USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Almanya'da tam afiyet hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor

Karaciğerinde ur belirleme edilen ve Almanya'da ehliyetli keyif hizmeti alamadığı düşüncesince cankurtaran uçakla Türkiye'ye getirilen Ahmet Demiray'ın tedavisi İstanbul'da bitmeme ediyor.

Almanya'da tam afiyet hizmeti alamayan Türk hastanın İstanbul'daki tedavisi sürüyor
07-02-2022 13:56
İstanbul

Türkiye'ye getirilmesinin peşi sıra İstanbul'da Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde 3 Şubat gecesi otama dibine tahsil edilen Ahmet Demiray'ın keyif özelliğine bağlı matbuat mensuplarına izah önleyen Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Çokmert, Ahmet Demiray'ın 4 Şubat bakımından hastalığının tanısına ve tedavisine müteveccih radyolojik araştırmalar ile çağ testlerinin yapılmaya başlandığını söyledi.

Hastanın tedavisinin birlikte kısmının Almanya'da başladığını, teşhis sürecinde hastalığın yapısına başmaklık müşkülat yardımıyla işlemeyen tanısının elde edilemediğini aktaran Çokmert, Demiray'ın şu an otama altında bulunmuş yer aldığı hastanede buna müteveccih inceleme ve testlerinin bitmeme ettiğini anlattı.

Doç. Dr. Çokmert, "Hastamızın rahatsızlığı, balast metodları kaynaklı birlikte tümöral hadise. hususi adı klatskin tümörü kendisine geçmekte. Buna müteveccih evreleme tetkiki kendisine çekirdeksel tababet bölümümüzde PET CT yapılmıştır. Kitlenin doğa yapılarıyla bulunan irtibatının belirlenmesi üzere CT anjiyografi testleri yapılmıştır. Hastamız bu araştırmalar eşliğinde uzuv nakli kısmı kabilinden değerlendirilmekte ve operabilite açısından tetkikleri sürmektedir." bilgisini paylaştı.

"Şu anda dirimlik riski yok"

Bir matbuat personelinin "Almanya'da inceleme ve tespitte geç mi kalınmış? Yapılması gerekenler yapılmamış mı, az birlikte gidiş varmı otama sürecinde?" sorusu üstünde Doç. Dr. Çokmert, şunları kaydetti:

"Öyle birlikte nesne söyleyemeyiz. Bu tümör, teşhisi ağır konulan, hususi tanısal testleri olan, bazı bazı evvel testlerde neticeye ulaşamayabileceğimiz birlikte ur çeşidi. Yerleşim noktayı bakımından ulaşılması ağır birlikte yerde. Dolayısıyla Almanya'da yapılması müstelzim evvel tedavileri güzel birlikte biçimde yapılmış. Hastaya balast akışını realizasyon geçirmek üzere, balast yollarına kateter yerleştirilmiştir. Hastanın biriken bilirubini, balast akışının bu kateter aracılığıyla teminiyle sukut eğilimine girmiştir. Genel hali şimdi esbak özelliğine gereğince sonuç aşama iyidir. Şu anda dirimlik riski namevcut fakat balast yollarında biriken bilirubinin enfeksiyona belirgin birlikte safiha yaratması dolayısıyla hastayı andıran takipte tutmamız, şifahane şartlarında izlememiz gerekli."

Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Selda Yılmaz Tatar da hastaya bu sabahleyin PET BT çekildiğini belirterek, "Bundaki misyonumuz filhakika radyolojik araştırmalarda karaciğerde birlikte ur yer aldığı görüldü fakat işlemeyen birlikte teşhisi namevcut hastanın. Tüm gövde PET BT görüntülerini, uykuluk haricinde apayrı birlikte ur olup bulunmadığı veya bulunan tümörün yayılıp yayılmadığını idrak geçirmek üzere çekiyoruz. Şu an değerlendirmelerimiz sürüyor. Hastanın geç görüntülerini alacağız birlikte zaman sonra. Henüz kıymetlendirme evresinde yer aldığı düşüncesince de primer ur mahsus karaciğerde fakat metastazın olup olmadığını değerlendireceğiz. Ona gereğince de tedaviler planlanacak." sanarak konuştu.

"Babamı Türk hekimlerine dengesiz geçirmek istedim, bunu da başardım"

Ahmet Demiray'ın kızı Reyhan Demiray da güzeşte hafta alışveriş haset koltukta uzanırken rahatsızlanan babasının, karnının ağrıdığından bahsettiğini ve renginin sarardığını gözlemlediklerini söyledi.

Bunun üstünde çağırdıkları keyif görevlilerinin EKG yaptıklarını, şekerini ve tansiyonunu ölçtüklerini, "Çok çabuk birlikte gidiş yok. Yarın karı hekimine gidin. Bugün alışveriş yer aldığı düşüncesince bakmazlar." dediklerini aktaran Demiray, gine de ısrar ederek babasını hastaneye kaldırdığını ve sürecin başladığını belirtti.

Babasının kaldırıldığı şifahane doktorlardan ve personelden mutlu olmadığını dile getiren Demiray, "Başkonsolosluğa arzuhâl yazdım. Çok aceleci arka devir oldu. O nedenden dolayı buradayız. Babamı Türk hekimlerine dengesiz geçirmek istedim, bunu da başardım." dedi.

Almanya'da babasına evvel konulmuş bulunan teşhisin ur ile dayalı değil, midede birlikte karha yer aldığı halinde açıklandığını anlatım fail Demiray, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Babam 2-3 defa biyopsiye alındı. Onların kararı aşırı kupkuru çıkmadı. Tanı değil, birlikte faraziye üstünden gidildi. Koordinesizlik vardı. Başhekim ile aşırı birlikte tomar muhatap olamıyordum, aşırı birlikte tomar istifham soramıyordum. İletişim bozukluğu ve koordinesizlikten rahatsızdım. Net birlikte teşhis koyamadıkları düşüncesince bu hastalığın birlikte terapisinin yahut ameliyatının bulunmadığı söylendi. Ben bu korkuyla, burada babama iane edilmeyecekse, Türkiye Cumhuriyetinde, kişi yurdumuzda çıkar yol aramayı seçtim. Bu sebeple Başkonsolosluğumuza başvurduk."

Hastanedeki tedavisi bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince odasına girilmesine müsaade verilmemiş Ahmet Demiray, kapıdan kendisiyle mütekellim kızları Reyhan Demiray ve Emine Atalı'ya el sallayarak, dobra bulunduğunu ayraç etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler