USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aşı olmadı, hamileyken virüse yakalandı “Yoğun bakım odasını anlatamam bile”

Karabük'te 7 maaş hamileyken virüse yakalanan manşet benzeri 26 yaşındaki Kübra Demir, entübe edilerek koyu bakımdan çıkmayı başarınca aşılama karşıtlarına hakeza seslendi; “O yoğum bakım odasını anlatamam bile” dedi.

Aşı olmadı, hamileyken virüse yakalandı “Yoğun bakım odasını anlatamam bile”
06-11-2021 15:39

Karabük Emniyet Müdürlüğü'nde işyar manşet memuru ve 7 maaş benzeri güneş tacı virüse yakalandı. Polis memuru aşılı bulunduğu için rahatsızlığı ayakta atlatırken, hali ağırlaşan 7 maaş hamile benzeri Kübra Demir ise Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi dip bakım servisine kaldırıldı. İlk yerine sezaryen ile bebeği tahsil edilen gailesiz ana elan sonradan entübe edilerek 6 çağ süresince dip bakım servisinde ölüm kalım savaşı verdi

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat'ın uyguladığı otama yöntemi ile değerleri normale dönüp yaşama tutunmayı başaran Demir, alışılagelen servise çıkarıldıktan sonradan telkih olmamasının pişmanlığını ise “O dip bakım odasını anlatamam bile” niteleyerek yaşadıklarını anlattı.

“O yoğum bakım odasını anlatamam bile”

Sosyal medyada okuduklarından çevre kendisinin de telkih karşıtı ve telkih iktisap etmek istemediğini özetleyen Kübra Demir, “Eşim rolü icabı dü düze Biontech aşısı oldu. Hatta ona bile telkih olmamasını söylemiştim. Ama virüse yakalanınca eşim bu rahatsızlığı ayakta atlatırken, ego aşırı ağırbaşlı birlikte halde entübe yerine yöntemince ölümden döndüm. O Yoğum bakım odasını anlatamam bile. Ölümden döndüm. Herkes behemehâl aşısını olsun, hususuyla ki hamileler behemehâl olsun” dedi.

“Hamileler behemehâl aşılarını olsun”

7 maaş hamile iken Covid-19'a yakalandığını özetleyen Demir, “Sezaryen olup bebeğimi aldılar. Sezaryen olduktan sonradan teneffüs problemi yaşamaya başladım ve entübe edilerek 6 çağ tam dip bakımda kaldım. Çok tekaüt eyyam yaşadım. Keşke telkih olsaydım. Allah razı olsun doktorlarımız aşırı uğraş vererek adeta vantilatör oldular. Tedavim müspet son verince şuan alışılagelen servise alındım. Nefes alamıyordum, aşırı kötüydüm. İlk başlangıçta köle karşıydım telkih olmaya ama banko anca değilmiş. Herkes aşısını olsun hususuyla ki hamile anneler. Ben aşırı tekaüt proses geçirdim. Hele o dip bakım süreci aşırı kötüydü. Çok şükür kurtuldum. Bebeğim 31 haftalık iken döndü ve bebeğimi elan kucağıma bile alamadım. İnşallah onu da kucağımıza alırız” sanarak konuştu.

Covid-19 hastalarına uyguladığı çare tedavisi ile ilişik yayınladığı makaleyle evren literatürüne giren Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Uzmanı Doç. Dr. Murat Acat ise kamuoyunda 'gebeler telkih olmaz' sanarak birlikte inanışın bulunduğunu fakat 3 maaş dönemden sonradan gerçeklenmiş telkih olmasını önerdiklerini söyledi.
Hastalığı ağırbaşlı nâkil dü kol hastaların bulunduğunu özetleyen Acat, "Birincisi dü düze sinovac aşısı reşit ve üstünden 5-6 aydan elan birlikte tomar önceki yaşlılar, birde tek halde telkih gömgök telkih karşıtı gençlerimiz var. Yoğun bakımda yatan hastalarımızın iri kısmı maatteessüf telkih sıfır çoluk çocuk yahut çabucak 2 düze sinovac reşit yaşlılarımız var.

Sağlık Bakanlığımızda geçtiğimiz günlerde Biontech ile ilişik 3 düze aşıların yapılması ile ilişik düzenlemelerin yapıldığını açıklamıştı. Tüm halkımıza başta telkih olmayanlara biran evvela aşılarını yaptırmalarını, 2 düze telkih olanlarından üçüncü düze aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Birde peçe resmiyet işini birlikte tomar önemsemez olduk. Bunun en iri delili, sabık yıl bu aylarda birlikte tomar enflüanza marazlı görmüyorduk.

Bu yıl elan birlikte tomar enflüanza hastası görüyoruz. Bunun en iri nedeni de maşer da peçe resmiyet ile ilişik yerine relaks var. Karabük ağırbaşlı uran şehri ve başta şişko çalışmaların bulunduğu işyerlerinde ofis hekimlerinin ve şahsen patronların peçe ve resmiyet konusunu gerçeklenmiş üstünde durmaları gerekiyor. Karabük'te münasebet en birlikte tomar hikâye mevcut sanarak bunun nedenlerinin araştırılarak adına gidilmesi gerekiyor. Hastamız 31 haftalık dü canlı birlikte hastamızdı. İlkönce bebeği sezeryan ile alınarak kuvözde tedavisi bitmeme ediyor. Kendisi ise rahatsızlığı ağırbaşlı geçirdi. Yoğun bakımda entübe beli ve meydana getirilen otama ile servise çıktı. Solunum kaslarını ve öteki kasları güçlendirmeye müteveccih egzersizlere başladık. İnşallah gelecek hafta taburcu edeceğiz” dedi.

Yasin Erdem

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler