USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu

Antalya'da spor yaparken salladığı yumruğun arkası sıra aort damarı yırtılan ve geçinme şansı ceninisakıt tanıdık 44 yaşındaki Şahin Ergül, Prof. Dr. İsa Coşkun kabilinden meydana getirilen 6 saatlik müşterek operasyonla hayata tutundu. Normal dünyasına dönen Ergül, “Ha

Aort damarı yırtılan amatör sporcu 6 saatlik operasyonla hayata tutundu
07-03-2022 13:32

Muratpaşa ilçesinde canlı evli ve ortak bebek babası Şahin Ergül, derinliğine senelerden bu yana dövüş özellikle iktisap etmek kıl payı muhtelif branşlarda spor yaptı. Katıldığı bazısı şampiyonalarda dereceler elde fail Ergül, bugüne derece tek afiyet kontrolünden geçmedi ve rastgele ortak sorunla da karşılaşmadı. Ergül, bundan 5 ay evvel salonda idman icra ettiği esnada salladığı ortak yumruğun arkası sıra nefesi daralıp yere yığıldı.

Bir müddet sonraları kendine mevrut Ergül, kendini dobra hissedince hastaneye başvurmadı. Güvenlik işi ile de uğraşan Ergül, kendini halsiz ve bitap hissetmeye başlayınca hastaneye başvurmaya değişmeyen verdi. hususi ortak hastaneye başvuran Ergül, meydana getirilen araştırmaların arkası sıra kalbinde dava bulunduğunu ve şümullü ortak hastaneye başvurması icap ettiğini öğrendi. Bunun üstünde araştırı önleyen Ergül, Memorial Antalya Hastanesi'ne başvurup Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun ile görüştü. Ergül'ün meydana getirilen araştırmalarda aort damarının yırtıldığı ve bunun beraberinde aort kapağında da yetmezlik bulunduğu belirlendi.

Bunun üstünde Coşkun, hastasını doğrudan ameliyata aldı. Yaklaşık 6 saat devam eden operasyonla hastanın bire ortak anda hem aort damarı bununla beraber aort kapağı değiştirildi. Birkaç güneş şimdi spora bitmeme etmesi yerinde faziletli ahiret yolculuğu riski ile dirlik karşıya duracak bulunan Ergül, geçirdiği operasyonun arkası sıra mıhlı halde dünyasına bitmeme ediyor.

"Acil ameliyata aldık"

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İsa Coşkun, hastanın 6 ay evvel döş ağrısı, belden aşağısının tutmaması halinde gelişen şikayetlerle başvurduğunu hatırlattı.
Şahin Ergül'ün ağırbaşlı spor yaparken ortak vuruş sonrası şer geçirdiğini ve apayrı hastanelerde meydana getirilen araştırmaların arkası sıra kendilerine başvurduğunu dile getiren Coşkun, “Bize aceleci cerrahi müdahale düşüncesince geldi ama gene kılıç ortak kol araştırmalar yaptık. Tetkiklerde aort damarının 10 santim genişliğinde, kalbinin iri bulunduğunu belirleme ettik. Ön hazırlıkların arkası sıra ameliyatı gerçekleştirdik” dedi.

"Birçok marazlı hastaneye yetişemezdi"

Yaklaşık 6 saat devam eden ameliyatın içinde ne bulunduğu üstünde bilgiler verici Coşkun, “Kalp cerrahisinin derinliğine ve riski faziletli operasyonlarından biriydi. Operasyonda hastamızın bire ortak anda hem aort kapağını bununla beraber aort damarını değiştirdik. Hastamızın aort damarı yırtılması (aort diseksiyonu) vardı. Bu yırtılmada ansızın ahiret yolculuğu gerçekleşebilir. Saatlik ahiret yolculuğu riski yüzdelik 50 civarındadır ve çın ortak problemdir. Birçok marazlı hastaneye yetişemez. Bizim hastamız bahtlı grupta arazi alıyor. Ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik, alışılagelen dünyasına arka döndü” diyerek konuştu.

"Aynı anda dü operasyon"

Nadiren meydana getirilen ortak operasyonu hastaya gerçekleştirdiklerini kaydeden İsa Coşkun, “Hastayı his dayanaklık etmek aletine bağladık. Ardından kalbi durdurup aort damarını açtık ve yırtığı gördük. Aort kapağında gelecek derecede yetmezlik vardı. Hastamızın aort kapağını ve aort damarını bire ortak anda değiştirdik” dedi.

"Kalbi dev derece olmuştu"
Hastasının seneler öncesine dayalı ortak aort kap sorunu ve adına ortak de aort damar genişlemesi yaşadığını tabir fail İsa Coşkun, “Hastamızın kalbi alışılagelen kalbe layıkıyla dev derece olmuştu. 10 santim büyüklüğünde de ortak anevrizmamız vardı. Bu ameliyatlar vatanımızda başarıyla yapılıyor. Fakat hastamızın bugüne ağırbaşlı sporlar yapmış bulunmasına karşın tek afiyet kontrolünden geçirilmediğini öğrendik. O sebeple hastamızın bugüne derece bu problemleri ayırt edilmemiş” dedi.

"Ani ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi"

Hastanın o güneş hali ayırt etmesi ve ortak afiyet kuruluşuna başvurmasının ehemmiyetli olduğuna yer veren Coşkun, “Eğer bunu yapmasaydı hastanın hali şimdi kötüye gidecekti. Günün birinde ansızın ortak ahiret yolculuğu gerçekleşebilirdi. Damar yırtıklarında gördüğümüz, kanın kalbin dışına sızıp, kalbi durdurduğu ve ansızın ölümü gerçekleştirdiğini biliyoruz” diyerek konuştu.

"Spor önceleri afiyet kontrolü önemli"

İsa Coşkun, hastasının kestirmece 20 senedir spor yapmasına karşın tek afiyet taramasından geçirilmemesine tepkime gösterdi.

Coşkun, spor meydana getirecek bulunan insanların kesinlikle öncesinde ortak afiyet kontrolünden geçmesi ve yılda ortak kat derneşik yerine afiyet taramasından geçmesinin ehemmiyetli bulunduğunun altını çizdi.

"Rahatsızlığımın bilincinde değildim"

44 yaşındaki Şahin Ergül, önemsiz yaşlardan buyana sporla uğraştığını belirterek, “Yıllardır muhtelif sporlar yapıyorum ama rahatsızlığımın bilincinde değildim. Spor yaptığım düşüncesince kendimi daima çelimli hissediyordum. Bireysel sporlar yaptım, kuvvet güreşi ile uğraştım. Yarışmalara gittiğim devir ortak afiyet kontrolünden geçmedim. Benim de durumum tek dikkatimi çekmedi. Bundan 6 ay öncede yumruk oyunu antrenmanı yaparken, ortak vuruş sırasında kolum boşa print nefesim daraldı ve yere düştüm. Bayılma hissettim. Sonra kalktım hastaneye gittim” dedi.

"Şanslıyım"

Başvurduğu hastanede meydana getirilen muayenesinin arkası sıra Memorial Antalya Hastanesi'ne ve Prof. Dr. İsa Coşkun'a başvurduğunu dile getiren Ergül, “Burada ameliyatımı oldum. Şu an afiyet durumum aşırı iyiyim. Spora da başladım. Normal hayatıma döndüm, kendimi dobra hissediyorum. Hayatımı da kaybedebilirdim. Şanslı ortak halde Allah'ın da sayesinde yaşamda kaldığıma inanıyorum. Çünkü biraz güneş sonraları hastaneye gittim, üstünden devir geçse de bana ortak bilinçlilik olmadı. Sonra buraya gelip ameliyatımı oldum” ifadelerini kullandı.

İsa Akar-Ertuğrul Gün
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler