USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Avrupalı doktorlar çare bulamadı, Türk doktor ayağa kaldırdı

Arnavutluk'ta doktorların 3 ay yaşam biçtiği dokunmabana hastası, Türkiye'de yegâne cerrahi müdahale ile iflah buldu. İyileştikten sonraları arama düşüncesince baştan Türkiye'ye mevrut hasta, kendisini cerrahi müdahale fail doktoruna sarılarak teşekkürname etti.

Avrupalı doktorlar çare bulamadı, Türk doktor ayağa kaldırdı
27-02-2022 09:57

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da canlı dokunmabana hastası Mariata Marco (61), birlikte müddet geçmiş yaptırdığı koku testinde uykuluk fonsksiyonlarında ayrımlılık çıkınca ultrasona girdi. Ultrasonda karaciğerinde yığın belirleme edilen Marco'nun pataloji kararında dokunmabana hastası bulunduğu anlaşıldı. Bu süreçte Mariata Marco'nun dişçi bulunan kızı Roberta Marco, Arnavutluk, Avrupa devletleri ve Türkiye'de nice doktorla görüştü. Doktorlar karaciğerde mevcut kitlenin aşırı iri olduğunu, karaciğerin kusursuz ortasında bulunduğunu ve ameliyatın riskli bulunduğunu söyleyerek talih vermedi. Annesinden ümidini kesmeyen Roberta Marco, internetten hastalıkla ait videolar izlediği esnada dokunmabana tedavisinde güzel ameliyatlara imza atan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Aydın'ın videolarına balya geldi ve namına ileti attı. Prof. Dr. Aydın'ın daveti ilişkin İzmir'de mevcut Oncolive Kliniği'ne mevrut Arnavut hasta, burada ameliyata hazırlandı. 2 günce tedarik sürecinin arkası sıra cerrahi müdahale masasına yatan Mariata Marco, güzel güzeşte operasyonun arkası sıra 3 devir hastanede yattı. Daha sonradan hastaneden taburcu edilen Marco, sağlığına kavuşarak ülkesi Arnavutluk'a döndü.

Doktoruna şarkıyla teşekkürname etti

Birçok doktorun en birlikte tomar 3 ay yaşam biçtiği fakat Prof. Dr. Ünal Aydın kabilinden meydana gelen cerrahi müdahale sonrası sağlığına mülaki Mariata Marco, Aydın'ın kliniğine baştan kontrole geldi. Kontrolde enine boyuna dosdoğru ve hareketli hasıl Arnavut hasta, doktoruna sarılarak ve ona liet söyleyerek teşekkürname etti. Kızı Roberta ve oğlu Gregory ile Türkiye'ye mevrut Mariata Marco, sağlığına kavuştuğu mutluluğu melodilere döktü.

"Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı"

Avrupa ve Türkiye'de muhtelif doktorlara gittiğini fakat doktorların cerrahi müdahale düşüncesince beklenti vermemesi ilişkin İzmir'deki Oncolive Kliniği'ne geldiğini özetleyen Mariata Carlo, Türkiye'ye vardığında Prof. Dr. Ünal Aydın ve kadrosu kabilinden enine boyuna yunak karşılandığını ve otama sürecinde ne yapılması icap ettiğinin bap özdek anlatıldığını söyledi. Carlo, "Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı. Hastalığım zımnında bana 3 aydan endamsız birlikte yaşam biçilmişti. İnternet üstünden Ünal Aydın ile muarefe fırsatı bulduk. Kendisi bizlere birlikte bağış kabil oldu. Burada cerrahi müdahale oldum ve demincek sağlığıma kavuştum. Çok bahtiyar birlikte biçimde Arnavutluk'a döndük. Kendisi Müslüman birlikte doktordu ve ego de rastgele şeyden geçmiş Arnavutluk'ta Müslüman birlikte ailenin ferdiyim. Bu nedenden dolayı çevre da Aydın kabilinden otama edilmem bana kendimi dobra hissettirdi" dedi.

"Kurtulamaz denilen hastamızı kestirmece 1 hafta kabil birlikte süreçte sağlığına kavuşturduk"

Prof. Dr. Ünal Aydın ise, Arnavut hastasını baştan sağlığına kavuşturduğu düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Aydın, "Oncolive Kliniği'nde dünyanın rastgele yerinden onkolojik hastaları ikrar ediyoruz. Bunu yaparken de 'İyileştirmek İyiliktir Derneği' hesabına da iane ediyoruz. Hastamız Arnavutluk'tan geldi ve namına ülkesinde, Avrupa vatanlarında ve Türkiye'de cerrahi manada talih verilmemişti. Hastamızın kızı internetten meydana getirdiği tetkikat neticesinde kliniğimizle iletişime geçti. Bize raporlarını gönderdiğinde cerrahi müdahale şansı verebileceğimizi söyledik. Onlar da tek saat kaybetmeden İzmir'e geldiler ve 2 devir kabil endamsız birlikte tedarik sürecinin arkası sıra hastamızı cerrahi müdahale masasına aldık. Ameliyatın arkası sıra 3 devir hastanede yattıktan sonradan kendisini taburcu ettik. 5'inci günün böylelikle da kendisini ülkesine, Arnavutluk'a göndermiş olduk. 3 ay yaşam biçilen ve 'kurtulamaz' denilen hastamızı kestirmece 1 hafta kabil birlikte süreçte sağlığına kavuşturduk. Bu manada hem ekibime aynı sürede bizlere dayanak noktası bulunan tamamı profesyonellere teşekkürname ediyorum. Dünyanın sert aşırı durumunda bireylere beklenti olduğumuz düşüncesince ülkem hesabına da aşırı mutluyum. Aynı sürede bu süreçte insanlarla da aşırı çelimli dostluklar, arkadaşlıklar kuruyoruz. Mariata da sağlığına kavuştu ve ahit kontrole vardığında bizlere şarkılar söyledi" sanarak konuştu.

"Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde aynı sürede görmüş geçirmiş hekimler yönünde enine boyuna ileride"

Sağlık turizmi açısından da bu janr cerrahi operasyonların önemine yer veren Prof. Dr. Aydın, Türkiye'nin afiyet yönünde aşırı encam kurda bulunduğunun altını çizdi. Aydın, "Türkiye'nin afiyet alanındaki başarısını da öğrenerek hastamız Türkiye'ye geldi. Kendisine 3 ay yaşam biçilmişti ve Türkiye'de bu janr olanaksız tanıdık rahatsızlıkların otama edildiğini inceleyerek buraya geldi. Bu da gösteriyor ki, Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde aynı sürede görmüş geçirmiş hekimler yönünde enine boyuna ileride. Bizim Oncolive Kliniği'miz de hayattaki sert aşırı merkezle yarışır, ayrıca onlardan elan encam ölçüde diyebilirim. Hastaların buraya gelip dokunmabana ameliyatı olup ve bedii ameliyatı olmuşçasına haset gününe, saati saatine sağlığına kavuşup ülkelerine dönmesi aşırı ayrı birlikte ağıt taşıyor. Ekonomik manada da Türkiye'deki meydana getirilen cerrahi operasyonlar yoğun şekilde uygun. Bu da afiyet turizmi açısında Türkiye'yi yeğleme edilmektedir devletler ortada şef durumuna getiriyor" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler