USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda konuştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muhacir sağlığı dair yenilikçi ve ihtiyaçlara makul izlem ve planlamaların geleceğe kudret markajcı vasıtalar olacağını belirtti.

Bakan Koca, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nda konuştu
17-03-2022 17:09
İstanbul

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı teşrikimesai ile planlı Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı'nın Bakanlar Oturumu'nda konuştu.

Göçün, herhangi müşterek bölgede bulunduğu kadar afiyet dalında da arsıulusal iş birliğini mecburi kıldığına dikkati çekici Koca, bu toplantının depar vesikası noktası bulunan hareket planı kadar baş döndürücü yönlü emek harcamaları ince altın bulduğunu fakat onama edilen belgelerin ruhunun konkre kendisine uygulamaya dökülmediği takdirde uğur boncuğu manası olmadığını söyledi.

Burada toplanmalarını "yeni müşterek hicret sağlığı anlayışının müşterek miladı" kendisine görmek icap ettiğini tamlayan Koca, "Bu vesileyle muhacir sağlığı dair geleceğe elan güven içinde bakılabilmesi düşüncesince çelimli müşterek çevir sesi verebileceğimizi düşünüyorum. Bu derinti esasta eskiden neleri yaptığımıza değil de gelecekte nelerin değişmesi gerektiğine odaklanmamız açısından da müşterek giriş olabilme özelliği taşımaktadır. Bu sebeple onama edeceğimiz akıbet dokümanı ve tavsiye edilen 5 sütunlu hareket planı baş döndürücü iri müşterek ehemmiyet taşımaktadır." niteleyerek konuştu.

Denenmiş yöntemlerle ayrımlı neticelere ulaşılamayacağının her insanın onama edeceği müşterek asıl bulunduğunu aktaran Koca, "Yeni günün ortaya çıkardığı koşullara akla yatkın sıfır politikalarla da muvaffakiyet kesbetmek müşterek hayaldir. Bu sebeple yenilikçi ve ihtiyaçlara akla yatkın izleme ve planlamalar geleceğe erke markajcı vasıtalar olacaktır. Göçmen sağlığı mevzusuna da bu perspektifle yaklaşmadığımız sürece muvaffakiyet elde etmemiz muhtemel değildir." ifadelerini kullandı.

"Göç sağlığı konusu ahali sağlığı disiplini biçimine getirilmeli"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu çerçevede, muhacir sağlığı konusunda; totaliter ve biricik afiyet yaklaşımının benimsendiği, baş döndürücü aydın afiyet hizmet hizmetlerine odaklanan, hava değişikliği kadar acemi ortaya çıkan afiyet tehditlerini de kapsayan, göçmenleri kırılgan gruplar içinde önceliklendiren, afiyet çabuk durumlarında muhacir grupları boşlama etmeyen ve hicret olgusunun aracısız etkilediği emanet sağlığı kadar hizmetleri engelleme fail müşterek yaklaşım benimsemediğimiz sürece başarıya ulaşmanın muhtemel olamayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm bu politikaları müzaheret geçirmek az daha de kanıta ve bilgiye gereksinimleri olduğuna ayraç fail Koca, şunları kaydetti:

"Bilgi ve kanıtı oluşturabilmek düşüncesince ise dizgesel bilim havuzlarına, disipline edilmiş ilmî programlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu sebeple hicret sağlığı mevzusunun müşterek ahali sağlığı disiplini biçimine getirilmesi icap ettiğini düşünüyorum. Ülkelerimizdeki yöntem imal süreçlerinde elbette ki totaliter hükümet yaklaşımının önemini vurguluyorsak, Birleşmiş Milletler sistemi özellikle edinmek az daha topu topu arsıulusal sistemde de bu mevzunun elan totaliter ve güçlendirilmiş müşterek eş güdüm içinde çalışılması düşüncesince savaş etmemiz gerektiğine inanıyorum."

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'nin başkanlığını meydana getirdiği oturum, DSÖ Avrupa, Afrika ve Doğu Akdeniz Bölgeleri ile uzuv memleket temsilcileri, taharri memuru polis maşer kuruluşları ve ilgilendiren paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Üye devletler, sığınmacı ve muhacir camiasının temsilcileri; sürdürülebilir müşterek afiyet ve hicret gündeminin prensipleri ile doğacak düşüncesince 5 hareket sütunu ve önceliği üzerine fikirlerini öne sürdüler. Ardından bakanlar ve öteki katılımcılar kabilinden irdelemenin hücre çarpan noktalarını eline geçiren ve doğacak düşüncesince eş müşterek gösterimi anlatım fail derinti akıbet vesikası onama edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler