USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Anjiyoda konfor devri

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Aksoy anjiyografi yahut anjiyo işlemi üzerine bilgelik verdi.

Anjiyoda konfor devri
04-10-2021 15:41

Prof. Dr. Aksoy, Medical Park Gaziantep namına üç buutlu görüntülemeyi sunduklarını, bunun kendilerine hem tanısı elan akla yatkın müşterek biçimde yapmayı aynı zamanda budaklı alana aceleten karışma olanağı sağlayarak, en çalışan tedaviyi temin başarısını sağladığını anlatım etti.

Prof. Dr. Aksoy, “Anjiyografi lafız manası namına damarların görüntülenmesi demektir. Normal anjiyo dü boyutlu görüntülemedir fakat damarlarımız üç boyutludur. Yalnız akıbet senelerde anjiyo cihazları gelişen teknolojiyle üç buutlu görüntüleme imkânı ile multidisipliner müşterek biçimde gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda, Anjiyo ile damarda müşterek sıkıntı müşterek tıkanıklık olup bulunmadığı kendince kesin namına bilim edinilebilmektedir. Bu şekilde, hem canlandırma ve hem tedavide izlenilecek formül belirlenmektedir. Anjiyo yönteminin uygulanması düşüncesince rahatsızlığı ayraç fail en ehemmiyetli endeks ise döş ağrısıdır. İki değişik yaklaşımla koroner anjiyografi yapılmasını önermekteyiz. Uzman otacı nezdinde kontrol edilen hastada önsezi krizi tehdidi kabil müşterek etmen belirleme edildiğinde bazısı testlere icap duymadan elden anjiyografi yapılabilmektedir. Akut önsezi krizi esnasında da aracısız namına anjiyografi uygulanmaktadır. Burada hedeflenen ise önsezi damarlarının görüntülenmesinin ötesinde kapanmış damarı eskiden belirleme ederek önsezi krizini durdurmaya müteveccih damarların açılması (stentleme) işleminin gerçekleştirilmesidir. Balon anjiyo plasti ve stentleme işlemi de anjiyografi ile baş başa gerçekleştirilerek önsezi krizi başladıktan sonradan önce dü sayaç içre durdurabilmektir. Bu biçimde hem ahiret yolculuğu riski en organ indirgendiği gibi, parasız derinliğine devirde geçirmiş bulunduğu önsezi krizinin etkilerinden kurtarılmış olmaktadır. Hastanın şikayetlerini dikkate alarak durumun elan az ağırbaşlı bulunduğu düşünüldüğünde ikinci yönteme başvurulmaktadır. Hasta anlaşılan müşterek eforla döş ağrısından muzdarip ise bu halde önsezi damarlarında müşterek mesele olduğundan şüphelenilmektedir. Burada gidiş aşırı çabuk bulunmadığı düşüncesince koroner anjiyografi sonucu güç testi sintigrafi (talyum testi namına da bilinir) kabil bazısı ön testlerle yorumlanmaktadır. Bunlar esas anjiyografi yapılmasına icap olup olmadığını ortaya çıkaran testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizliğine ilgili bulgular var ise bu hastalara anjiyografi başvuru edilmektedir'' dedi.

“Bilekten meydana getirilen anjiyo ile parasız 2 sayaç sonradan taburcu oluyor”

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aksoy, kasıktan meydana getirilen yöntemde muamelat hemen sonra 5-6 sayaç yatakta dinlenme etmenin nezif kontrolü açısından dirimlik ciddiyete erbap müşterek gidiş bulunduğunu belirtti. Bununla baş başa bilekten meydana getirilen anjiyonun (radial anjiyo) pozitif yanları anjiyografi sonrası hastanın elan çelimsiz müddette (2 saat) evine taburcu edilebildiğini laflarına ekledi.

“Uzman müşterek otacı çeşidinden gerçekleştirilmeli”

Prof. Dr. Mehmet Aksoy Anjiyografinin mesleğinde bilirkişi müşterek otacı çeşidinden gerçekleştirilmesi icap ettiğini söyleyerek, ‘'Anjiyografi mesleğinde bilirkişi müşterek otacı çeşidinden meraklı müşterek biçimde gerçekleştirilmelidir. Birçok merkezde çağcıl teknolojiyle ve görmüş geçirmiş kardiyologlar bu işlemi başarıyla icra ettiği düşüncesince deneyimsizliğe ilişkin riziko vaziyeti eskiden kalmıştır. Bazı hastalar istenmeyen kalıp denilen istenmeyen durumların ortaya çıkması açısından elan riskli grupların başlangıcında toprak almaktadır. Bilhassa 75 yaşın üstünde alışkanlık kireçlenmesi dip bulunduğu düşüncesince baş kısmından kalbe denli vasıl alışkanlık yollarında kireçleşme de riziko faktörüne hastalık olmaktadır. İkinci riskli takım cisim kitlesi az cılız ve çelimsiz boylu kadınlardır. Bunun haricinde aşırı kiloluluk ve diyabet rahatsızlığı hastaları riziko grubunda bulunabilmektedir. Yapılan işlemin gereği ne denli acilse (akut önsezi krizi) kabil riski de o denli yüksektir. Acil girişimlerde kapanmış alışkanlık açılması avlu halaskâr olduğundan elan riskli bulunmasına karşın sağlıklı kalım oranını artı müşterek etmen namına anjiyografi yapılır. Bu işlemler iri merkezlerde görmüş geçirmiş etibba çeşidinden yapılmaktadır. Biz de Medical Park Gaziantep namına üç buutlu görüntülemeyi bölgemize sunuyoruz. Bu bizlere hem tanısı elan akla yatkın müşterek biçimde yapmamızda aynı zamanda budaklı alana aceleten karışma olanağı sağlayarak en çalışan tedaviyi temin olanağı sağlamaktadır. Kalbimizi destek olmak düşüncesince ise, Sigarayı çoğaltmak ince önemlidir. Kolestrol seviyesini herhangi müşterek riziko seviyesinin altında bulunmasına ilgi edilmelidir. Haftanın minimum dört haset idman yapılmalıdır. Fazla kilolardan tevlit etmek ise yaşantı standardını artı müşterek faktördür. Dengeli ve Sağlıklı nemalanmak ince etkilidir. (Günde 5-6 kez beslenmek, al et ve kızartmalardan ırak durmak, sebze-meyve yeğleme etmek, balık tüketimine ehemmiyet vermek) gerekmektedir. Bunların haricinde aileden mevrut kalıtım bilimi faktörler, gözyaşı ve önsezi krizi riski ise değiştirilemeyecek faktörler namına karşımıza çıkmaktadır. Şeker rahatsızlığı olanlar tek şikayetleri olmasa bile önsezi alışkanlık hastası namına bildirme edilmektedir. Her diyabet rahatsızlığı hastası önsezi krizi geçirmiş müşterek insan kabil önsezi rahatsızlığına ilişkin ahiret yolculuğu riski taşımaktadır'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler