USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca duyurdu: Aşıda 3. doz kararı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “mRNA aşısı ergin olup 2. dozdan itibaren 6 ayak tabanı derece müddet esbak insanlara riziko grupları önceliklendirilerek anımsatma dozu yapılmasının makul olacağına karar verildi. Bu gruplar, 60 gözyaşı üstündeki vatandaşlar, 18-60 gözyaşı or

Bakan Koca duyurdu: Aşıda 3. doz kararı!
03-11-2021 23:04

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında online kendisine toplandı. Bakan Koca, derinti sonra meydana getirdiği yazılmış açıklamada, “Sağlık çalışanlarımıza çağırmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde sizleri yakından dayalı mevzularda bilgiler vermiştim. Netice alınıncaya genişliğinde bu konuların takip edeni olacağım. Geçtiğimiz günlerde 81 ilimizin il afiyet müdürlüklerine gönderdiğim emirle pratikte karşılaştığımız eş tomar emek vermek süreleri ve defa düzenlemelerinin kanuncu mevzuatımıza akla yatkın ve insancasına şartlarda sürdürülmesini istedim. Çeşitli illerimizin il afiyet müdürlerinden ve sayrılarevi başhekimlerimizden aldığım bilgilerle hali yakından izlem ediyorum. En degaje manada afiyet çalışanlarımızın mahiyet haklarının iyileştirilmesine müteveccih bulunan çalışmalarımız da bitmeme ediyor. Büyük emeklerle yetişen afiyet personelimizi adalet etmiş bulunduğu ve elimizden gelenin en iyisiyle buluşturmak düşüncesince düzenlemelerin tamamını yakından seyrediyor ve kavram alacağımızı görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Mülakat yapmadan hoppadak KPSS imtihanı sonuçlarına gereğince önerge yapacağız”

Asistanlar dair yapılacak çalışmalara da yer veren Sağlık Bakanı Koca, “Uzmanlık asistanlarının emek vermek şartları ile dayalı başlattığımız çalışmanın birlikte eğitimlerini de düzenleyen toy ve degaje şümullü icraat yapıyoruz. Konuyu kâffesi yönleri ile ele alıyoruz. Tüm tarafların fikrine, tecrübesine ve görüşüne başvurma edeceğiz. Çoğulcu eş yaklaşımla ele alınacak değme mevzuda kuma akla ulama sunacak değme katkıyı akıbet etap kalburüstü görüyorum. Daha elleme pedagoji bilimi meydan ve şimdi elleme şartlarda etkin Uzmanlık öğrencilerinin gelişmişlik seviyemizin ehemmiyetli ölçülerinden birisi olacağını düşünüyorum. Sağlık personellerinden oluşan bu iri aileye toy üyelerin katılacağı müjdesini şimdi evvela vermiştim. Bu mevzuda da aşırı geçenlerde elleme gelişmeleri öğür olacaksınız. Heyecanla aramıza katılmayı gözleyen canlı kardeşlerim, beklediğiniz günün yaklaştığını tabir kılmak isterim. Mülakat yapmadan hoppadak KPSS imtihanı sonuçlarına gereğince önerge yapacağız” açıklamasında bulundu.

Turkovac'ın dizi istihsal önceleri Acil Kullanım Onayı alabilmesi düşüncesince gönüllülere gerekseme bulunduğu vurgulayan Koca, “Ülkemizin gururu yerel aşımız Turkovac'ın dizi üretime geçmesi düşüncesince halen gönüllülere gereksinimi var. Kendi aşımız özlük gücümüzdür. Bu gücü yaşama giyinmek düşüncesince 18-59 gözyaşı arası dü doz aşılama ergin metin yurttaşlarımız anımsatma dozu düşüncesince fahri edinmek kıl payı en benzeyen site hastanemize başvurma edebilir, enabiz.saglik.gov.tr adresinden yahut e-nabız hareketli uygulamasından fahri olabilirler. Gönüllü olun, özlük aşımızın sahibi olalım” dedi.

"Hatırlatma dozu yapılmasının akla yatkın olacağına karar verildi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dakika gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısında birtakımı ehemmiyetli kararlar aldıklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu kararları tanzim etmek gerekirse, mRNA aşısı ergin olup 2. dozdan itibaren 6 ayak tabanı genişliğinde müddet eski insanlara riziko grupları önceliklendirilerek anımsatma dozu yapılmasının akla yatkın olacağına karar verildi. Bu gruplar, 60 gözyaşı üstündeki vatandaşlar, 18-60 gözyaşı ortada olup vakayiname rahatsızlıkları olanlar, özellikle afiyet personelleri edinmek kıl payı faziletli riskli mesleklerde çalışanlar. 60 gözyaşı üstündeki yurttaşlarımız ile gebelerin dört dörtlük aşılı olmalarının akıbet etap ehemmiyetli bulunduğu eş defa şimdi vurgulanmıştır. İleri yaşlarındaki yurttaşlarımız ve ana adaylarımızın aşıları fire kalmamalı.

Okullarda salgına müteveccih herhangi taramaların hali değerlendirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızla ortaklaşa iş zarfında taramaların bitmeme ettirilmesi salgının seyri açısından ehemmiyetli eş belirtke kendisine görülmüştür. Mevcut dölleme hali da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların kâffesi nüfusa payı yüzdelik 67, 2 doz aşılı olanların payı ise yüzdelik 59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek düşüncesince bu oranın yüzdelik 70'in ilişkin çıkarılması gerekmektedir. Salgın sona ermeden ve sosyal muafiyet elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler