USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Alo 191 hattı sayesinde 40 yıllık alkol bağımlılığından kurtuldu

40 yıl önceki başladığı alkol alışkanlığından kurtularak hayatında acemi birlikte sahife açan Ahmet Şen, alkol zımnında kaybetmiş olduğu yıllarını telafi etmeye başladı. Sağlık Bakanlığının Alo 191 hattına başvurarak 2 ay kabilinden birlikte müddette alışılagelen d

Alo 191 hattı sayesinde 40 yıllık alkol bağımlılığından kurtuldu
04-10-2021 13:41

Giresun merkeze ilişkin İnişdibi köyünde canlı 4 bebek babası 59 yaşındaki Ahmet Şen, akıbet 34 yılı rastgele çağ kazanmak kıl payı 40 senedir alkol kullanıyordu. Alkol kullanması zımnında ailesi ve çevresiyle yaşamış olduğu sorunları çığ derece büyüyen Şen, çareyi Sağlık Bakanlığı içerisinde çalışkanlık yayınlayan Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattına başvurmakta buldu. Yaklaşık dü ay derece indinde müddette yaşamını arka ele geçiren Ahmet Şen'i tevellüt gününde afiyet ekipleri bekâr bırakmadı. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ersin Karadeniz, Yağlıdere İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Yuva ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Ahmet Şen'i evinde görüşme ederek “Aslında bugün senin baştan doğduğun gün” niteleyerek mutluluğuna eş oldular.

Alkol bağımlılığı ile güzeşte biçimsiz günlerini geride bıraktığını tamlayan Şen, o günleri şöyleki anlattı:
“Benim alkolle 50 senedir tanışıklığım var. 40 yıl içtim fakat akıbet 34 yıl süresince rastgele çağ içtim. Sabah uyandıktan 1 çağ sonraları alkole başlıyordum. mesela 7'de kalktıysam 8'de, 8'de kalktıysam 9'da içmeye başlardım. Öğleden sonraları 1 çağ falanca uyurdum. Uyandıktan sonraları geceleyin kaçta biterse o vakte denli bitmeme ederdim. Yapma alkole denli gittim. Çünkü maddiyat yetmiyordu. Her çağ içene yetmiyor. Sonuçta o da sağlığımızı ağız ağıza bozmuştu. Ama demincek sağlığımda yerinde. Kendimi oldukça elleme hissediyorum.”

"Ben kahvaltının ne işe yaradığını toy öğrendim"

Eşi ve evlatları ile yaşamış olduğu sorunları giderek büyüyen Şen, kızı Nurdan Günaydın'ın Alo 191 hattını arayıp termin aldığını ve tedaviye başladığını tabir etti. Şen, otama sürecinde doktorların aşırı elleme ilgilendiğini vurgulayarak

“Çocuklarım ile eşim bu işin hakeza gitmeyeceğini elan filhakika kulaklı kaldırdılar bana. Ya tığ ve ya alkol diye. Alo 191 hattını arayıp termin alacağız dediler. Daha geçmiş araştırmışlar. Ben bilmiyordum hakeza indinde obje olduğunu. Onlarda termin verip ait doktora yönlendirdiler. Gittik hekim bayda ilgilendi. Bırakmaya oruçlu misin niteleyerek sordu, ego de he dedim. Sonra ilaçlarımı yazıp bizi gönderdi. Ama o çağ içtim yine. Ertesi çağ sabahleyin ilaçlarımı almaya başladım. O devir içmeyi bıraktım. Bıraktığımı düşünüyorum. Çok iyiyim ve rahatım. Yani ego kahvaltının ne işe yaradığını öğrendim. Sarhoş görüntüsünün aşırı biçimsiz indinde fon bulunduğunu öğrendim. Önceden efkârlı olduğum düşüncesince farkına varamıyordum. İnsanların yaklaşımı da değişiyordu. Normal insanoğlu derece görünmüyordu herhalde. Şu an aşırı iyiyim. Herkeste memnun. Bir biçimsiz tarafım vardı. Onu da sildin diyorlar. Bu da beni onore ediyor doğrusu” dedi.

Alkolden ırak eksiklik günlerine munsap Şen, alkol alışkanlığı bulunan herkesi bırakmaya çağırma etti. Şen, “Bırakılmayacak indinde obje değil. Ben hakeza bulunduğunu bilseydim çoktan bırakırdım. Doktorlar yönlendiriyor. Sadece niyetlenip doktora gitsinler. Çok ilgileniyorlar. Keşke ego hakeza bulunduğunu bilseydim. Benim yıllarım yararsız gitmiş. Ben bıraktıysam hacısı hocası bırakabilir. Tavsiye ediyorum. Bırakın. Alkolsüz eyyam aşırı elleme gerçekten” biçiminde konuştu.

Ahmet Şen'in benzeri Nokta Şen, bundan hakeza erinçli günlerine arka döndüklerini tabir ederek, “Şu anda değiş aşırı güzel. Ama öncesinde yaşantımız tek yoktu. Hayatlarımız aşırı kötüydü. Ama demincek tarihi arka kabul etmek istiyorum. Kaybettiğim hayatımı arka kabul etmek istiyorum. Ama alamayacağım. Şimdi tek eğer olmazsa ne olduğumuzu biliyoruz. 2 aydır aşırı huzurluyuz ve mutluyuz” niteleyerek konuştu.

“Ahmet emmi derece çelimsiz müddette alışılagelen hayatınıza arka dönebilirsiniz"

Konuyla ait açıklamada mevcut Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bulut, bu cins bağımlılığı olanların Alo 191 hattına başvurabilecekleri ve Ahmet neşeli derece çelimsiz müddette sağlıklarına kavuşabileceklerini dile getirdi. Bulut “Ahmet Şen, senelerce yaşamdan beğeni alamayan düpedüz ailesiyle bu arada aklık indinde yaşamı sıfır amma velakin kullandığı maddenin getirmiş olduğu afiyet sorunlarıyla bu arada canlı indinde amcamız. Sağlık Bakanlığımızın ait hizmeti bulunan Alo 191 hattıyla yakınının aracılığıyla iletişime geçilip çelimsiz müddette kâr aldığımız indinde hastamız. Çevrenizde, yakınınızda Ahmet emmi derece yakınınız var ise ve bu vaziyetten mustarip olan, bap bağımlılığını artırmak talip ve bırakamayan fahri kişilerimiz var ise sizlerde behemehâl iletişime geçin. Ahmet emmi derece birkaç hafta derece çelimsiz indinde müddette alışılagelen hayatınıza dönebilirsiniz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Destek Hattımızı elan yoğun kullanmaları hakkıyla Bakanlığımızın verdiği hizmetten bilincinde olmaları ve yakınlarının en çelimsiz müddette sağlığına kavuşmalarını dilek ediyoruz” çağrısında bulundu.

7 Ağustos 2021 tarihinde Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde başladığı otama sürecine bitmeme fail Ahmet neşeli ve ailesi özellikle Sağlık Bakanlığı kazanmak kıl payı Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Bulut'a ve afiyet çalışanlarına verdikleri dayanak noktası düşüncesince teşekkürname etti.

Rıdvan Öztürk
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler