USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler

Zayıflama rejimleri hazırlanırken evvel evrede bireyin metabolizma hızının ölçüldüğünü, hâlâ sonradan günce fiziki aktivitelerin incelenerek günde ne denli enerjiye gerekseme duyulduğunun hesaplandığını kail Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, “Eğer metabolizma h?

‘Az yiyorum ama kilo veremiyorum’ diyenlere altın öneriler
06-12-2021 14:00
06-12-2021 14:00

Yakın arkadaşınızla herhangi müşterek güneş ayrımsız yemekleri yeseniz, ayrımsız egzersizleri yapsanız, üste onunla ayrımsız cinsiyette, ayrımsız yaşta, ayrımsız boyda ve kiloda olsanız güçlü o sizden henüz aceleci kilo veriyor olabilir. Bu durumun sebepleri kendince bilgilendirmede mevcut Medical Park Ordu Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Anıl Öztürk, vücudumuzun emek vermek prensibine gereğince kasların yağlara gereğince baş döndürücü henüz müşterek tomar erke harcadığını belirtti.

“Metabolizmayı hızlandırmanın şifresi adale yoğunluğunu artırmak”
Uzman Diyetisyen Anıl Öztürk, “Kas yoğunluğu müşterek tomar bulunan şahıslar hem antrenman esnasında henüz müşterek tomar ısın harcarlar tıpkı sürede egzersizden sonradan kısaca 39 sayaç süresince ısın masrafları azami kurda olur. Bu hali dikkate aldığımızda metabolizmanızı tacil etmek düşüncesince vücudunuzun adale yoğunluğunu bırakmak şarttır” dedi.

“Düzenli spor yapın, açıklık öğünleri boşlama etmeyin”
Spor yapmanın metabolizma hızlandırmada baş döndürücü ehemmiyetli müşterek görevi bulunduğunu ve sporun yanında tüketilen muhtelif besinlerin de metabolizmayı hızlandırmaya araştırma görevlisi bulunduğunu tabir fail Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını artıracak tavsiyeleri şöyleki sıraladı:

“Güne kahvaltıyla başlayın. Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın ve açıklık öğünlerinizi yapmayı boşlama etmeyin. Kahvaltı ve öğlen vakti öğününü donanımlı tutup, şeb ezanı yemeğini muhtemel az öte bol ve er saatlerde tamamlayın. Her öğününüzde içre protein mevcut müşterek gıda tüketmeye nazarıitibar gösterin. Yemekleri güzel çiğneyin. Spor yapın ve güneş içre canlı olun. Her güneş sağlıksız saatlik müşterek seyir ve adale kütlenizde artma sağlayacak bulunan ciddiyet egzersizlerini spor programınıza ekleyebilirsiniz. En az 20 zaman spora bitmeme edin. Her güneş ayrımsız saatlerde ve birinci sınıf müşterek halde uyumaya nazarıitibar gösterin. Kan değerlerinizi ölçtürün. Eğer güçlü depolarınız kifayetli değilse tagaddi düzeninizi sorgulayıp değiştirin. Kan değerleri düşüt insanda metabolizma hızı, bedenin yeteri denli müvellidülhumuza kullanmaması yardımıyla henüz düşüt olur. Günlük adına yeterince kalsiyum aldığınızdan sakıncasız olun. Her öğününüzde C vitamini içeren yiyecekler bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Çorbalarınızı, kahvaltılık söğüşlerinizi limonlu tüketebilirsiniz. Öğle yada şeb ezanı öğünlerinizin birinde çorba bulundurmaya nazarıitibar gösterin. Kan şekerini henüz etraflıca sürede yükselten, sonuç suyu adına meyve, alkan atlatmak adına dört dörtlük tahıllı atlatmak kabilinden glisemik indeksi düşüt besinleri tüketmeye nazarıitibar gösterin. Omega 3 deposu balık eti, keten tohumu kabilinden besinlerle Omega-9 deposu zeytinyağı kabilinden yararlı yağlara günce diyetinizde arazi verin."

“Yaş ve kalıtım bilimi faktörler metabolizma hızını etkiliyor”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, metabolizma hızını etkileyen faktörleri ise şöyleki anlattı:
“Yaş: Yağ yüzdesinin çoğalması ve hareketin azalması dolayısıyla gözyaşı ilerledikçe metabolizma hızı düşer ve kilo ita hızı yavaşlar.

Genetik: Ailesinde aşırı kiloluluk müşterek tomar miktarda tanıdık bireylerin gittikçe obez olma ihtimali yüksektir. Yani yağ kütlesindeki fazlalık, metabolizma hızında bayağılık demektir.

Cinsiyet: Erkeklerin yağ payı hanımlara gereğince henüz düşük, adale oranları ise henüz yüksektir. Bu sebeple adamların metabolizma hızı hanımlara nazaran henüz hızlıdır.

Vücut Isısı: Vücut ısısının yükselmesi, metabolizma hızını artırır. Bu sebeple tagaddi düzeninizde termojenik tesiri faziletli besinlere arazi vermelisiniz.

Hamilelik: Kadınların hamilelik dönemlerinde dem basınçlarının artmasından ötürü metabolizmaları hızlanır.
Protein: Günlük diyetinizde proteini boşlama etmeyip yeterince kabul etmek metabolizma hızı düşüncesince enine boyuna önemlidir. Çünkü proteinlerin termojenik tesirleri henüz yüksektir ve metabolizmada henüz müşterek tomar miktarda etkin kasların yapısına katılırlar."

“Kulaktan biber dolması bilgiler dokunca getirebilir”
Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, hipertermi ismi maruz ateşin hastalıkların, hipertroidinin, hanımlarda mens döneminden elden ahir haftanın da metabolizma hızının faziletli seyrettiği vaziyetlere dayanıklı verilebileceğini söyledi.

Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, başkaca “Kendisinde yukarıda anlattıklarımıza benzeri değerlendirmesi bulunan insanların metabolizma hızı, dem değerleri kabilinden ehemmiyetli detayların tespiti ve dair uzmanlaşmış müşterek diyetisyenden dayanak alması zayıflamanın en akıllıca yöntemidir. Kulaktan biber dolması bilgiler ile her insanın ayrımlı yöntemlere gerekseme duymasına karşın eş dosttan mahsus şekilleri infaz etmek yarar adına dokunca da getirebilir“ uyarısında bulundu.

Metin Akyürek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler