USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebek özlemi çekici çiftlere 'kemik iliği' rüya olacak

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, "Kemik iliğinden hazırlanmakta olan kök hücrelerin yumurtalıklara verilmesiyle elde edilmiş hücrelerle hem gebelikler benzer olacak aynı zamanda avrat yaşlanması azalıp ötelenecek." dedi.

Bebek özlemi çekici çiftlere 'kemik iliği' rüya olacak
20-11-2021 11:37
Ankara

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan, başta yaşı doğacak çiftler düşüncesince şu an tecrübe etabında mevcut ve müspet neticeler elde edilmiş kemik iliği çalışmalarının andıran sürede tüp bebek uygulamalarında ekol açacağı, yaş dönümü zamanına andıran hastalara fark bu yöntemin uygulanabileceği bildirildi.

Konuyla ait AA muhabirine açıklamalarda mevcut Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek tedavilerinde "kök hücre" uygulamalarının gelişigüzel sabık çağ geliştiğini, bu alandaki çalışmaların baş döndürücü aceleci ilerlediğini vurguladı.

Prof. Dr. Pabuçcu, tüp bebek tedavilerinde batın kordonundan tahsil edilen barbar çağ hücrelerinin testis içine verilmesi ile testis hücrelerinin geliştirilebildiğini, başkaca amniyon sıvısındaki hücreler ve yağ dokularından tenasül yapılabildiğini anlattı.

"Kemik iliği" yardımıyla yaş dönümü dönemindeki hastalarda hamilelik elde edildi

Bu çalışmaların levent boylu müddet "deneysel" evrede kaldığını ama akıbet 3-4 yılda ehemmiyetli seviyede himmet kazanarak, elde edilmiş sonuçların yayımlandığını vurgulayan Pabuçcu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"En akıbet ABD'de meydana getirilen çalışmalarda kemik iliğinden tahsil edilen hücreler mebiz damarına verildi. Bunlarla yaş dönümü bulunan 20 hastanın 3'ü kendinden 3'ü de tüp bebekle iki canlı kaldı. Bu baş döndürücü güzel birlikte gözlem, inşallah bu icraat bitmeme edecek. Ayrıca şu anda muhtelif devletlerde 42 hastalanmış düzentileme grubuna alındı, neticeleri geçenlerde açıklanacak.

Şunu baş döndürücü kemiksiz söyleyebilirim, bu icraat anca on senelerce sürmeyecek. Menopoza dönüşmek az daha bulunan hanımlar yahut testis sayısının azalmasının göstergesi FSH hormonu baş döndürücü yükselmiş, mebiz rezervini tabir fail AMH değerleri baş döndürücü sakıt bulunan hastalar düşüncesince çelimsiz birlikte müddet içre kemik iliğinden tahsil edilen neticeler beniz tuhaf olacak. Gerek kemik iliği gerekse öteki kök hücrelerle baş döndürücü andıran birlikte sürede güzel neticeler alınacak."

"Kemik iliğinden hazırlanmakta bulunan kök hücrelerin yumurtalıklara verilmesiyle elde edilmiş hücrelerle hem gebelikler beklenen olacak bununla birlikte avrat yaşlanması azalıp ötelenecek." diyen Pabuçcu, şu an Türkiye'de tüp bebek tedavi yönteminde devir kurnaz PRP uygulamalarının yapıldığını ama bu çalışmaların baş döndürücü acemi bulunduğunu belirtti.

Pabuçcu, kök hücre uygulamalarının, Türkiye ve dünyada bebek sahibi edinmek talip çiftler açısında ekol anahtar gelişimleri yanı sıra getireceğine ayraç etti.

"Tüp bebek tedavilerinde DNA hasarına da kesinlikle bakılmalı"

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek yöntemlerinin, kök hücre uygulamalarının arsıulusal katılımla Antalya'da planlı 8. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi'nde ayrıntılı ele alındığını vurgulayarak, şu detayları paylaştı:

"Bizler tüp bebek tedavilerinde spermleri incelerken sayısı ve hareketine bakıyorduk ama akıbet kongremizde meni DNA hasarının üstünde baş döndürücü duruldu. Ortak kanımız, tedavilerde kesinlikle meni DNA hasarına da bakılması. Çünkü buna bakılmadığında gözden kaçabilen baş döndürücü özellik oluyor. O nedenle bu uygulamanın gelişigüzel çift düşüncesince rutin adına yapılması gerekiyor. Ayrıca akıbet çağda camit embriyoların elan güzel neticeler verebileceğine bağlı kanılar oluştu.

Bir de elan geçmiş düşüğü olan, güzel oğulcuk vermemize karşın hamilelik yapamayan yahut gelişigüzel nesne alışılagelen ilerlerken hamilelik sıfır insanda 'T halinde rahim' olması yerinde cerrahi müdahale gündeme geliyordu. Tıpta şu an bu mevzuda bazısı acemi kriterler konuldu, kesinlikle engel kalınlığı kabilinden unsurlara da bakılması gerekiyor. Yani gelişigüzel 'T' halinde rahimi cerrahi müdahale etmemeliyiz görüşünde birleştik. Bu da kongrenin ehemmiyetli çıktılarından biri oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler