 sürekli hasarlar bırakabiliyor, onun düşüncesince aşılama yaptırmak en asliye koruma. Salgından yaşamını kaybeden annelerin bir çok aşırı ya aşısız ve ya ortak tane düze aşılı. Hastalığa yakalanan dü canlı anneler, 'Keşke aşılama olsaydım.' pişmanlığını yaşıyor. Yoğun bakımda otama gören ve aşılama yaptırmayanlar, 'Şuradan ortak çıkabilirsem elden aşıya koşacağım.' diyor. Maalesef iş işten geçtikten sonraları ortak manası kalmıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler