USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: Şu anne denli vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı nedeniyle tavsiye mektubu laboratuvarlarımızda jen sekanslama emek harcamaları artırılmıştır. Şu anne denli vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır." dedi.

Bakan Koca: Şu anne denli vatanımızda Omicron varyantına rastlanmamıştır
01-12-2021 21:20
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videoteyp konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın peşi sıra meydana getirdiği yazılmış açıklamada, kurulun, Güney Afrika'da ortaya çıkan Kovid-19'un Omicron varyantı, aşılama programı, salgının seyri ve TURKOVAC aşısı gündemiyle müşterek araya geldiğini belirtti.

Bilim Kurulu, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve takibat merkezinin titizce takibat etmiş olduğu konulardan birinin acemi varyantlar ve bunların salgının seyrine tesirleri olduğuna ayraç fail Koca, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ölçüm edilmesi müstelzim müşterek tarama altyapısı ile acemi varyantı belirleme ederek kamuoyuyla paylaşmasının sonuç adım giranbaha bulunduğunu aktardı.

Koca, acemi varyantların çıkması muhtemel müşterek gestalt bulunduğunu ve ide donör müşterek evolüsyon bulunmadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yeni varyantın virüsün ansızın müşterek tomar jen alanında mutasyona uğramış olduğu anlaşılmıştır. Ön bilgilere mucibince Omicron varyantı elan aceleci bulaşmaktadır. Ancak elan aşırı pestil edici nitelikte bulunduğunu yayınlayan müşterek belirgi yoktur. Mutasyonlar RNA virüsleri düşüncesince muhtemel müşterek gestalt olmakla beraberce virüsün güç kazanması de bulunmayan olması da mutasyonlar ile gerçekleşmektedir. umut ediyoruz ki, bu değişinim virüsün müşterek elan arka dönmemek kıl payı kaybolacağının işaretidir." değerlendirmesinde bulundu.

"Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır"

Bakan Koca, "Omicron varyantı hasebiyle tavsiye mektubu laboratuvarlarımızda jen sekanslama emekleri artırılmıştır. 17 semt laboratuvarımızda elde edilmiş veriler, Ankara biçim tavsiye mektubu laboratuvarımızda jen sekanslama yöntemi ile çözümleme edilmektedir. Şu anne genişliğinde devletimizde Omicron varyantına rastlanmamıştır." bilgisini paylaştı.

Varyantın dünyada belirleme edilmesinin peşi sıra Türkiye'de çabucak tedarik alındığını, belirlenen ülkelerden aracısız ve ya temaslı yolcuların ülkeye antre yapmasının iare namına durdurulduğunu anımsatan Koca, şu an düşüncesince acemi tedbirler alınmasını müstelzim müşterek durumun bulunmadığını ve sürecin hassasiyetle izlendiğini bildirdi.

Yeni varyanta huzur aşıların etkililiği

Sağlık Bakanı Koca, görüşmede meydana getirilen değerlendirmelere bağlı şu detayları verdi:

"Yeni varyanta huzur aşıların etkililiği ile ilişik de kıymetlendirme yapılmıştır. Ülkemizde, aşıların muhtelit namına kullanıldığı da dikkate alındığında, ehemmiyetli birtakımı avantajlarımız vardır. Literatürdeki acemi icraat ve bakanlığımızın toplamış olduğu esas avlu verileri muhtelit aşılama kullanımının korumada yarar sağladığını ortaya koymaktadır.

Mevcut aşıların sürelerine uyma edilerek kullanılması acemi varyanta huzur da can alıcı olabilecektir. Mevcut gestalt değerlendirildiğinde aşıların tesirini kısıtlayan müşterek gestalt öne çıkmamaktadır. Vatandaşlarımızın aşılarını tamamlaması sonuç adım önemlidir."

Koca, Omicron varyantının adsız sansız yönlerine huzur ise halen en çelimli tedbirlerin açıklık ve peçe kullanması olduğuna dikkati çekerek "Kış mevsimi ile beraberce gizli ortamlarda geçirilen müddet artmıştır. Sağlığımız düşüncesince mecburi olmadıkça havalandırması sınırlı, gizli ve cıvıl cıvıl ortamlardan ırak durulmalıdır." uyarısında bulundu.

TURKOVAC düşüncesince meydana getirilen acele tasarruf onayı başvurusu

Bakan Koca, evcil aşılama TURKOVAC'ın acele tasarruf onayı düşüncesince arsıulusal tanınırlığı olan, ayarlama otoritesi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurma edildiğini anımsatarak "Kurumun ilişik uzmanları ve bilgelik insanlarından oluşan komisyonun değerlendirmesini en çelimsiz müddette tamamlayarak, akla yatkın görmesi şeklinde sene bitmeden evcil aşımızın münteşir kullanıma gireceğini müşterek el elan muştulamak isterim." açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler