USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca madde madde sıraladı: SMA hastalığı için önemli adımlar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Evlilik öncesinde kâffesi çiftlere ve toy doğan bebeklere SMA taraması yapılması programını yaşama geçiriyoruz. Evlilik öncesinde SMA taraması mecburi bir duruma getirilmektedir” dedi.

Bakan Koca madde madde sıraladı: SMA hastalığı için önemli adımlar!
02-12-2021 18:40

SMA (Spinal Muskuler Atrofi) Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonra matbuat açıklaması önleyen Bakan Koca, “Bakanlığımız SMA dair somutluk kazanmış, ürün vaat fail ilmî verilerden akıntı etmektedir. Ve biz biliyoruz ki, tıbbın önceki kuralı da, bulunan bilgiler ışığında hastaya dokunca vermesi muhtemel rastgele şeyden kaçınmaktır. Bu ayaklık gereği, tababet kendini sonsuz adına toy bilgilere, lakin riske girmeden uyarlanmış eder. Bu açıdan bilgi öncü, doktorculuk takipçidir” ifadelerini kullandı.

“Ne efsus ki, bu hastalığın rastgele çağında sansasyonel bulunan müşterek otama bulunan değildir”

Nusinersen çalışan maddeli, SMA hastalarındaki tesirinin sınırları ortaya konmuş bulunan ilacın Türkiye'de makbul tedavinin kapsamında bulunduğunu ve bu ilacın bedelsiz adına sağlandığını tamlayan Bakan Koca, “Yıllardır meydana getirilen icraat ve devletimizde hastaların yaşamından elde edilmiş esas veriler ilacın er aşamada kâr sağlayabildiğini göstermektedir. Ne efsus ki, bu hastalığın rastgele çağında sansasyonel bulunan müşterek otama bulunan değildir. Hastalarımıza bulunan en dobra tedavileri sunmak, hayatlarını kolaylaştırmak stratejimizin esasını oluşturuyor. SMA hastalığı hasebiyle toy ıstıraplar yaşanmasını önlemekse en önemli hedeflerimizden biridir” gibi konuştu.

“Evlilik öncesinde SMA taraması mecburi duruma getiriliyor”

Nihai müşterek tedavisi sıfır ve irs bilimi müşterek çor bulunan SMA'nın tılsım katılması belkili müşterek çor bulunduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Bugün sonuncu açıdan müşterek tedavisi sıfır ve irs kanalıyla ortaya çıkan SMA, tılsım katılması belkili müşterek hastalıktır. Bu amaçla, dünyaevi öncesinde bütün çiftlere ve toy doğan bebeklere SMA taraması yapılması programını yaşama geçiriyoruz. Evlilik öncesinde SMA taraması mecburi duruma getirilmektedir. Tarama sonucunda, irs bilimi yapıları SMA hastası döl dünyaya getirme riski içeren çiftler, şayet dilek ederlerse tulum döl yöntemiyle bu riskten ırak müşterek biçimde döl sahibi olabilirler. Bedeli devletimizce karşılanmaktadır. Ayrıca toy doğan bebekler için, emraz açısından meydana getirilen irs bilimi taramalara SMA hastalığı içeri edilmiş durumdadır. Böylece, tedavinin sansasyonel bulunduğu er devirde soruşturma şansı ortaya çıkacaktır. Çalışma, ay sonuna sincap uygulamaya konuyor” diyerek konuştu.

“Yapılacak toy doğan taraması ile belirleme edilen hastalar için akla yatkın tedaviye derhal, en er devirde başlanacaktır”

SMA Bilim Kurulu toplantısının neticelerini iptidai madde biçiminde sıralayan Bakan Koca şunları kaydetti:

1. Spinal Musküler Atrofi hastalığının ayrımlı tipleri için hastalığı modifiye fail otama alternatifleri mevcuttur. Ülkemizde SMA için karşılanmamış müşterek otama gereksinimi bulunmamaktadır. 2017 yılından itibaren SMA Tip1, 2019'dan itibaren ise SMA Tip-2 ve Tip-3 hastalarda otama uygulanmaktadır. Nursinersen, risdiplam ve geniş replasman tedavisi seçeneklerinin topu topu SMA Tip-1 hastalarında hastalığın önceki üç kocaoğlan içre uygulandığında benzeri aktiflik gösterdiği ilmî adına ve esas avlu verileri ile ortaya konmuştur. Bu tedavilerin er devirde müşterek birlerine üstünlükleri gösterilmemiştir.

2. Sözünü ettiğim Nursinersen çalışan maddeli ilacımız, otama rehberinde tanımlı bütün hastalarımız için kullanılmaya bitmeme edecektir.

3. Bu ilacı kullanan hastalar için 'tedavi almaya uygunluk' kriterlerinde hastaları kahir bazısı kriterler kaldırılmıştır. Tedaviye muvasala için ölçün kontrollere bitmeme edilmesi ürün basamak önemlidir.

4. Yapılacak toy doğan taraması ile belirleme edilen hastalar için akla yatkın tedaviye derhal, en er devirde başlanacaktır.

5. Yeni doğan tarama programı ile baş başa bütün otama seçeneklerine muvasala dair ast çatı emekleri ürün basamak özveren biçimde sürdürülmektedir. En çelimsiz müddette afiyet sistemine bütünleşmiş edilecektir.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler