USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2005 yılından bu yana, yılda 6 defa kazanmak gibi Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun değme köşesinde hekime eşit, adaletli ve havadan birlikte biçimde ulaşabilmesi düşüncesince gerçekleştirdiğ

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'
09-09-2022 11:02

Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında doktor, bilirkişi otacı ve taraf dal eksperlik eğitimini tamamlayanlar düşüncesince zaman ad çekme çekimi yapılıyor. Kura sonuçlarına göre, bin 261'i bilirkişi doktor, 11 bin 902'si düz tabip otacı kazanmak kabilinden 13 bin 163 doktorun fariza bölgeleri muhtemelen olacak.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, noterlik nezdinde gerçekleşen ve bakanlığa ilişik toplumsal iletişim araçları hesapları üstünden de çalışkan gösterilen 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası öncesinde birlikte musahabe gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Koca, meydana getirdiği konuşmasında, “Bugün 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını gerçekleştirecek ve bin 261 uzmanla 11 bin 902 düz tabip hekimin fariza yerlerini belirleyeceğiz. Yurdumuzun ciharıyek birlikte 85 milyon insanımıza en kalifiye afiyet hizmetini hakkaniyetli birlikte halde arz etmek istiyoruz. Bu kuşatıcı iş gayesi düşüncesince seferber olmuş; bilgi, maharet ve gayretiyle kıvanç ettiğimiz birlikte afiyet ordumuz var. Sizlerin katılımıyla elan da büyüyor ve güçleniyoruz. Şimdiden aramıza güzel geldiniz diyor sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmeti arzu fail şahısların hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz”

Konuşmasında, hekimliğin, şahısların vücuduna karışma ika yetkisi haiz yegane sistem piyasası bulunduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Sağlık hizmeti arzu fail şahısların hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz. Mesleki sorumluluğumuz herhangi birlikte tek pestil düşüncesince diri diri birlikte dikkati, itinalı yaklaşımı lüzumlu kılıyor. Böylesine hassas, böylesine vebal haiz birlikte düzentileme alanında, görevimizi uyarınca alegori getirebilmek, bizlere gerekseme duyan insanlarımıza en kalifiye afiyet hizmetini sunabilmek düşüncesince düzentileme koşullarımızı daima şekilde ıslah çabası içindeyiz. Hekimlerimizin mesleklerini itimat içerisinde yürütme edebilmelerini sağlayacak, hekimlerimizle hastalarımızı en sakıncasız ortamlarda buluşturacak düzenlemeleri halletmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetişkin hekimlerimiz bulunuyor”

Güçlü birlikte devlet, uygulayım donanımı ve fiziksel altyapısıyla sonra birlikte afiyet sistemi bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, “Sağlık alanındaki hastalıkların çözümünü, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, etraflıca yıllardır, dengeli birlikte halde önceleyen düzeltmeci birlikte dalavere anlayışına sahibiz. Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetişkin hekimlerimiz bulunuyor. Şundan sakıncasız olun ki, vatandaşlarımızı müstahak oldukları afiyet hizmetine eriştirmeyi amaçlarken, afiyet çalışanlarını önceleyen, onları bedenen, ruhen dosdoğru ve erinçli kılacak düzentileme imkânları kurmayı hedefleyen ve bunun düşüncesince aralıksız himmet sarfiyat fail birlikte dalavere irademiz var. Bu irade, akıbet aylarda atmakta olduğumuz adımlarla elan dip birlikte halde hissedilmektedir. Sağlık hizmeti görevinin geçim ve güvenlik içre yapılması hesabına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Buna bariyer bulunan sorunlara kendisince can alıcı analizör getiriyoruz” halinde konuştu.

“Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz”

Malpraktis düzenlemesinin getirilerinin aşırı iri olduğuna nazarıitibar çekici Koca, “Yaptığımız yasalı düzenlemeyle, maksat taşımayan kavisli tıbbi icraat zımnında doğan tazminatı bundan böyle devletimiz üstlenecek. Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz. Bunun dünyada birlikte ayrıksı örneği yok. Bir ayrıksı önemli düzenlemeyi afiyet çalışanlarına müteveccih hüküm hesabına gerçekleştirdik. Sağlık çalışanına müteveccih bilerek cerh suçunu içindekiler taksirat arasına aldık. Sağlık çalışanlarına hüküm uygulayanın mevkuf yargılanmasını sağlayan; bire birlikte sürede amme hizmetini karışma suçunu da, bahis konusu suç, afiyet hizmeti olduğu için ötürü ağırlaştıran yasalı düzenlemeleri yaşama geçirdik. Geçtiğimiz günlerde, ilkin hekimler kazanmak kabilinden hepsi afiyet çalışanlarımızın finansal haklarında sevinme donör tensikat gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarımızın yarına değgin umutlarını ve kamudaki imtiyazlı konumunu güçlendiren bu sürece kılıç ‘Beyaz Reform' diyoruz” diyerek konuştu.

“Bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık”

Beyaz Reform'la, hem vatandaşların almış olduğu afiyet hizmetinden memnuniyetini, hem de o hizmeti sunan afiyet mensubunun mesleksel tatminini efdal sübvansiyon hesabına tek fedakarlıktan kaçınmadıklarını tamlayan Bakan Koca şunları kaydetti:

“Beyaz Reform, elan kalifiye afiyet hizmeti düşüncesince imkânları daima şekilde geliştirmeyi hedefleyen, afiyet mensuplarının huzuru ve refahını önceleyen birlikte iradeyi temessül ediyor. Sizler, pandeminin mütekait zamanında az buçuk elan ağırlaşan düzentileme koşullarının iri seviyede giderildiği, düzentileme ortamlarımızda umudun, heyecanın ve güvenin baştan yeşerdiği günlerde aramıza ek olacaksınız. 2005 yılından bu yana, yılda 6 kat kazanmak kabilinden Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun herhangi birlikte köşesinde hekime eşit, adaletli ve havadan birlikte halde ulaşabilmesi düşüncesince gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık. Bugün gerçekleştirilecek ad çekme ile anons edilen bölgelere yerleşen hekimlerin atamaları aceleci birlikte halde yapılacak ve toy görevlerine başlamaları sağlanacaktır. Yüksek enerjiniz ve heyecanınızla, afiyet ailemize kuvvet katacağınıza, edindiğiniz bilgi, deneyim ve aklıselim ile size uzanan herhangi birlikte pestil elini tutacağınıza, hastaların derdine ilaç olacağınıza içten inanıyorum. Yeni tarz arkadaşlarımız şekilde yeni baştan aramıza güzel geldiniz. Sizlere hayırlı, güzel ve dosdoğru birlikte doğacak diliyorum.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler