USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebek özlemi çekici çiftlere 'kemik iliği' düş olacak

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, "Kemik iliğinden hazırlanmakta olan kök hücrelerin yumurtalıklara verilmesiyle elde edilmiş hücrelerle hem gebelikler cins olacak bununla birlikte eş yaşlanması azalıp ötelenecek." dedi.

Bebek özlemi çekici çiftlere 'kemik iliği' düş olacak
20-11-2021 11:37
Ankara

Doğal yollarla bebek sahibi olamayan, ilkin yaşı ati çiftler düşüncesince şu an tecrübe evresinde mevcut ve müspet neticeler elde edilmiş kemik iliği çalışmalarının yaklaşan sürede tüp bebek uygulamalarında meslek açacağı, yaş dönümü zamanına yaklaşan hastalara caba bu yöntemin uygulanabileceği bildirildi.

Konuyla ait AA muhabirine açıklamalarda mevcut Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek tedavilerinde "kök hücre" uygulamalarının gelişigüzel sabık devir geliştiğini, bu alandaki çalışmaların aşırı aceleci ilerlediğini vurguladı.

Prof. Dr. Pabuçcu, tüp bebek tedavilerinde kuşak kordonundan tahsil edilen barbar koku hücrelerinin er bezi içine verilmesi ile er bezi hücrelerinin geliştirilebildiğini, başkaca amniyon sıvısındaki hücreler ve yağ dokularından tenasül yapılabildiğini anlattı.

"Kemik iliği" yardımıyla yaş dönümü dönemindeki hastalarda hamilelik elde edildi

Bu çalışmaların levent boylu müddet "deneysel" etapta kaldığını ama akıbet 3-4 yılda ehemmiyetli seviyede gayret kazanarak, elde edilmiş sonuçların yayımlandığını vurgulayan Pabuçcu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"En akıbet ABD'de meydana getirilen çalışmalarda kemik iliğinden tahsil edilen hücreler mebiz damarına verildi. Bunlarla yaş dönümü bulunan 20 hastanın 3'ü kendinden 3'ü de tüp bebekle aylı kaldı. Bu aşırı güzel birlikte gözlem, inşallah bu icraat bitmeme edecek. Ayrıca şu anda türlü devletlerde 42 pestil emek vermek grubuna alındı, neticeleri geçenlerde açıklanacak.

Şunu aşırı açık söyleyebilirim, bu icraat anca on senelerce sürmeyecek. Menopoza tahavvül etmek neredeyse bulunan hanımlar yahut er bezi sayısının azalmasının göstergesi FSH hormonu aşırı yükselmiş, mebiz rezervini anlatım fail AMH değerleri aşırı sakıt bulunan hastalar düşüncesince endamsız birlikte müddet süresince kemik iliğinden tahsil edilen neticeler beniz tuhaf olacak. Gerek kemik iliği gerekse gayrı kök hücrelerle aşırı yaklaşan birlikte sürede güzel neticeler alınacak."

"Kemik iliğinden hazırlanmakta bulunan kök hücrelerin yumurtalıklara verilmesiyle elde edilmiş hücrelerle hem gebelikler belkili olacak aynı sürede eş yaşlanması azalıp ötelenecek." diyen Pabuçcu, şu an Türkiye'de tüp bebek tedavi yönteminde devir kurnaz PRP uygulamalarının yapıldığını ama bu çalışmaların aşırı toy bulunduğunu belirtti.

Pabuçcu, kök hücre uygulamalarının, Türkiye ve dünyada bebek sahibi iktisap etmek talip çiftler açısında meslek anahtar gelişimleri yanında getireceğine ayraç etti.

"Tüp bebek tedavilerinde DNA hasarına da kesinlikle bakılmalı"

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, tüp bebek yöntemlerinin, kök hücre uygulamalarının arsıulusal katılımla Antalya'da planlı 8. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi'nde etraflıca ele alındığını vurgulayarak, şu detayları paylaştı:

"Bizler tüp bebek tedavilerinde spermleri incelerken sayısı ve hareketine bakıyorduk ama akıbet kongremizde meni DNA hasarının üstünde aşırı duruldu. Ortak kanımız, tedavilerde kesinlikle meni DNA hasarına da bakılması. Çünkü buna bakılmadığında gözden kaçabilen aşırı konu oluyor. O nedenle bu uygulamanın gelişigüzel çift düşüncesince rutin yerine yapılması gerekiyor. Ayrıca akıbet çağda camit embriyoların elan güzel neticeler verebileceğine bağlı kanılar oluştu.

Bir de elan evvel düşüğü olan, güzel oğulcuk vermemize karşın hamilelik yapamayan yahut gelişigüzel obje alışılagelen ilerlerken hamilelik sıfır şahıslarda 'T halinde rahim' olması yerinde cerrahi müdahale gündeme geliyordu. Tıpta şu an bu mevzuda bazısı toy kriterler konuldu, kesinlikle örek kalınlığı neredeyse unsurlara da bakılması gerekiyor. Yani gelişigüzel 'T' halinde rahimi cerrahi müdahale etmemeliyiz görüşünde birleştik. Bu da kongrenin ehemmiyetli çıktılarından biri oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler