USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda eşsiz hastalıklarla ait hakkıyla cebelleşen müşterek fasile kitlesi de var. O kitlenin derdine çare olalım istiyoruz." dedi.

Ankara'da 'Nadir Hastalıklar Günü' etkinliği düzenlendi
01-03-2022 16:37
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Ankara'da "Nadir Hastalıklar Günü" etkinliği yapıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Toplumda eşsiz hastalıklarla ilgilendiren hakkıyla cebelleşen nezdinde eş kitlesi de var. Çocuğu eşsiz nezdinde dert bulunduğu devir onun tıbbi yönü iktisadi yönü içtimai yönü ile hakkıyla meşguliyet sağlayan yığın var. O kitlenin derdine deva olalım istiyoruz." dedi.

"28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü" etkinlikleri kapsamında Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde aktiflik düzenlendi.

Programda mütekellim Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Nadir emraz konusu sonuç zamanlarda aşırı konuşulan nezdinde konu. Özellikle SMA'lı hastalar üstünden aşırı konuşuluyor. Ancak eşsiz rahatsızlıkların hoppadak onunla sınırlanmış olmadığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünüvar, toplumda bu rahatsızlıkların aşırı kalın olmadığı, ama lazım tıbbı lazım maşeri gerekse iktisadi boyutlarında düşünüldüğünde eşsiz rahatsızlıkların yükünün o derece da az olmadığını gördüklerini belirterek, gelecekte eşsiz rahatsızlıkların çeşidinin hâlâ da artacağını varsayılarak toplumda aşırı ağırbaşlı seviyede nezdinde ağırlık biçimine gelebileceğini tabir etti.

Üniversitenin esas fonksiyonlarından birisinin camianın maslahat kendisine görmüş bulunduğu herhangi nezdinde mevzuya bellek yorması onunla ilgilendiren lazım bilimsel nitelikli gerekse maşeri manada icraat yapması bulunduğunu kail Ünivar, "Ankara Üniversitesi, Türkiye'nin en ehemmiyetli tababet fakültelerine eş üniversitelerden biridir. İki pare ehemmiyetli hastanesi var. İbn-i Sina ve Cebeci Hastanesi, hakkıyla camianın hem rutin meselelerinde bununla müşterek eşsiz emraz üzerine aşırı kâmil icraat önleyen ehemmiyetli hastaneler. Tıp fakültemiz 1945 senesinde kuruldu, 77'nci yılına girdi. Nadir Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezini de nezdinde sene derece önceki kurduk."

"Kısa devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız"

Yoğun nezdinde biçimde eşsiz hastalıklarla ilgilendiren çalışmalarını sürdürdüklerini tamlayan Ünüvar, "İddiamız şu, kılıç endamsız devir içinde Türkiye'nin en iyisi olacağız ve nezdinde dirhem hâlâ devir ilişki ama dünyanın en güzel merkezlerinden birisi olacağız. Nadir hastalıklarla ilgilendiren ne bap konuşuluyorsa o mevzuda Ankara Üniversitesi eşsiz emraz araştırı ve yürütüm merkezinin söyleyeceği nezdinde lakırtı olacak. Bu mevzuda nezdinde velayet olacak. Bu derece iddialıyız. Dolayısıyla 28 Şubat Nadir Hastalıklar günüde evvel kutladık. Bugün de nezdinde numara yılına yaklaştığımız merkezinde faaliyetlerini takdim etmek düşüncesince bu etkinliği yapıyoruz." dedi.

Bu mevzuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aşırı duygulu bulunduğunu tabir fail Ünüvar, eşsiz hastalıklarla ilgilendiren konularda, medyada devir kurnaz arazi düzlük haberlerle ilgilendiren devletin aşırı aceleci nezdinde biçimde konuş aldığını ve hastaların herhangi nezdinde ayrışık içtimai tıbbi ve iktisadi gereksinimlerini karşılamaya müteveccih çalışıldığını tabir etti.

Ünüvar, bu mevzuda aşırı derin ve canlı kendisine etkin nezdinde ekibin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Toplumda eşsiz hastalıklarla ilgilendiren hakkıyla cebelleşen nezdinde eş kitlesi de var. Çocuğu eşsiz nezdinde dert bulunduğu devir onun tıbbi yönü iktisadi yönü içtimai yönü ile hakkıyla derin nezdinde meşguliyet sağlayan yığın var. O kitlenin derdine deva olalım istiyoruz. Devletimizin üstündeki giderek beklenen eşsiz emraz yükünün de nite azaltılabileceğine ilişkin icraat gerçekleştirmek istiyoruz. Bu mevzuda hakkıyla giranbaha yöneticilerimizi kutluyorum."

Ankara Üniversitesi Nadir Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tuba Eminoğlu, maşeri bilinci uyarmak ve öğrencilerle baş başa farkındalığı peydahlamak düşüncesince etkinliği düzenledikleri söyledi.

Nadir rahatsızlıkların hoppadak Türkiye'de değil dünyada da ehemmiyetli keyif problemleri kendisine onama edildiğini belirterek, bunun sebebinin bu bölgede hâlâ karşılanmamış nice gereksinimlerin bulunması olduğuna ayraç etti.

Eminoğlu, "Nadir dert denildiğinde herhangi nezdinde birisi biricik hiç düşünüldüğünde ihtimal görülme sıklığı ceninisakıt kabilinden algılanmakta ama 7 bini hayli hastalığın bütünü nezdinde arada düşünüldüğünde ehemmiyetli nezdinde kol rahatsızlığı oluşturmakta. Tüm dünyada tahminî 350 milyon Türkiye'de ise 6 buçuk 7 milyon bireyin bu hastalıklardan etkilendiğini kestirim etmekteyiz. Aynı sürede bu rahatsızlıkların nezdinde ayrıcalığı de yüzdelik 80'inin kalıtım bilimi kendisine müteaddi ve yüzdelik 70'i çocukluk zamanında gözlemlenmekte." dedi.

Konuşmalarında arkası sıra Prof. Dr. Ünüvar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Aycan ile eşsiz mektepli grubu ve etüt görevlisi hekimler, boyayla panolara el izi bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler