USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz Reform” gündemiyle bir araya gelmiş olduğu 81 İl Sağlık Müdürüne, “Başlatılan bu toy hareketi temelli ve sürdürülebilir kılmadıkça güzel olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaş?

Bakan Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile bir araya geldi
14-09-2022 19:04

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 İl Sağlık Müdürü ile Ankara'da serbest çerçeveli bir güruh gerçekleştirdi. Toplantıda “Beyaz Reform”un bilgileri masaya yatırıldı ve il afiyet müdürlerinin istifham ve görüşleri alındı. Konuşmasına, “Bugün dip bir programla hepsi umumi müdürlüklerimizin sunumlarını dinleyecek, sorularınızı soracak, süreçler kendince yerinden kemiksiz yanıtlar alacaksınız. Yarın döneceğiniz illerinizde en dobra hizmeti verebilmek düşüncesince çalışacaksınız. Bugün yaptığımız şey, merkezimizde şahsen bulunarak Bakanlığımız yöntem ve stratejilerini durumunda solunum etmektir” diye süregelen Bakan Koca, oluşturulan toy sayfaya gerekseme duyulmasının nice sebebi bulunduğunu kaydetti.

“Yenilikler ile emek vermek koşullarımızı ve verdiğimiz hizmetin standardını artırmayı başardık”

2000'li yılların başlangıcında süregelen sağlıkta tahavvül programı ile şişman bir atak yapıldığının altını çizen Bakan Koca, “Yenilikler ile emek vermek koşullarımızı ve verdiğimiz hizmetin standardını artırmayı başardık. Dünya değişti. Çalışma şartları değişti. Hizmet algısı değişti. Her obje değişirken sistemimizin duruk kalması cins değildi. Yeni sisteme ve dönemin şartlarına makul şekilde daima beraberce güncellenmek zorundaydık. Sağlık çalışanlarına gönül rahatlığı geçerli hız vakaları artmıştı. Haksız malpraktis davaları ile hekimlerimiz finansal yükü baş döndürücü şişman davalara sunulan kalmaya başlamış, bu madde adeta birtakım kesimler düşüncesince bir nan kapısı biçimine gelmişti. Özlük haklarımız esas gereksinimlerimizi karşılamakta ağırlık çektiğimiz bir çözüm almıştı. Yıllardır geçerli başarım sisteminde adaletsizlikler oturmuş ve az kişiyi çok, baş döndürücü kişiyi az kıvançlı ayar bir çözüm almıştı. Özetle değiş ve güncelleme mübrem bir duruma gelmişti. İşte kılıç bu adımı atarak Beyaz Reformu başlattık. Bu bayağı bir kavram ve ya motto değildir. Beyaz bulunan aldığımız eğitim, alın terimiz, doktor önlüğümüzdür. Reform ise baştan mensur sürecidir” biçiminde konuştu.

“Başlatılan bu toy hareketi kalımlı ve sürdürülebilir kılmadıkça güzel olamayız”

Bakan Koca, Beyaz Reform'un üç sacayak bulunduğunu altını çizdi ve şunları kaydetti:
“Bunlardan ilki hekimlerimiz ve afiyet çalışanlarımız. Bu aşama düşüncesince üç eleştiri hücum yaptık. Bunlar, Sağlıkta hız yasasını çıkarmak, Malpraktis yasasını boşaltmak ve mahiyet haklarını baştan düzenleyen toy tekaütlük ve isteklendirme sistemini yaşama geçirmektir. Bu adımda konkre sonuçlar aldık. Sizlerden ve doktor arkadaşlarımdan mevrut art bildirimler bu yönde.

İkinci sacayak ise vatandaşa verdiğimiz hizmete erişimin kolay, etkili, emniyetli ve inanılır olmasıdır. Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti afiyet hizmetinin gelişigüzel evresini iyileştirir demiştim. Şimdi sizler namına verdiğim bu sözün yaşama mürur zamanıdır. Vatandaşlarımızın afiyet hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en çelimsiz müddette halletmek bundan sonradan bizlerin asli sorumluluğudur. Hastanelerimize başvurma fail tek vatandaşımızı art çevirmeden en dobra hizmeti en çelimsiz müddet ve en çalışan maliyetle sağlayan bir dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonradan en ehemmiyetli gündemimiz budur.

Üçüncü sacayak ise evvel dü ayağın sürdürülebilir kılınmasıdır. Başlatılan bu toy hareketi kalımlı ve sürdürülebilir kılmadıkça güzel olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini istikbal etmek var. Sizlerden istirhamım, bu mevzuya maksimum duygunluk göstermenizdir. Bu dü mevzuyu sonsuz güncellemek ve devim bilimi avlamak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına reva bir reformu yapmak fakat siz değerli ziyaretçilerimizin yardımıyla cins olacak.”

“Her etapta hepsi müspet ve aksi art bildirimleri bir zamanlar bizlere iletmeniz sonuç basamak önemli”

Beyaz Reformun beraberce başarılabilecek bir cereyan bulunduğunu tabir fail Bakan Koca, il müdürlerinden sürece enerjik ulama istedi. Bakan Koca sözlerini, “Her etapta hepsi müspet ve aksi art bildirimleri bir zamanlar bizlere iletmeniz sonuç basamak önemli. Doğrudan bana, icra vekili yardımcılarıma ve umumi müdürlerime gelişigüzel devir ulaşabilirsiniz. Sizler afiyet ordumuzun illerimizdeki komutanlarısınız. Omuzunuzdaki iyon bilincinde olun. Vatandaşımızın bizlerden beklediğini siz değerli ziyaretçilerimizin komutanız yapılmaksızın sağlamamız cins değil. Gün silkinip işe canla başla koyulma günüdür. Enerjiniz, azim ve kararlılığınız erdemli kazanmak zorunda. Benim sizlere bulunan güvenim tamdır. Sizler benim illerdeki beniz akımsınız. Buna makul cereyan edeceğinize inanıyorum” diye bitirdi.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler