USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Ameliyat ol' diyen doktorları dinlemedi, kalça protezi karnından çıktı

Yıllarca ağrılarından erinçsiz bulunan 74 yaşındaki Ömer Demir, geçirdiği dü kalça protezi operasyonu sonrası doktorların mukteza bulmasına karşın baştan cerrahi müdahale kazanmak istemeyince kalçasındaki protez bedeninde cereyan etmeye başladı. Baş bölümü karnından gayr?

'Ameliyat ol' diyen doktorları dinlemedi, kalça protezi karnından çıktı
19-01-2023 11:10

Adıyaman'da canlı 74 yaşındaki Ömer Demir, geçtiğimiz senelerde kalça branşında hissettiği huzursuzluklar sonrası doktora gitti. Kalçasında kireçleşme bulunduğu belirlenen Demir, kalça protezi ameliyatıyla şikayetlerinden kurtuldu. Edinilen bilgiye layıkıyla devir bünyesinde baştan ağrılar hissederek hastaneye başvuran Demir'in protezine gözden geçirme ameliyatı yapıldı. Ancak birlikte müddet sonradan buğulanmış insanın ağrıları baştan kendini gösterdi ve uzmanlar ameliyat gerekliliğini tabir etti.

İddiaya layıkıyla geçirdiği operasyonlar sonrası esasen cerrahi müdahale iktisap etmek istemeyen Demir, gittiği nice doktoru dinlemedi, protezi ise meşime içi ve uyluk kemiğinde ilerlemeye başladı. Zamanla ağrıları katlanılamaz bir duruma mevrut buğulanmış adam, en akıbet Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'ne geldi. Burada meydana getirilen araştırmalar sonrası protezin gayrı organlarını menfi etkileyecek biçimde bedeninde ilerlediğini duyan buğulanmış adam, ameliyata icazet verince çabuk biçimde operasyona alındı.

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Dr. Mustafa Özçamdallı ve Dr. Necati Doğan'ın ekipleriyle gerçekleştirdiği operasyonla protezin yukarı bölümü meşime içerisinden madun bölümü ise hastanın bacağından çıkarıldı. Yeni protez ise kalburüstü birlikte biçimde alana yerleştirildi. Hastada yaşanmış olan durumla aşırı kalın karşılaşmadıklarını tabir fail Uzm. Dr. Özçamdallı ve Doğan tedaviye bağlı bilim verirken Demir, yaşadıklarını anlattı.

“Protez yerinden çıksa karnıma girse ego bilincinde olmam mı dedim"

Geçirdiği operasyonlar sonrası ameliyata icazet vermediğini, protezin bedeninde ilerleyişini öğrendiğinde şişman sangılık yaşadığını özetleyen 74 yaşındaki Ömer Demir, “Doktorlar toplandı, astronomi kurdular, araştırma ettiler. Sen protezi gevşetmişsin dediler, 'onu çıkarıp yenisini takalım istersen' dediler çaresi meğer yapın, ne yapsak ego biberli ortamında kıvranıyorum dedim, ikinci ameliyatı yaptılar. Bir müddet sonradan baştan protez takacağız dediler, ego icazet vermedim. Sonra Tarsus'a gittim. Oradaki doktor ‘Senin protezin buradan çıkmış, az henüz karnına girecek' dedi o anca söyleyince benim tuhafıma gitti. Ona demedim, ya protez buradan çıksa gelip burada karnıma girse ego bilincinde olmayayım mı diye bunu aritmetik ediyorum. Onay verirsen seni cerrahi müdahale edeyim dedi, değişmeyen verirsem geleyim dedim. Oraya da değişmeyen vermedim anlam buraya geldim, aşırı bölgelere gittik. Allah'a şükür yürüyorum, cerrahi müdahale olduğum bacağımda tek dava yok. Doktorlarıma güveniyorum ne derdilerse kelimesi kelimesine birlikte santimetre ne doğacak ne arka gittim ne dediyse o çıktı. Buraya mevrut birlikte henüz neşet etmek ister. Eğer çabuk gelirse gururla gider" dedi.

“Protezin bu derece ileriye gitme evresi kalın karşılaştığımız birlikte obje değil"

Demir'in geldiği konumu ve uyguladıkları tedaviyi özetleyen Dr. Necati Doğan, “Hastamıza seneler önceki kalça kireçlenmesi zımnında kalça protezi uygulanmış, bu protez uygulamalarında çoğunlukla kalburüstü neticeler elde ederiz. Daha önceki gittiği hastanelerde bu protezin yenilenmesi icap ettiğini hastamıza söylemişler. Hastamız o anki risklerden ötürü bu süreci onama etmemiş, ötelemiş ve tahminî 2-3 sene süresince bu protezi kullanmaya bitmeme etmiş. Protezde ilerlemeye bitmeme etmiş. Bize başvurduğunda bundan böyle protez meşime içerisindeki organların arasına derece yerleşmişti. Bacakta ağır şişlikleri, akım kısıtlılıkları oluşmuş, yürüyemez bir duruma gelmişti. Yenileme ameliyatı icap ettiğini söyledik ve hastamız bundan böyle bulunan tablosundan doğacak derecede şikayetçi bulunduğu düşüncesince makul riskleri, ameliyatı onama etti. Protezin bu derece ileriye gitme evresi kalın karşılaştığımız birlikte obje değil, henüz er aşamalarda geldiklerinde yalnızca kalça bölgesi açılır. Daha ahenkli protezlerle kalçadaki implant değiştirilir ve dünyasına arka döner. Ama bu hastamız bundan böyle alışılagelen bölgeden çıkarılamayacak derecede müterakki formuyla geldiği düşüncesince bizim bu protezi kalça alanından çıkarıp onarmamız imkansızdı. İlk yerine meşime içerisindeki kısımları çıkartmak düşüncesince meşime alanından girdik. Protezin yuva giriş dediğimiz kısımlarını meşime ortamında mesanenin, bağırsakların, doğa asap paketlerinin arasından emin ve problemsiz birlikte biçimde çıkarttık. Daha sonradan bu kemikte oluşuk doğacak derecedeki defekti de ıslah etmek gerekiyordu, buraya da akla yatkın platinlerle tekrardan toy meydana getirilen protezler hapishane gelmesin diye toy platinlerle birlikte dayanak noktası bölümü oluşturduk. Karın iç kısmındaki işimiz sona erdi henüz sonradan ikinci birlikte etapta kalça branşında artan bölümü çıkarttık. Şu anki protezimiz oldukça kesme ve doğrudan akım etmeye, ağırlık vermeye, yürümeye akla yatkın birlikte protez. Vatandaşların protezlerini derneşik strateji ettirmeleri gelişen rastgele birlikte toy alevlenmiş dert ve problemlerde kesinlikle en er çağda bu etaplara gelmeden kontrollerini yaptırmalarını öneririm" dedi.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler