USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anne sütü bebekte aşı etkisi oluşturuyor

Anne sütünün hem bebek, bununla beraber ana düşüncesince nice faydası bulunduğunu anlatım fail Dr. Filiz Albayrak, bebekte aşı etkisi oluşturduğunu söyleyerek, “ Anne sütü bebeği hastalıklara ve enfeksiyonlara gönül rahatlığı koruyor ve zeka seviyesini arttırıyor” dedi.

Anne sütü bebekte aşı etkisi oluşturuyor
21-10-2021 10:55

Anne sütünün bebekler düşüncesince önemine yer veren İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Filiz Albayrak, bebeğin gerekseme duyduğu eksiksiz gıda öğelerini ana sütünden alabileceğini tabir etti. İçerisindeki koruyan maddelerin bebekte aşı etkisi oluşturduğunu, bağışıklığını kuvvetlendirip bebeği hastalıklara gönül rahatlığı korurken, ileriki yaşlarda da oluşabilecek obeziteye yakalanma riskini düşürdüğünü söyledi. Emziren annenin ise tevellüt evveliyat kilolarına ulaşmasının şimdi hazırlop bulunduğunu tamlayan Albayrak, “Emzirme anneyi emcek ve mebiz kanserine gönül rahatlığı koruyor” dedi.

“Anne sütü ile sönümsüz bebekler şimdi cin fikirli oluyorlar”
Annelerin dosdoğru nesiller düşüncesince bebeklerini kesinlikle emzirmeleri icap ettiğini kail Dr. Filiz Albayrak, “Anne sütünün hem bebeğe bununla beraber anneye aşırı faydası var. Bebeği müşterek nevi aşılıyor, onu hastalıklara, alerjilere ve enfeksiyonlara gönül rahatlığı koruyor, muafiyet sistemini kuvvetlendiriyor, zekâsını arttırıyor. Anne sütüyle sönümsüz bebekler yeteri derece beslenemeyen bebeklere kıyasla 8 nokta şimdi cin fikirli oluyorlar. Nekrotizan enterokolit dediğimiz bumbar iç örek iltihabını ve acemi doğan sarılıklarının oluşmasını engelliyor. Emzirmenin de anneye aşırı müşterek tomar faydası var. Öncelikle bebekle arasındaki bağı kuvvetlendiriyor. Anneyi emcek ve mebiz kanserine gönül rahatlığı koruyan oluyor. Bununla baş başa annenin tevellüt evveliyat kilolarına kavuşması şimdi hazırlop olmaktadır ve şayet çalışan emzirirse geçmiş 6 ay bazısı koşullarla baş başa acemi gebeliğin oluşmasına da bariyer olabiliyor” niteleyerek konuştu.

Bebeklere abla verilmesinin obeziteyi tetiklediğini kaydeden Albayrak, husus üzerine meydana getirilen icraat da bulunduğunu söyleyerek, “ Bebekliklerinde şişman ve obez olabileceği memul bebeklerin yeteri derece ana sütü aldığında büyüdüklerinde obez olmadıklarını yayınlayan neticeler var. Mama ile sönümsüz bebeklerin ise aşırı kiloluluk olma riski şimdi fazla” dedi.

“Günde minimum 2-3 litre nakit katılması ana sütünün oluşması düşüncesince yeterli”
Annenin yeterince nakit alması yerinde süt oluşumunun beklenen bulunduğunu ancak annenin stabil ve dosdoğru beslenmesinin sütü şimdi stabil ve dosdoğru yapacağını dile getiren Albayrak, “Keçiler kekikli otları tükettiklerinde sütleri ve o sütlerden meydana getirilen peynirleri kekik kokar. Yani ana ne yerse bebeğe sütü ile onu veriyor. Dolayısıyla dengeli, sağlıklı, proteinli, sebze-meyve, vitamin-mineral ağırlıklı beslenmesini öneriyoruz. Ama bu olmadığında fark vücuttaki eksiksiz depolar kullanılır ve gine süt yapılır. mühim bulunan annenin sıvısının ehliyetli olması. Günde minimum 2-3 litre nakit alması ana sütünün oluşması düşüncesince yeterli. Süt inşası filhakika beyinde başlayıp beyinde sonlanmış bulunan müşterek durum. Anne sütünün olacağına inandığında sütü olmaktadır ‘Ya sütüm olmazsa' endişesine kapıldığında da görüyoruz ki annelerin sütü azalıyor” niteleyerek konuştu.

“Bebek emzirmek anneleri emektar kilolarına kavuşturuyor”
Emziren annelerin tevellüt evveliyat kilolarına şimdi acele ulaştıklarını ve emzirmenin anneye erke harcattığını kail Albayrak, “Anne nakit veriyor, dolgunca fazlaca nakit alıyor. Dolayısıyla tevellüt evveliyat kilosuna hazırlop ulaşıyor. Ama emzirmediklerinde yahut yeterince emzirmediklerinde annenin kilogram vermesi azalıyor. Emzirme çağında annelere hoppa rejimler yapmalarını öneriyorum” dedi.

“Anne sütü almayan bebekler hastalıklara gönül rahatlığı savunmasız kalıyorlar”
Yeterince ana sütü ile beslenmeyen evlatların enfeksiyonlara gönül rahatlığı dayanım kazanamadığına ve muafiyet sistemlerinin aşırı dobra olmadığına, alerjik hastalıkların ve astım vakalarının şimdi müşterek tomar görüldüğüne aksan işleyen Albayrak, “Bağırsaklarda kolit dediğimiz bumbar iltihaplanmaları görülüyor. Dolayısıyla ana sütünü gelişigüzel devir yeğleme etmeliyiz. Erkenden mamaya başlatmanın bebek düşüncesince dobra bulunduğu sanılıyor. Hâlbuki hakeza olmadığını meydana getirilen sert aşırı emek özgülemek gösterdi. Mama kutularının üstünde yazan ‘Anne sütüne yaklaştırılmıştır' ifadesi fark ana sütünün bebek düşüncesince elzem bulunduğunun kanıtıdır” niteleyerek konuştu.

“İnek sütü bebekte kansızlığa sebebiyet verebilir”
Açık sütlerin bebekler düşüncesince önerilmediğini, 2 yaşına derece yalnızca ana sütünün bebeklere verilmesi icap ettiğini aktaran Albayrak, bebeğin emmemesi yerinde ibne sütü hesabına bitmeme mamalarının kullanılmasının akla yatkın bulunduğunu söyleyerek, “100 milimetre ibne ve ana sütündeki güçlü miktarı aynı. Ancak ana sütünde demirin doğrudan çabucak kâffesi bebeğe kazandırılırken, ibne sütünde güçlü emilimi aşırı az. Dolayısıyla da bebeklerde hissizlik doğrusu hissizlik gelişebiliyor. Bununla baş başa bebeklerde 4. aydan itibaren hissizlik düşüncesince damlalara başlanabiliyor. Erken devirde ibne sütüne başlatılan bebekte hissizlik ve alerjik reaksiyonların geliştiği görülüyor. Ama darda kalınıp, ibne sütü verilecekse ibne sütünü bulunduğu üzere değil, sulandırarak bebeğe özgülemek lazım. Bunun ölçüsü de 2 endaze suya 1 endaze süt eklenmesi biçiminde olabilir. Bunun haricinde nişasta ve düğü unu ile meydana getirilen mamaların sindirimi de bebek düşüncesince hazırlop değil. Bunlarla meydana getirilen mamalar bebeği etraflıca müddet tok tutar. Bebek kıtlık hissetmeyeceği düşüncesince de ana memesini etraflıca müddet emmez. Böylece emzirmeyen annenin sütü azalır” biçiminde konuştu.

“Doğumdan doğrudan ahir bebeklerini emzirsinler”
Annelerin hamileliklerinde emzirmeyle ilişik kesinlikle pedagoji bilimi almaları icap ettiğini dile getiren Albayrak, “Anneler doğuma gittiklerinde kafalarında ‘Bebeğimi emzireceğim, sütüm de olacak' bilgisini sindirmiş olsunlar. Doğumdan doğrudan ahir geçmiş sağlıksız sayaç süresince bebeklerini emzirsinler. İlk 6 ay ana sütü, ana sütü haricinde su da derun tek gıda vermesinler. Anne sütü bebeğin su gereksinimi olduğunda sulanıyor. Zaten bebeğin midesi küçük bulunduğu düşüncesince su verilmemeli. Bebek 2 yudum su içtiğinde fark gönül tokluğu hissedeceği düşüncesince annesini somurmak istemeyecektir. Yeterli oranda ana sütü alamadığı düşüncesince de gelişimi etkilenecektir. Suyla bebeğe mikrop kaptırma riski de aşırı fazla. Su sunulan bebekler amipli dizanteriden yoğum bakıma bile alınabiliyor. Dolayısıyla geçmiş 6 ay yalnızca ana sütü, 6 aydan sonraları da 2 yaşına derece ek gıdalarla ana sütüne kesinlikle bitmeme edilmesini öneriyorum” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler