USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anne karnında konulmuş olan tanılama ve doktorların grup emek harcaması Uzay bebeğin kalbini iyileştirdi

Kalbinde esas pulmoner atardamar damarları ile kapağının bulunmadığı ve cezaevi bulunmuş olduğu esas karnındaki 21. haftasında mahsus Uzay bebeğin hastalığının erken teşhisi, yaşama tutunmasında çalışan gösteriş oynadı.

Anne karnında konulmuş olan tanılama ve doktorların grup emek harcaması Uzay bebeğin kalbini iyileştirdi
04-09-2022 13:05
İstanbul

Anne karnındayken, kalbinde kanın akciğerlere taşınmasını sağlayıcı akciğer atardamarlarının olmadığı ve hapishane yer aldığı belirleme edilen Uzay Şimşek bebek, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin perinatoloji, bebek kardiyoloji ve bebek kardiyoloji koyu ihtimam kadrosunun süreci beraberce yürütmesi ve doğduktan sonraları problemine hızlıca dahil edilmesi sonucunda, metin ortak kalple taayyüş şansına kavuştu.

Anne Damla Şimşek'in gebelik sürecinde yaptırdığı derneşik kontroller esnasında, perinatoloji doktorları Uzay bebeğin kalbinde ortak dava ayırt etti.

Bunun ilişkin doktorlar, bebeğin takibini, bebek kardiyologlarıyla beraberce yürüttü. İncelemelerde, Uzay bebeğin, "pulmoner arter" namına adlandırılan, kanın kalpten akciğerlere taşınmasını sağlayıcı çağ damarlarının gelişmediği ve kalp odacıkları ortada hapishane bulunmuş yer aldığı anlaşıldı.

Doğum gerçekleştiğinde müvellidülhumuza satürasyonu baş döndürücü ceninisakıt bulunan Uzay bebek, elden bebek kardiyoloji koyu bakımına alındı. Beş çağ böylelikle anjiyosu meydana getirilen bebeğe, stent yerleştirildi.

Süreci strateji fail hekimler, bu cins karmaşa olaylara anayasa karnında teşhis konulmasının, takibinin birlik kuvvetli hastanelerde yapılmasının ve bebeğe doğumdan sonraları çabuk dahil edilmesinin, dirim süresinin uzatılması açısından ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti.

Kompleks anomaliler multidisipliner yaklaşımla ortak tane merkezde otama edilebiliyor

Hamilelik sürecinde anayasa Damla Şimşek'in kontrollerini karşılayıcı Kadın Doğum Hastalıkları ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Polat, AA muhabirine, gebeliklerin 21. haftasında detaylı ultrason yaptıklarını ve bebekte fetal sapaklık olup olmadığına baktıklarını, başkaca fetal ekokardiyografi ile kalbini incelediklerini anlattı.

Bu olayda saptadıkları anormallik zımnında hastanın vaziyetini perinatolog, bebek kardiyoloğu ve bebek kardiyoloji koyu ihtimam uzmanlarından oluşan fetal kardiyak konseyde ele aldıklarını aktaran Polat, bire ortak kadro ile anayasa karnındaki bebeği ultrasonla incelemeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

Doç. Dr. İbrahim Polat, incelemede, bebeğin kalbinde, akciğerlere revan anayasa atardamarlar bulunan pulmoner arterlerin ve kapağının olmadığını ve kalp karıncıkları ortada delikler bulunduğunu ayırt ettiklerini belirtti.

Tanı kesinleştikten sonra, doğumun peşi esna yapılacak işlemlere değişmeyen verdiklerini aktaran Polat, mevlit gününe derece da bebeğin rastgele ortak maslahat yaşamadığını, doğduğunda da bebek kardiyolojisine tasdik edildiğini kaydetti.

"Böyle karmaşa anomalilere teşhis konulması zor"

Kalp anomalileri fetusta baş döndürücü ortak tomar görülse de bunların birçoğunun dümdüz anomaliler bulunduğunu kail Polat, "Böyle karmaşa anomalilerin gözükmesi henüz eşsiz ve teşhis konulması da zordur. Fetal ekokardiyografi yapılarak konulmakta tanı. Normal ortak avrat mevlit uzmanı arkadaşın teşhis koymasını beklemeyiz. Kuşkulanıp, bizlere göndermesi yeterli." dedi.

Doç. Dr. İbrahim Polat, "Bu cins karmaşa anomalilerde behemehâl bebek kardiyolojisinin acele yahut muhtemelen ortak müddet böylelikle dahil etmesi müstelzim olaylar var. Bu cins olaylara bebek kardiyolojisi kendisi değişmeyen veriyor; elden dahil edilmesi, anjiyo yapılması gerekiyorsa. Bu 3 kilogramlık bebeğe anjiyografi düşüncesince bizim bebek kardiyolojisinde elden dahil edilebiliyor." ifadelerini kullandı.

Çam ve Sakura'da iri ortak perinatoloji kliniği bulunduğunu, İstanbul'un yanı esna Türkiye'nin muhtelif illerinden ilkin teşhis konulmuş bulunan vakaların kendilerine başvurduklarını özetleyen Polat, "Bu ortak kadro çalışması. Perinatoloji, bebek kardiyolojisi, bebek kardiyoloji koyu bakımı ve kardiyovasküler cerrahinin beraberce icra ettiği ortak iştir. Buraya mevrut bu cins hastalar, döşek problemi olmadıkça gönderme edilmeden, burada doğumu, ameliyatı yapılıp taburcu edilmektedir." halinde konuştu.

Dünyanın en ümranlı merkezlerinde caba bu olaylar "yüksek riskli" görülüyor

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Cansaran Tanıdır da yenidoğanlarda acele dahil gereksinimi olabileceği düşüncesince bu hastaların Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde doğmasının öneminden bahsetti.

Bu kimse hastalar doğuma alındıklarında, avrat mevlit kadrosunun sav vermesi ilişkin kendilerinin de doğumhaneye geldiklerini aktaran Tanıdır, doğumdan sonraları ekokardiyografi çektikleri bebekleri kardiyak koyu bakıma aldıklarını anlattı.

Tanıdır, takiplerini bitirdikleri bebeklerden acele prosedür gerektirenleri dakikalar yahut saatler içre anjiyografi ünitesine alabildiklerini dile getirdi.

Doç. Dr. Tanıdır, Uzay bebeğin doğduktan sonraları hızlıca koyu bakıma alındığını ve istikrarlı edildiğini, hali çakılı hale geldikten sonraları da izlemi yapılarak lüzumlu ilaçların verildiğini anlatım etti. Tanıdır, "Beş günce olduktan sonraları anjiyografi işlemi yaparak, anayasa karnında sıfır akciğer damarı düşüncesince stent yerleştirdik. Bu, bebeğimize muhtemelen ortak müddet kilo alması ve büyümesi düşüncesince müsaade verecek." dedi.

Dünyaya üç kilo ağırlığında mevrut ve akciğer atardamarı yok ortak hastaya ya cerrahi yahut anjiyografi müdahalesinde bulunulması icap ettiğini kail Tanıdır, ikisine de dünyanın en ümranlı merkezlerinde caba "yüksek riskli" namına prosedür yapıldığını aktardı.

Uzay bebeğe stent taktıklarında satürasyonunun yüzdelik 80-85 aralığına çıktığını dile getiren Tanıdır, bu sayede büyüyene derece dava yaşamayacağını anlatım etti.

Tanıdır, Uzay bebeğin tedavisinde ilerleyici süreçte izlenecek adımlara ilişkin, "İlerleyen dönemde, kalbin dü karıncığı arasındaki deliği kapatacağız ve kalbin bozulmamış tarafıyla akciğer damarının arasına ortak sentetik kondüit dediğimiz huy koyacağız. Büyüdükçe espaslı namına müdahaleler gerekecek. Uygun zamanlarda, akıllıca arama aralığına geldiği sürece rastgele ortak dava yaşamadan bunları atlatacağına inanıyorum." bilgisini verdi.

Müdahale gecikirse bebekte istenmeyen teessürat oluşabiliyor

Doç. Dr. İbrahim Cansaran Tanıdır, doğumların birlik kuvvetli sıfır hastanede olması durumunda, anayasa karnında teşhis konulmamışsa bebeğin tanısının gecikebildiğine dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Tanı gecikirse dahil gecikebiliyor. Müdahale gecikince de bebekte istenmeyen teessürat meydana gelebiliyor. Bu mevzuda en ehemmiyetli noktalardan birisi anayasa karnında tanının konulması yahut şüphelenilmesi henüz sonraları bu tanının kesinleştirilmesi ve birlik kuvvetli ortak hastanede doğumun yapılması ki erken dahil yapılabilsin. Hastanemizde 7 çağ 24 vakit bebek kardiyoloğu çalışmakta ve perinatoloji ünitesinde perinatologlar olmaktadır. Bu baş döndürücü iri ortak lüks. Çünkü Türkiye'de gelişigüzel hastanede bu bulunmamakta. Bu manada burada mevlit yapıldığında gelişigüzel muhtelif tedbir alınarak, hastalara erken devirde dahil edilebiliyor." sanarak konuştu.

Her sene Türkiye'de 1000'e andıran bebeğin bu halde doğabildiğine dikkati çekici Tanıdır, anayasa karnında teşhis konulmasının, multidisipliner yaklaşabilecek cerrahinin, kardiyolojinin, perinatolojinin ve bebek kardiyak koyu bakımın yer aldığı ortak ünitede mevlit yapılmasının önemini vurguladı.

Tanıdır, aileleri bu mevzuda kırılan olmaya, anayasa karnındayken strateji edilmeye çağırdı.

"Şu an Uzay bu durumdaysa onların sayesinde"

28 yaşındaki anayasa Damla Şimşek de bebeğinin kalbinde ortak dava bulunduğunu öğrenmelerinin kendileri düşüncesince baş döndürücü ürkütücü ortak his bulunduğunu söyledi.

Bu hale benzeri ve kendisinin baş döndürücü üzüldüklerini fakat doktorların takipte bulunacaklarını, tedavisinin gibi bulunduğunu söylediklerini özetleyen Şimşek, "Bebeğim doğduğunda yalnızca 2 saniye görebildim. Durumu sağlam güzel değildi. 2 saniyenin böylelikle bebeğimi aldılar. 5 çağ koyu bakımda göremedim. Ben de hastanede düzleşmek durumundaydım sezaryen mevlit yaptığım için. Eşim görmüş oldu bu süreçte. 5. günün böylelikle ego de bebeğimi gördüğümde baş döndürücü bahtiyar oldum. Sonrasında anjiyo işlemi gerçekleşti. Yoğun ihtimam süreci bitmeme etti fakat etibba gelişigüzel şeyin önünde gittiğini bildirdi. Sonra servise çıktık. Çok şükür şu an iyiyiz." ifadelerini kullandı.

Anne Şimşek, hastaneye, kalp ve perinatoloji doktorlarına teşekkürname ederek, "Erken devirde onların tanısı bizim düşüncesince baş döndürücü önemliydi. Bu süreçte de işlerimizi kolaylaştırdılar. Şu an Uzay bu durumdaysa onların sayesinde. Biz de anayasa ve babası namına baş döndürücü mutluyuz. Bebeğimizin enfeksiyon kapmamasına, satürasyonlarına, nabzına baş döndürücü ilgi edeceğiz. İlaçlarımızı derneşik kullanacağız, kontrollerimize geleceğiz." dedi.

Gebelere de seslenen Şimşek, "Bütün kontrollerinizi yaptırın. Hiçbirini boşlama etmeyin. Bu, biçimsiz neticelere etken olanaklı gitmediğiniz takdirde. Biz baş döndürücü şükür ercecik teşhisimizi koyduk. Tedavimiz de bizim düşüncesince kalburüstü ha erken teşhis sayesinde." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler